Hétvége apával a Bükk-fennsíkon

Jelentkezz kockázat nélkül! Amíg nem biztos az indulás, nem kérünk tőled előleget! Számlát csak akkor fogunk küldeni, és akkor kérjük tőled a részvételi díjat, amikor már biztos lesz, hogy a túrát meg tudjuk tartani.

Apa-gyerek Szabadság

Apával elmegyünk kirándulni, és én segíteni fogok Apának tábortüzet rakni, és barlangokban mászthatunk és este megnézzük a csillagokat, és Apa hagyja, hogy a pocsolyákban trappoljak és nem kell vigyázni a ruhánkra, és egy csomót-csomót nevetünk majd és beszélgetünk. Nagyon jó lesz együtt!

A gyerekek még közel vannak a természethez, nem bánják, ha saras lesz a lábuk, viszont imádják, ha botokat, bogarakat gyűjthetnek, vagy ha zseblámpával a kezükben izgalmas barlangokba kukucskálhatnak be. Engedjük őket, hogy egy hétvége erejéig a természetben élhessenek, szabadon.

Csak a gyerekek, az apák és az erdő. Meggyőződésünk, hogy a közös élmény százszor többet ér, mint bármelyik játék, amit az elmúlt években vettél neki.

De mi lesz Anyával?

Nem baj, ha néha Anya nélkül szerveztek programot. Kell neki is a kikapcsolódás a megszokott hétköznapokból, jár neki is a pihenés.

Mindenkinek jót tesz, ha néha csak Apa van a gyerekkel / gyerekekkel, kellenek az igazi apás kalandok, távol Anya vigyázó szemeitől. 

Barangolás a Bükk-fennsíkon

A hétvégét a Bükk-fennsík szívében, Bánkúton és környékén töltjük. A túrák útvonalát a gyerekek igényeihez igazítjuk, vagyis a legizgalmasabb barlangokat keressük fel, a legszebb kilátópontokat érintve. Szállásul egy frissen felújított turistaházat választottunk. Innen indítjuk túráinkat.

1. nap – Megérkezés, ismerkedés és ráhangolódás a tábortűznél

Péntek délután, 5 óra körül találkozunk a szállásunkon, a Bükk-fennsík szívében. Megérkezés után, kisétálunk a közeli domboldalra és játékos formában megismerkedünk egymással.
Este rögvest tüzet rakunk, és elkezdjük a vacsorát készíteni. Tűzifagyűjtés, tűzgyújtás, krumplipucolás, hagymaaprítás –ilyen és ehhez hasonló versenyszámokban mérettetheti meg magát mindenki. :) 
 

2. nap – Bércek és barlangok

Szombaton reggeli után túracipőt húzunk, és bevesszük magunkat a Bükk rengetegébe. A Bükk Magyarország legnagyobb átlagmagassággal büszkélkedő hegysége, számtalan csúcsa emelkedik 900 méter fölé. Ezekből felkeressük azt, amelyikről  alegszebb a kilátás, hogy a szendvicsünket méltó környezetben majszolhassuk el.Szerencsére barlangból sincs hiány a hegységben (több mint 1100 található itt!), útba ejtünk egyet-kettőt. 
Olyan barlangokat keresünk fel, ahova szabad és biztonságos a belépés, ugyanakkor megpróbálunk olyan mélyre jutni bennük, amihez már mindenképp fejlámpa kell, és ami gyereknek és felnőttnek is teljesíthető kihívást jelent.Egész napos kirándulást teszünk kellemes tempóban, közben sokszor megállunk, hogy csendben meghallgassuk az erdő ezernyi hangját. Egy madárhang-felismerő verseny vagy bogárszámlálás szóba jöhet.

Szombaton este a csillagos égbolt alatt ismét bográcsban főzzük a vacsoránkat. 

A kirándulás hossza 10-12 km

3. nap – Mezők és vadvirágok

Vasárnapra rövidebb kirándulást tervezünk. Réteken, töbrök és víznyelők mellett visz az utunk. Ebédünk elfogyasztására jobb helyet el sem tudnánk képzelni, mint a fennsík legnagyobb rétjét, a Nagy-mezőt.
Leheveredünk a vadvirágokkal borított réten, és kipróbáljuk, milyen visszhangot vetnek a környező bércek. 
Fára mászunk, számháborúzunk, labdázunk. 

Délután, 4 óra körül érünk vissza autóinkhoz, ahol búcsút veszünk a frissen szerzett pajtásoktól és élményekkel tele hazaindulunk.

A pontos útvonalakról a körülmények és a csapat erőnléte és kedve alapján a túravezető a helyszínen fog dönteni. Ezért csak hozzávetőleges távokat és szinteket tudunk. Az első nap kb 10-12 km-t teszünk meg, a másodikon 6-8-at.

Szállás

A Bükk-fennsík szívében, Bánkúton a sípályák tövében, ahol madárcsicsergés helyettesíti az ébresztőórát :) Egy frissen felújított házban, 2-4 ágyas, közös fürdőszobás turstaszálláson alszunk mindkét éjszaka, ahonnan a túránk célpontjai könnyen megközelíthetőek, és ahol a közösségi tér tökéletes helyszínt szolgáltat az esti közös programoknak. Az éjszakai fényszennyezés pedig elenyésző, hiszen a Bükki Csillagoségbolt-park területén van!


Ellátás

Péntek estétől vasárnap ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól, és együtt készítjük és fogyasztjuk el az ételeket. Az ebédeket közteherviseléssel szállítjuk a túrák alatt! :) Reggelire pékárut, felvágottakat, tejtermékeket, lekvárt, zöldségeket szoktunk vásárolni, és készítünk teát és kávét.Ebédre szendvicset és gyümölcsöt viszünk magunkkal, vacsorára pedig bográcsban főzünk valami finomat.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Ennél a túránál különösen nagyon szeretnénk, ha pont annyi és csak annyi autóval érkeznénk, amennyivel kell. Ne pöfögjük be jobban a Bükköt, mint szükséges! :) Csak kétszer pár órát kell utazni, és nincs szükség sok cuccra, így akár öten is be lehet vállalni egy autóval.
A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez. Ha tömegközlekedéssel fogsz érkezni, segítünk az utazás megtervezésében.

Túrák nehézsége, kiknek ajánljuk

A túrákat úgy állítjuk össze, hogy egy 7 éves gyerek teljesíteni tudja!
Szeretnénk minél több érdekességet megmutatni, ezért muszáj lesz 10-12 km-t gyalogolni. Ennél rövidebb túrára szerintünk nem érdemes elindulni.
A túrák könnyen teljesíthetők átlagosan sportos embereknek. A pontos útvonalakról a körülmények és a csapat erőnléte és kedve alapján a túravezető a helyszínen fog dönteni. Ezért csak hozzávetőleges távokat és szinteket tudunk. Az első nap kb 10-12 km gyaloglás, a másodikon kevesebbet tervezünk.

Felszerelés

Egy túracipő vagy -bakancs mindenképp szükséges. Az sem baj, ha vízálló. Ruhából készüljetek olyannal is, amiben nyári melegben kényelmes túrázni, de legyen nálatok melegebb felső és nadrág is hűvösebb időre és estére.
Esőkabátot mindenképp hozzatok, és egy vékony széldzseki is jól jöhet. Sapka vagy kalap napszúrás ellen jó védőfelszerelés. Szúnyog- és kullancsriasztó nagyon hasznos lehet.
Ha van fejlámpátok, azt is dobjátok be, este az udvaron jól jöhet. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni. 
A szálláson lesz ágynemű és huzat is. 

Apás túránk kifejezetten apáknak és 7-13 éves gyermekeiknek szólnak. A túrára csak ők jelentkezhetnek. Köztünk a helyed, ha szeretnél minőségi időt tölteni a fiaddal/lányoddal, vagy bármilyen kombinációjukkal. Szívesen látunk Benneteket is, ha az alábbiakkal azonosulni tudtok.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

A túravezető

A túra elsőszámú vezetője Balázs lesz, a Békatutaj egyik alap embere, kétgyermekes apa. Bár az ő fiai már majdnem felnőttek, még vissza tudja hozni a régi szép időket, amikor a 6-10 éves gyerekeivel járta az erdőket mezőket! :)

A résztvevők száma

15-20 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2021. május 21-23.
Szállás: kényelmes turistaszálláson, 2-3 ágyas szobákban, közös fürdőszobával
Ellátás: napi 3 étkezés (közös konyhatündérkedéssel)
reggeli: hideg
ebéd: szendvics
vacsora: meleg (bogrács, vagy rablóhús)
Utazás: telekocsikkal

Részvételi díj

37.000 Ft fejenként (apának és gyereknek egyaránt)

A részvételi díj az utazási költségeken kívül mindent tartalmaz! (Erről az "Utazás" résznél olvashatsz bővebben)

A részvételi díj tartalmazza:

 • A túravezetést 2 és fél napra
 • A teljes ellátás költségeit a péntek esti közös főzéstől a vasárnapi szendvicsebédig
 • A szállás díját 2 éjszakára 

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásáról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Jelentkezz kockázat nélkül! Amíg nem biztos az indulás, nem kérünk tőled előleget! Számlát csak akkor fogunk küldeni, és akkor kérjük tőled a részvételi díjat, amikor már biztos lesz, hogy a túrát meg tudjuk tartani.

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

Fizetési ütemezés

Értesíteni fogunk, amikor az indulás biztos. Ekkor küldjük majd neked a számlát. Ha ez több mint 30 nappal a túra indulása előtt történik, akkor előleget kérünk, melynek mértéke 12.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget, amikor megkapod a számlát.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül válik biztossá, hogy meg tudjuk azt tartani, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!