Mölltal gleccser- síelés húsvétkor

2018. március 29 - április 2. (5 nap, 4 éjszaka)

Jelentkezem
Mölltal gleccser- síelés húsvétkor

Tisztes búcsú a téltől - örömsí húsvétkor.

Az idei húsvét kivételesen korán kerül megrendezésre, ergo idén síléccel kergetjük meg a nyulat, és persze a lányokat.

Sítábor húsvétkor: több mint egy sima síelés

Ha voltál már velünk, akkor pontosan tudod: a Békatutaj sítábor több, mint egy síelés. Közösségi életet élünk pályán kívül és belül is. Meghívunk az apartmanunkba forralt borozni (mindenkit)(esetleg elmegyünk a Tietekbe) szervezünk esti túrázást, vagy amire épp igény és lehetőség mutatkozik. Tábort szervezünk, aminek programjain persze mindenki saját igénye szerint vesz részt.

A síterep - Mölltal gleccser + Ankogel

A Budapesttől 6 órányira fekvő Mölltal gleccser kiváló helyszíne a késő márciusi sítáborunknak. Karintia legmagasabban fekvő pályarendszere egész évben várja a síelőket. Az abszolult hóbiztos gleccserpályák 3120 méterről indulnak lefelé.  Osztrák minőség. Értsd: Gondosan kezelt, jó vonalvezetéső pályák, gyors, kényelmes liftekkel. Itt aztán mindenki megtalálhatja a számítását!

A fenti, kék pályákon nem csak a káprázatos panorámában, de a tökéletesen meghúzott carving ívekben is lehet gyönyörködni. A kalandvágyók a snowparkban találhatják meg önmagukat és azok, akik szeretik a komolyabb, nehezebb pályákat, nos azoknak csak ajánlani tudjuk a Mölltal gleccser fekete és piros pályáit.

A szállásunk két síterep között lesz.

Eddig csak a Mölltalról volt szó, pedig Ankogel sípályái is megérnek legalább egy napot! A síbérletünk érvényes lesz ide is. A 13 km-es, 2600 méter magasságig törő pályarendszert inkább a profibb síelőknek ajánljuk, hiszen nagyrészt piros és fekete pályák találhatók itt.

Társaság, esti programok

A résztvevők zöme 25 és 40 év közötti fiatal felnőtt. A sítúráinkon a társasági életnek az apartmanok közti falak általában nem szabnak határokat. A nappali síoktatáson túl esténként is szervezünk programokat. Nem szeretünk olyat megígérni, aminek létrejötte külső körülményektől is függ, ezért csak csöndben készülünk középhaladó és haladó sí stíluscsiszolással, éjszakai csillagnéző hótaposó túrára és forraltboros partyra a szomszédos bárban.

Nem gond, ha nem egész apartmannyi társaság jelentkezik együtt, és az sem gond, ha senkit nem ismersz a csapatból. Igyekszünk az apartmanokat úgy beosztani, hogy mindenki találhasson magának társaságot.

Szállásunk

A két síterep között, lent a völgyben található egy nagyon hangulatos, piciny osztrák üdülőfalu, Mallnitz. A falu közepén foglaltunk több légterű, 5-6 és 8 fős szép apartmanokat. Az apartmanok konyhái jól felszereltek. Ágyneműt, törülközőt nem kell hozni.

Ellátás

Az ellátásról nektek kell gondoskodni. Ehhez az apartmanokban található jól felszerelt konyha remek lehetőséget kínál. Az otthonról hozott ételeket villámgyorsan meg lehet melegíteni, de egy egyszerűbb étel megfőzése sem jelenthet akadályt. A konyhában mosogatógép is található. A szállásunktól 2 perc sétára élelmiszer üzlet is van, ahol beszerezhetjük a napi friss zsömléket.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód és akkor se, ha csak egyedül lennél az autódban! Egyeztetünk és úgy fogjuk elkészíteni a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Eddig még mindig sikerült ;) Ha sikerül optimálisan beosztani az autókat azzal nem utolsó sorban a környezetterhelésünket is csökkentjük.

Ha nincsen tetőcsomagtartód a léceknek, adunk tippet, hogy hol lehet beszerezni.

Legrosszabb esetben bérlünk kisbuszt, de biztos, hogy senkit nem hagyunk itthon, aki időben jelentkezik!

Felszerelés

Nincs felszerelésed? Sebaj, partnerünk segítségével 8-10 ezer ft-ért 5 napra szerzünk neked minőségi felszerelést.  Részletek a későbbiekben.

Létszám - jelentkezési időszak

30 férőhely van. Jelentkezési határidő a szabad férőhelyek erejéig. Most még vannak szabad helyeink.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Dani lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

30-35 fő között várható.

Időpont: 2018. március 29- április 2.
Szállás: 4-6-8 személyes apartmanokban
Utazás: telekocsival
Ellátás: önellátás

Részvételi díj

110.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • 4 éj szállást (5-6-8 fős apartmanokban)
 • 4 napos, kombinált síbérletet
 • szervezést és túravezetést
 • az idegenforgalmi adót 4 éjszakára

A helyszínen fizetendő még

 • kaució (100 Euro/apartman) (ezt az összeget visszakapjuk, ha rendben hagytuk magunk mögött az apartmanokat)
A részvételi díj nem tartalmazza az utazás és az ellátás költségeit.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 40.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

 (e-mailt legyen link a kapcsolat menüpontra!)

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom