Kolumbia a Karib-tenger gyöngyszemeivel díszítve

2023. szeptember 4 - szeptember 17. (14 nap, 13 éjszaka)

Jelentkezem
Kolumbia a Karib-tenger gyöngyszemeivel díszítve
Itt volt a Covid és néztem a Narcost a Netflixen. Néztem a városokat és biztos voltam benne, hogy én ide nem szeretnék/mernék elmenni. Hát, akkor most mi van? Kérdeznétek joggal. Mint mindig, most is mást akart az élet. :) Összeakadtam Gustavo cimborámmal és felnyitotta a szemem.
A 90-es évek óta (Pablo útán) valószerűtlen változások történtek az országban. Hihetetlen építkezések, a közbitonság jelentősen feljavult; rá sem lehet ismerni Kolumbiára. És mit tud még Gustavo? Ismer mindenkit és be tud vinni minket mindenhová (pl. lepacsizni Escobar tesójával). Ismeri a legszebb helyeket, hiszen 25 éve járja a környéket.
Szóval fogunk látni elképesztően szép hegyeket, rózsaszín tengert, megmártózunk a világ legkisebb vulkánjában és megpróbáljuk megtalálni El Dorádót!

1. nap - Bogota és Monserrate (az nem Barcelonában van?)

A Föld szerencsés forgása miatt már délután Bogotában leszünk! Elfoglaljuk szuper szállásunkat és már indulunk is a Monserrate-ra (van hasonló Barcelonában is:)), hogy onnan csodálhassuk meg a város éjszakai fényeit.
(A két hegy elnevezése bár hasonló a magyar szem számára, mégis hatalmas eltérés van a jelentésük között. De erről majd helyben. :)) 

2. nap - Az elveszett város, a biztosan meglévő földalatti katedrális

Sűrű nap virrad ránk. Megpróbáljuk megtalálni El Doradot, ha sikerül akkor azonnal átköltözünk egy űber luxushotelba. Ha nem akkor megnézzük a sóbánya mélyén rejtőző Katedrálist. És még belefér a napunkba egy kis meglepetés - látni fogjuk pl. a Taj Mahalt is.

3. nap - Bogota és repülés és hegy

A nap egyik felét Bogota felfedézésvel töltjük. Elképesztő változáson ment keresztül ez a város a 90-es évektől napjainkig. Az Escobarról szóló film szerinti képek mintha egy másik városban készületk volna...
Aztán irány Medellinbe - ha már szóba került Pablo.
És ezzel még nem érhet véget a nap, mert még megmászuk Guatapé végtelenül szép, hihetetlenül elképesztő hegyét. Jól túlspiláztam a jelzőket, így a kilátásra már nem maradt, pedig az még kétszer pazarabb, mint a hegy maga.:)

4. nap - Pablo

Ez Pablo Escobar napja lesz. Szétnézünk a városában, megnézzük a múzeumát és lepacsizunk a tesójával. Minden, amit tudni szerettél volna a hírhedt drogbáróról. Kérdezni ér. :)
Ma is repülünk, az este már Cartagenaban ér minket utól.

5. nap - Fürdés a világ legkisebb vulkánjában

Megmásszuk a világ legkisebb vulkánját és meg is mártózunk a belsejében. A fura természeti jelenség melletti településen játszódik A szerelem kolera idején című könyv - csak, hogy egy kis műveltség is csepegjen a fejünkbe. Aztán, aki mindezt túlélte, azzal még elugrunk egy bomba jó kis szigetre (Tierra Bomba Island).

6. nap - Rózsaszín-tenger

Kicsit csajos napot tartunk - mindent rózsaszínben fogunk látni. Itt biztosan beindul a fotószakkör, mert nem lehet ellen állni a témának.

7. nap - A szigetelés folytatódik

Cartagena a Karib-tenger partján helyezkedik el, így itt az ideje, hogy bele is lépjünk ebbe a földi paradicsomba. Tesszük mindezt a csodás Rosario-szigetcsoport mindenféle természeti képződménye között. Itt aztán érdemes kicsit szétnézni a víz alatt is!

8-11. nap - Irány nyaralni

Bevetjük magunka a Karib térség közepébe. Néhány napot a San Andres-szigeten töltünk. Mindenki választhat, hogy mit szeretne: csak heverészni a parton és mélyen belebambulni a végtelenbe, vagy kajakozni, vagy snorkelezni, vagy búvárkodni, vagy csónakkal, kishajóval tenni egy kört?

12-13. nap - A világ legnagyobb aranymúzeuma. Aztán haza kell menni? Ne már!

De. :)
Azért előtte még megnézzük a  világ egyik legkomolyabb aranymúzeumát, amelyben felbecsülhetetlen aranytárgyakat csodálhatunk meg az emberiség kezdetétől (!) napjainkig. Aztán repülés a jó öreg Budapestre... Érzékeny búcsú és a vágyakozás kezdete, ide bizony még vissza kell térni! 


TÖMÖREN

Időpont: 2023.szeptember 4-17.
Szállás: 2 fős szobákban, jó minőségű hotelekben
Ellátás: napi 3x étkezés
Utazás: repülőkkel és buszokkal

RÉSZVÉTELI DÍJ

1 320 000 Ft per fő (az euró árfolyama befolyásolhatja a részvételi díjat) 

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállást 12 éjszakára
 • a repülőjegyek árát (8 repülés),
 • a transzfereket,
 • a helyi utazásokat a légkondicionált busszal, 
 • a túraszervezést
 • a túravezetést
 • a belépőinek árát
 • a biztosítást
 • napi 3x-i étkezést a bogotai reptértől a hazaindulásig.

SPÓROLÁSI LEHETŐSÉGEK

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat, és kérj egyedi kedvezményt! 

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 60 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, akkor 396 000 Ft előleget kérünk. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt Vagy hívdBalázst is a +36309859204-es számon.

Tudnivalók

Gustavóról néhány szó, azon kívül, hogy jó cimbora!

Dominikai-magyar-spanyol állampolgár. Dominikán alapított céget 24 évvel ezelőtt, azóta Kolumbiában, Puerto Ricon és Miamiban is hozott létre kirendeltségeket. 5 nyelven folyékonyan beszél, 2019-ben kapott egy második, tiszteletbeli, dominikai állampolgárságot a turizmusban kifejtett sok éves munkájáért. Megannyi év hivatásos idegenveztősködés után, ma már eredeti végzettsége szerint D vitamin és D vitamin receptrorok kutatásával foglalkozik onkológia, immunológia és gasztroenterológia irányában, a vilgá több mint 20 országában.
De nyugalom, velünk Ő fog jönni.  

A túrák nehézsége

Könnyű, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetők. A kint töltött idő alatt komolyabb fizikai megterhelésnek nem leszünk kitéve. Ha szoktál időnként túrázni vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. A szintek teljesíthetőek, a távok sem túl hosszúak.

Időjárás

Bogota - éjjel 7-10 fok, nappal 14-19 fok, jellemzően nagyon ritkán esik az eső.
A többi helyszínen - 24-32 fok, és szinte egyáltalán nincs eső.

Felszerelés

Bogotában szükség lesz egy picit melegebb ruhára, aztán párás, meleg időre kell készülni

Térerő, elektromos hálózat

Amerikai 110 V - átalakítót hozzatok! Az eletromos háózat és a wifi ellátottság stabil.

Szállás

A szállások kiváló (európai színvonalon 3-4 csillagos) hotelekben lesznek.

Élelem

Bőséges reggelivel kezdünk. Napközben snack jellegű étkezés lesz. Este egy-egy jobb étteremben vacsorázunk.

Pénz

A hivatalos pénznem a kolombiai peso. Kártyát hozzatok, ha szükéges sok ATM-m van az utcákon. Az árak kicsit alacsonyabbak mint Magyarországon.

Utazás

A repülőjegyeket és a helyi közlekedést is tartalmazza az ár. Helyben légkondícionált busszal fogunk közlekedni.
A járat telítettségétől függően a légitársaság fenntartja a jogot a bécsin indulásra. Ne ess kétségbe, a transzfet megoldjuk számotokra, ha ez lenne a helyzet. 

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

15-20 fő körül várható.

Túravezetők

Balázs és Gustavo lesznek.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom