Faültetés a Hevesi Füves Pusztákon

2023. november 25 - november 25. (1 nap, 0 éjszaka)

Jelentkezem
Faültetés a Hevesi Füves Pusztákon

Miért ültetünk fákat?

Azért, mert a fák széndioxidot kötnek meg és oxigént termelnek. Egy kis erdőt szeretnénk létrehozni, ami alkalmas lesz a szabadidő kellemes eltöltésére is. Őshonos fafajtákat fogunk választani, amik jól illeszkednek a magyarországi ökológiai rendszerbe, és vegyesen választunk fafajtákat, hogy a biológiai sokféleség is minél nagyobb lehessen.

Békatutaj erdő a Hevesi Füves Pusztákon

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága idén Heves megyében, a Hevesi Füves Puszták Tájvédelmi Körzetben egy állattartó telep közvetlen környezetében bocsátott rendelkezésünkre egy kellemes területet. Ide fogunk elültetni 500 facsemetét.

2019-ben és 2020-ban és 2021-ben és 2022-ben már elültettünk több száz csemetét. Ők azóta szépen cseperedtek. A területet kaszáltuk, és a kerítés is tökéletes állapotban van. Vadkár nem történt. Az Eger melletti és a 2021-es területnek is most rendszeres kaszálásra és időre van szüksége. Mi pedig új területet erdősítünk be. 

Várható program

Reggel nekilátunk, és csináljuk, amig be nem fejeztük. A korábbi évek tapasztalatai alapján ez kb. a délután közepére várható.

Ebédre a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága megvendégel bennünket egy bográcsos egytálétel formájában.

A gyülekező pontos helyét és idejét majd emailben tesszük közzé. Ugyanitt lehet majd egyeztetni a telekocsik beosztásáról is.

Helyszín

A Hevesi Füves Pusztákon található tanya közvetlen környezete. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságához tartozó tanya őshonos és védett ló- és juhfajták tartására szolgáló állattartó telep. 

Az ültetés helyszíne közúton jól megközelíthető!

Eszközök

Igyekszünk minél több eszközt rendelkezésre bocsátani, de rátok is számítunk ebben. Részletekkel később jelentkezünk.

Mit kell hozni?

Ha tudsz, hozz magaddal bármit az alábbi szerszámok közül:

  • ásó
  • kapa
  • nagyharang
  • munkavédelmi kesztyű
  • talajfúrógép (már aki tud ilyet szerezni)

A jelentkezés végén a megjegyzés rovatban légyszi add meg, hogy várhatóan milyen szerszámot tudsz magaddal hozni!

Mindenképp hozz magaddal tányért és evőeszközt az ebédhez!

További részletek a fásítás okairól, várt eredményéről, pénzügyi hátteréről, stb>

Kik lesznek jelen?

Az akción elsősorban a Békatutaj túravezetői és utasai lesznek jelen, de mindenkit várunk szeretettel, aki szeretne segíteni. 

Utazás

Nem baj, ha nem vagy helyi. Többen érkeznek Budapestről, vagy akár távolabbról is. Telekocsis utazást szervezünk. Ha van autód, úgy is jó, ha másokhoz csatlakoznál, az is megoldható. Jelentkezéskor jelezni kell, hogyan állsz az utazáshoz, aztán a többi megoldódik.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom