Hegyek szerelmesei - Dolomitok, Júliai-Alpok és egy csobbanás az Adriában

Megpróbáltuk a lehető legtöbbet sűríteni ebbe a 8 napba a hegyek szerelmesei számára. Tre Cime, Marmolada, Dolomitok, Garda-tó, Soca, Kanin-gerinc, Júliai-Alpok: leírni is sok, és még belefér az Adria is.

Rafting, ferrata, magashegyi túra és homokos tengerpart. Tömör gyönyör! Ugye jössz?

1. nap - A Dolomitok szíve 

Délután találkozunk az egyik legszebb helyen fekvő kempingben amit ismerek. Aztán szétnézünk abban a bizonyos szívben - Cortina d'Ampezzoban. Egy könnyű pizzavacsora után visszatérünk az alaptáborba, hogy reggel jó pozícióból támadhassuk a hegyeket.

2. nap - Tre Cime, a világ legszebb hegye

... de legalábbis az első tízben szerepel minden ilyen szavazáson. Körülötte és barátai Monte Paterno, Toblin-torony) körül teszünk egy túrát 2500 méter magasságban. Megpihenünk két menedékházban is, ahol friss joghurtot, vagy épp császármorzsát kóstolunk kedvünk szerint. A nap során, míg fogynak a pixelek, biztosan nem tudom megállni, hogy az itt zajló I. világháborús csatákról, vagy a Dolomitok híres hegymászóiról meséljek. Mikor a saját sztorikhoz érek, azért nyugodtan állítsatok le! :)

A túra hossza 12 km, a szintkülönbség kb. 700 méter fel és le.

3. nap - Marmolada és Európa legmagasabban fekvő múzeuma

Szedjük a sátoraluminiumunkat, és továbbállunk! Megnézzük, ki nem mond majd egy húúúút, amikor a felvonó meglendül az első átszállás után a 3400 méteres csúcs irányában!
A gerincen kicsit belemászunk az ott vezető ferratába, hogy megnézzük a bunkereket és a pazar kilátást. Aztán irány a 3000 méteren fekvő múzeum és étterem.
A Dolomitok legmagasabb csúcsán készült csúcsfotók után újra útnak indulunk, hogy az este már a Garda-tó partján érjen utol minket.

4. nap - Garda-tó és Monte Baldo-gerinc

Reggel a végtelenül igazságos felvonón - majd kiderül, miért igazságos:)) - kezdjük a napunkat, mely felrepít minket a Monta Baldo gerincéig. Ezen a gyönyörű háton teszünk egy túrát a kilátóig, ahonnan megcsodálhatjuk a tó északi végén elhelyezkedő káprázatos kisvárosokat.
Délután Malcesine városkájának középkori kis utcácskáit fedezzük fel, vagy ha úgy szottyan kedvünk, a tóban és annak partján hűsölünk. Az este a pizzáé és némi borocskáé lesz - persze hajlandó vagyok kompromisszumra, ha aperol spritzről van szó!

5. nap - Csobbanás az Adriában és érkezés a világ újabb legszebb helyére

Mert lehetetlen eldönteni, hogy melyik a legszebb. :) A Soca-völgye, körben a Júliai Alpok 2000 méter feletti hegyeivel egészen állat ejtő jelenség. De, hogy elkerüljük a sokkot, útközben megállunk Lignano homokos tengerpartján egy két-három órás fürdésre. Nehogy már ne legyen tengerpart!:)
Estére aztán megérkezünk a türkiz színű folyó partjára, hogy már a helyi sör mellett álmodozzunk a következő napokról.

6. nap - 2400 méteren Olaszország és Szlovénia határán

A felvonó megkönyörül rajtunk, és így via ferrata túránkat 2200 méterről kezdhetjük. A kiválasztott ferrata könnyű, ám - milyen meglepő - gyönyörű helyen vezet. Érintünk egy barlangot is, majd egy kis felszökés megmászása után érünk a valószerűtlen sziklalyukhoz. 
A délutánba még biztosan belefér egy vagy két vízesés, a hőmérsékletet jól tűrők számára fürdéssel egybekötve.

7. nap - Még több víz! Rafting és vízesések

Reggeli után meglovagoljuk a Soca hullámait. Kiváló magyar guide-ok kezei között szeljük majd a habokat, ugrunk le a nagy szikláról, és csúszunk le a hajó alján! Elsőre talán furának hangzik, de hidd el, a helyszínen minden egyszerű és természetes lesz!:)
Délután még elejtünk néhányat a végtelen számú vízesés közül, és belecsobbanunk a folyóba is, csak úgy egyszál gatyában - nagyon tuti program. Aki pedig ennek ellen tud állni, az fotózhatja a fotózhatatlan színeket. Napóleon hídja már csak egy kis koktélcseresznye a habon.

8. nap - Hazafelé azért még megmászunk egy csuda helyet

A szerpetinen kanyarogva érünk fel egy 1600 méter magas hágóba, ahonnan egy szép túrát teszünk. Először egy pompás alpesi fennsíkot érünk el, mely végtelen számú virággal és egyéb növényekkel kényeztet bennünket. Mintha tájépítész tervezte volna a sok kis sziklakertetet. Aztán felérünk egy mini hegycsúcsra, ahonnan körbenézve nem tudunk betelni majd a látvánnyal. Már, ha Te is tényleg a hegyek szerelmese vagy!

TÖMÖREN

Időpont: 2024. július 7-14.
Szállás: sátorban
Ellátás: önellátás
Utazás: telekocsikkal

RÉSZVÉTELI DÍJ

240 000 Ft per fő - jóhamar kedvezménnyel 220 000 Ft 

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállást 7 éjszakára
 • a túraszervezést
 • a túravezetést
 • a belépők árát (Tre Cime busz, Marmolada felvonó a csúcsig, Monte Baldo felvonó, Malcesina vár, Kanin.gerinc felvonó, Kozjak.vízesés)

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az utazást,
 • az étkezést,
 • a raftingot (kb. 20000 Ft/fő)
 • a via ferrata felszerlést (kb. 5000 Ft/fő)
 • a biztosítást.

SPÓROLÁSI LEHETŐSÉGEK

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat, és kérj egyedi kedvezményt! 

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 60 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, akkor 70 0000 Ft előleget kérünk. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt Vagy hívd Balázst is a +36309859204-es számon.

Túrák nehézsége

Az út során könnyebb és közepesen nehéz gyalogtúrákkal találkozhatsz. A néhány órás egyszerű trekking túráktól a kicsit nehezebb, egész napos túrákig (Tre Cime) változó nehézségű túrákra számíthatsz.

Programunkban a olyan túrákat kötünk csokorba, amelynek sikerét több, előre nem látható tényező is befolyásolhatja, mint pl. az időjárás, amelyre sajnos még mi sem vagyunk hatással.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben történik. Ne aggódj, ha nincs autód és akkor se, ha csak egyedül lennél az autódban! Egyeztetünk és úgy fogjuk elkészíteni a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Eddig még mindig sikerült ;) Ha sikerül optimálisan beosztani az autókat azzal nem utolsó sorban a környezetterhelésünket is csökkentjük.

Kisbuszt is bérlünk, ha nem szeretnéd utazásodat egyénileg megoldani, egész biztos, hogy senkit nem hagyunk itthon, aki időben jelentkezik!

Felszerelés

Cipő: egy kényelmes, vízálló trekking bakancs szükséges a túrákhoz, emellett hozz magaddal egy jól lélegző könnyű cipőt vagy sarut.
Ruházat: a városokban könnyű, szellős ruházat a célszerű, a hegyekben a kényelmes víz- és szélálló „lélegző” ruházat szükséges (elsősorban nadrág és kabát), amelyhez meleg aláöltözet ajánlott. Ne feledjük otthon a sapkát és a kesztyűt sem!
Persze léteznek szükségmegoldások, íme egy:

Mindenképp hozzunk magunkkal naptejet, UV szűrős napszemüveget!!! Emellett feltétlen szükséges a hálózsák (a hegyekben számíthatunk akár 0 C˚, vagy az alatti hőmérsékletre is), derékalj (polifoam) és sátor. Nem árt egy hőszigetelt kulacs, vagy termosz. Egy nagy hátizsák (legalább 60 liter) az utazáshoz, és egy 15-20 literes a kisebb túrákhoz. Ne feledd otthon fürdőruhádat sem!

Szállás

Szállásunk végig tiszta kempingekben lesz, melyek az alapellátáshoz szükséges helyiségekkel és felszereléssel bírnak.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Vannak páran, akik régóta szemeznek ugyan a túrával, de végül azért nem nyomják meg a jelentkezem gombot, mert esetleg még sosem sátoroztak, vagy kényelmetlennek gondolják.

Ó. Hát ez igazán nem lehet akadály. Nem lehet mindenki profi sátorozó, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy milyet vegyél, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. Olykor tengerparti, máskor hegyvidéki kilátással....

Még mindig nem vagy róla meggyőződve, hogy szeretnél sátorozni? Hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>

Ellátás-Élelem

Az ellátásról magadnak kell gondoskodnod! 
Helyenként éjszakai fürdőzéssel egybekötött piknikezés előfordulhat:

Az árak a magyarországihoz képest kb. 20%-kal magasabbak.

Az út során mindig lesz lehetőség feltölteni az élelmiszer-készleteket, friss kenyeret, palackozott vizet és egyéb, hűtés nélkül romló jellegű élelmiszert vásárolni. Az olasz konyhát nem kell bemutatnunk. Adunk alkalmat a kóstolgatásra.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

15-20 fő körül várható.

Túravezetők

Balázs és segítője lesznek.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom