Kerékpáros párkereső túra az Őrségben

2021. június 25 - június 27. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Kerékpáros párkereső túra az Őrségben

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!

Szerelem, boldogság, házasság, gyermek, iskola, unoka, aranylakodalom? Talán kicsit előreszaladtunk, de összegezve a hétvége mérlegét: ebből bizony csak jól jöhetsz ki, mert a legrosszabb verzió szerint is egy szuper társaságban, szuper túrán veszel részt az Őrségben.

VISSZATÉRÍTJÜK AZ ÚT TELJES RÉSZVÉTELI DÍJÁT...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

A jelenlegi szabályok szerint védettségi igazolvány szükséges a részvételhez. Kérünk, csak akkor jelentkezz, ha van, vagy a túra indulásáig lesz igazolványod!

1. nap - Szalafő, időutazás a "szív útján"

Pénteken délelőtt találkozunk Szalafőn. Tökéletes helyszíne ez a mesébe illő, természeti és kulturális értékekben igen gazdagon bővelkedő település, a párkereső túránk első lépéseinek.
Gyalogszerrel járunk szerről szerre. A kb. 10-15 km-es körtúra során megtudhatjuk, mi fán terem a honfoglalás korából megmaradt "szeres" településszerkezet, esetleg bokron.Üde legelők és illatos erdők között bandukolva, Pityerszerre érve, egy igazi időutazáson veszünk részt az Őrségi Népi Műemlékegyüttes több száz éves házainak segítségével.

Miután ittunk egy kortyot a "Boldogság kútjából", a skanzen mellett legelésző európai bölényeket és eurázsiai vadlovakat is megnézzük. 
Magunkba szippantva a friss levegőt, lelassulunk, és a város nyüzsgését hátrahagyva ráhangolódunk a hétvégére. A túra során, egy alkalmas pillanatban egy alkalmas panorámával a háttérben, leheveredünk a fűbe és lehetőséget adunk az ismerkedésre is.

A szállásunk a varázslatos hangulatú Vadása-tó melleti kemping, ahol faházakban és sátrakban is lehet aludni. Az este a tűzrakás, bográcsozás, borozgatás, ismerkedés jegyében telik. 

2. nap - Lápon innen dombon túl, kerékpártúra és egy kis csoki

A közös reggeli után ellátogatunk az Őrség legféltettebb természetvédelmi kincséhez, a Szőcei tőzegmohás lápréthez. A tanösvényen megismerkedünk a láprét kilalkulásával, változatos élővilágával és egyedi életével.
Aztán autókba pattanunk, és elgurulunk egészen a közeli Őrség szíveként számon tartott Őriszentpéterre, ahol négykerekű gurulóeszközünket lecseréljük kétkerekűre.
Őriszentpéterből indulva teszünk egy kb. 25 kilométeres kört. Gurulunk felfelé, majd lefelé is (bár lehet a felfelében szükség lesz némi hajtóerőre is) szebbnél szebb kis falvakon át, megcsodáljuk e vidék népi építészetét, valamint hagyjuk, hogy a mesebeli táj, a virágos mezők, a susogó erdők újra magával ragadjanak minket. Az Őrségben nem telhet el nap harangláb és szer nélkül, így ezen a napon is megcsodáljuk a haranglábak legharanglábakabbját, a pankaszi szoknyás haranglábat (ennél többször már nem tudunk haranglábat egy mondatba sűríteni). Meglátogatjuk a közeli kovácsműhelyt, majd irányba vesszük az Őrség közepének is nevezett Ispánkot. Itt megpihenünk, piknikezünk, és véletlenül rátalálunk egy kézműves csokigyárra, ahová véletlenül betérünk és lehet, még csokit is kóstolunk. Miután hódoltunk kakaó iránti szenvedélyünknek, visszatekerünk Őriszentpéterre.

Este, a Vadása-tó partján lesz egy kis naplementevadászat, stégen borozás, stégről beugrálás, meg hasonló finomságok. (Ezen az estén étteremben vacsorázunk)

A kerékpártúra hossza kb. 25 km. Lesz benne sok felfelé tekerés, ami azért jó, mert utána lehet gurulni lefelé. (Átlagos edzettséggel, bírni fogod, ne izgulj.)

3. nap - Kerékpártúra a Veleméri fénytemplomhoz

Reggel összepakolunk és elköszönünk a tóparti kempingünktől és újra Őriszentpéterre autózunk, ahol a már előző nap jól betört kétkerekű igáslovaink várnak minket.
Őriszentpéterről az irányt lenek vesszük (itt az égtájakat nem észak, dél, nyugat, keletnek nevezik, hanem fenek, lenek, benek, künek) és meg sem állunk az Őrség páratlan templomáig, a misztikus Veleméri fénytemplomig, mely az Árpád kor óta őrzi hihetetlen freskóit.
Ezen a napon a kerékpártúra hossza kb 35 km lesz, dimbes-dombos terepen, sok kis bájos falun át vezet az utunk. 
A kerékpártúra után jöhet a telefonszám csere-bere, majd könnyes búcsút veszünk a csapattól és az ország eme érintetlen szegletétől. Indulás haza.

Szingli vagy és már nagyon unod?

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el, és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :)

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Tényleg működnek a párkereső túrák?

Mekkora esélyed van párt találni? Milyen korosztály jelentkezik? Mennyire "erőltetjük" a párkeresést? - Gyakran ismételt kérdésekre válaszok a blogunkon >>

Szállás

A Vadása-tó partján,ahol madárcsicsergés helyettesíti az ébresztőórát :) Egy nagyon hangulatos kempingben lesz a szállásunk, ahonnan a túránk célpontjai könnyen megközelíthetőek, és ahol a közösségi tér tökéletes helyszínt szolgáltat az esti közös programoknak. 
Választhatsz, hogy 4 személyes faházban, vagy sátorban szeretnél aludni. 
Mindegyik ház tiszta és kulturált, csak a turistaházban többen alszanak egy szobában és picit többet kell a fürdőszobára várni :) Sátorozni a füves udvaron lehet. Ha szíved szerint sátoroznál, de nem vagy meggyőződve róla, hogy neked való, hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>A jelentkezés folyamán fogod tudni kiválasztani a szállástípust.

Ellátás

Péntek estétől vasárnap ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól, és együtt készítjük és fogyasztjuk el az ételeket. Az ebédeket közteherviseléssel szállítjuk a túrák alatt! :) Reggelire pékárut, felvágottakat, tejtermékeket, lekvárt, zöldségeket szoktunk vásárolni, és készítünk teát és kávét.Ebédre szendvicset és gyümölcsöt viszünk magunkkal, vacsorára pedig bográcsban főzünk valami finomat.
Az egyik este étterembe megyünk, az étteremben elfogyasztott ételek árát a részvételi díj nem tartalmazza, a többi ellátás benne van.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Ennél a túránál különösen nagyon szeretnénk, ha pont annyi és csak annyi autóval érkeznénk, amennyivel kell. Ne pöfögjük be jobban a termésetet, mint szükséges! :) Csak kétszer pár órát kell utazni, és nincs szükség sok cuccra, így akár öten is be lehet vállalni egy autóval. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez. Ha tömegközlekedéssel fogsz érkezni, segítünk az utazás megtervezésében.

Túrák nehézsége

A túrák könnyen teljesíthetők átlagosan sportos embereknek. A pontos útvonalakról a körülmények és a csapat erőnléte és kedve alapján a túravezető a helyszínen fog dönteni. Ezért csak hozzávetőleges távokat és szinteket tudunk: az első nap gyalogtúrára megyünk, ahol 10-13 km-t teszünk. A második napon a lápréten egy könnyű sétára megyünk, a kerékpártúra dimbes-dombos terepen, kb. 25 km hosszú lesz. A harmadik napon a kerékpártúra kb. 35 km.

Felszerelés

Egy túracipő és egy sportcipő kelleni fog! Az sem baj, ha vízálló. Ruhából készülj olyannal is, amiben nyári melegben kényelmes túrázni, bicajozni, de legyen nálad melegebb felső és nadrág is hűvösebb időre és estére. Egy vékony, világos színű, hosszú ujjú felső és a naptej napos időben megvéd a leégéstől. Esőkabátot mindenképp hozz, és egy vékony széldzseki is jól jöhet. Sapka vagy kalap napszúrás ellen jó védőfelszerelés. Szúnyog- és kullancsriasztó nagyon hasznos lehet. Ha van fejlámpád, azt is dobd be, este az udvaron jól jöhet. Egy 10-15 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz. A sátrazóknak hozniuk kell sátrat, hálózsákot és polifoamot vagy matracot, a faházakban alvóknak lesz ágynemű és hzat is.

A Békatutajos párkereső túrákra nagyrészt 25 és 45 év közöttiek szoktak jelentkezni. A kor persze másodlagos, a szerelem kortalan, szívesen látunk mindenkit, aki az alábbiakkal azonosulni tud. Mindenesetre gondold végig, hogy a jelzett korosztályban szeretnéd-e megtalálni álmaid párját :)

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

25-30 fő körül várható. 10-15 fiú és 10-15 lány. :) Figyelünk a nemek arányára.

Párkereső túráinkról írtátok

"Az a baj, hogy ez a túra kezd addiktív lenni, mert a hangulat és a társaság (ami persze változik nagyrészt) olyan jó egyvelege az egésznek, hogy az ember nem akar visszajönni a szürkehétköznapokba:) . Csodás emberekkel lehet megismerkedni, amiből ha nem is párkapcsolat de akár haveri/baráti kapcsolat is létrejöhet és éveken át tarthat :) .Fantasztikus volt, párnapig még biztosan kicsit szétszórt leszek  amíg friss az élmény." (Zoli)

"minden remekül ment.. szép helyeken jártunk és a vacsora is finomra sikerült! Peti érdekes kiselőadást tartott, Ági pedig még a túra közben esett sebeket is ellátta :) a táj mellett a szállás is tetszett és a km ek mennyisége is teljesen rendben volt :)"

"Nagyon köszönöm a szervezést és a vezetést, sok mindent kaptam ettől a két naptól." (Júlia)

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!
A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) " (Évi és Balázs)

"Kiváló túravezetők, gyönyörű táj és fantasztikus társaság jött össze erre a túrára! Ez már önmagában is elég lenne, én azonban még a páromat is megtaláltam ezen a túrán. Ez volt az első békatutajos túrám, és biztosan nem az utolsó ;)" (Balázs)

"Bevallom, hogy a túra párkeresős részéhez nem fűztem nagy reményeket, de "sajnos" csalódnom kellett. :) Nem csak élményekkel (ami önmagában is csodás lett volna), hanem egy szerelemmel is gazdagodtam, úgyhogy azóta is hálával emlegetem a Békatutaj nevét - remélem, még sokáig... És persze nem győzöm ajánlgatni a még szingli ismerősöknek, szerintem nálam nem kell jobb élő reklám! ;)" (Andi)

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

Tömören

Időpont: 2020. június 25-27. (3 nap/ 2 éjszaka)

Szállás: 4 ágyas faházakban vagy saját sátorban 
Ellátás: napi 3 étkezés alapanyaga - reggeli: hagyományos pékáruk, tejtermékek, felvágottak, sok zöldség; ebéd: szendvics, gyümölcs; 1 vacsora: melegétel (bogrács vagy rablóhús)
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

 52.000 Ft per fő faházban 
 47.000 Ft per fő sátorban

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást 2 éjszakára
 • a teljes ellátást 1 éttermi vacsora kivételével
 • a kerékpárbérlést 2 napra
 • a túraszervezést
 • a túravezetést 2 fő képzett túravezetővel
 • a csokigyár látogatást egy előadással és csokikóstolással egybekötve
 • belépőt a Pityerszeri skanzenbe
 • adományjegyet a veleméri templomba
 • adományjegyet a pankaszi haranglábnál

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségét, valamint egy vacsora árát.

Ezen a túrán OTP SZÉP kártyával is fizethetsz!
Részletek lejjebb.

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásodról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 11.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom