Hétvége a Szlovák Paradicsomban

2024. június 21 - június 23. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Hétvége a Szlovák Paradicsomban

Te is az a fajta kisgyerek voltál, aki minden fára felcsimpaszkodott és minden patakba beleugrált?
Te is olyan felnőtt lettél, aki folyton a kalandot és a természeti szépségeket keresi?

Nos, jó helyen jársz, biztosak vagyunk benne, hogy Te is azonnal beleszeretsz majd Szlovákia dongaútjaival kiépített, izgalmas paradicsomi világába! Lenézni ér, de csak ha nincs tériszonyod!!!

A Szlovák Paradicsom

A Kárpátok egyik legszebb, közkedvelt gyöngyszeme a Szlovák Paradicsom, eredeti, kevésbé romantikus nevén szólítva, a Letanovi mészkőhegység. E picinyke területet (K-Ny-i irányban 26 km; É-D-i irányba mindösszesen 18 km) szurdokai tették hatalmassá. Szinte hihetetlen, hogy ezen a tenyérnyi területen hogy fér el ennyi káprázatos természeti csoda.

A mészkőből és dolomitból álló karszt fennsíkot, meredek esésű patakok, mély szurdokok szabdalják. A felszíni karszt jelenségek - töbrök, beomlások, sziklarétek - alatt a mélyben barlangok húzódnak. A három nap alatt, a paradicsom leglátványosabb szurdokait járjuk be, két viszonylag rövidebb és egy hosszú túraútvonalat szemeltünk ki Nektek!

1. nap -Megérkezés este

Pénteken, az esti órákban várjuk a csapatot a Szlovák paradicsom szívében, a Podlesok kempingben.
Terveink szerint, amikor megérkezel, már ropogni fog a tűz, melyen aztán együtt készítjuk a vacsoránkat.
Az este az ismerkedés jegyében telik majd, úgyhogy biztosan előkerül majd egy-két pohár bor, a krumplipucoló kés mellett.

2. nap -Izgalmas szurdoktúra

Szombaton, a közös reggelit és a szendvicskészítést követően, egész napos kalandot keresünk!
Alig két km megtétele után, káprázatos panoráma tárul elénk a Tamásfalvi kilátóbólRövid ábrándozás, gyönyörködés után indulunk is tovább! A Fehér-patak völgyén áthaladva a paradicsom legizgalmasabb szurdokához, a Sokolia dolinához érünk.

A sokak által Sólyom-völgyként ismert szurdoktúra szédületes magasságokba törő létra -és hídrendszeréről híres. Felfelé haladva a Fátyol vízesés lehulló vízcseppjei gyönyörködtetnek minket.

3. nap

A harmadik napi úti célunk a Hernád folyó egy rövid, kanyonszerű völgyben kanyargó szakasza, a Szlovák paradicsom kihagyhatatlan turisztikai attrakciója, a Hernád-áttörés. A víz sokszor több száz méter magasságú sziklafalak tövében zúdul tovább, emlékezetessé téve a látványt, melynek túránk során végig részesei lehetünk.

Utunkat gyakran a tajtékzó hullámok feletti, sziklákhoz erősített vastálcák teszik izgalmassá. 
Az egyik pillanatban a víz közvetlen közelében ballagunk, a következőben már több emelet magasan egyensúlyozunk láncokba kapaszkodva.

A túra hosszát a csapat igényeihez igazítjuk, terveink szerint 4-5 órás utat teszünk. 

Szállás

Szállásunk ezúttal egy festői kempingben, felújított faházakban lesz, a Szlovák Paradicsom szívében. A 8 ágyas faházakban kis konyha és saját fürdőszoba található. Mindegyik házban 7-en fogunk aludni, hogy még kényelmesebb legyen.

Ellátás

A szállás jól felszerelt konyhája helyet ad a reggeli valamint az aznapi szendvicsebéd elkészítésére. 
Az első este közösen főzünk a tábortűz segítségével, bográcsban, második este egy helyi étteremben fogunk vacsorázni.

Utazás

Az utazás egyénileg vagy telekocsikkal történik, de aki szeretné másokkal megosztani autóját, vagy szeretne másokhoz csatlakozni azoknak szívesen segítünk gazdaságossági és környezetvédelmi megfontolásból, valamint felebaráti szeretetből... :o)

Legrosszabb esetben bérlünk egy kisbuszt, de biztos, hogy senkit nem hagyunk itthon, aki időben jelentkezik!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-24 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2024. június 21-23. (2 nap/2 éjszaka)
Szállás: saját sátorban, kényelmes faházakban (örökpanorámás kempingben)
Ellátás: egy közös főzés (napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk, kivétel az 'utolsó vacsora')
Utazás: telekocsi rendszerben vagy igény esetén mikrobuszokkal

Részvételi díj

hamarosan

 • a szállás díját 2 éjszakára kényelmes faházakban,
 • a teljes ellátást egy vacsora kivételével,
 • a túravezetést 3 napra 2 fő képzett túravezetővel,
 • a nemzeti parkba való belépő díját 3 napra.
A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségeit és a második vacsora árát!

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Ha neadjisten elszállnának a repjegy árak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Debrecenből, Bécsből, stb kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás. Ha érdekel, lépj velünk kapcsolatba és körbenézünk, hogy mik az aktuális lehetőségek!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Kinn is lehet kedvezőbb árú boltokat találni és segítünk is benne, hogy megtaláld ezeket. Konyhával rendelkező apartmanban fogunk megszállni, így közösen is tudunk majd vacsorát főzni, ami egyébként közösségépítésnek is kiváló program. Megbeszéljük majd azt is, hogy kinek és mikor van igénye étteremhez.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, akkor 19.200,- Ft előleget kérünk. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom