Párkereső túra 4 hegység csúcsai között 2018

2018. október 20 - október 23. (4 nap, 3 éjszaka)

Jelentkezem
Párkereső túra 4 hegység csúcsai között 2018

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő:
a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!

A 4 napba belesűrítettük 4 hegység bérceit. Bércre hágunk és völgybe szállunk, közben kedv és öröm röpkednek - meg Cupido nyilacskái remélhetőleg! A Murányi-fennsík méltatlanul mellőzőtt panorámája, a Lengyel-Tátra színes, őszi völgye, a Pieninek sziklaorma a Dunajec-áttöréssel, a valaha volt legészakibb magyar várral és a Magas-Tátra magisztrálé ösvényének legszebb szakaszával, a festőket megihlető Óriás vízeséssel adja a hátterét a kibontakozni vágyó szerelmeknek. 

Programunkra kizárólag egyedülállóak jelentkezését fogadjuk el és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :) Oly annyira ügyelünk a nemek és az igenek arányára, hogy úgy döntöttünk férfi és női túravezetőt is küldünk. :)

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...
... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. 

Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Ha nem jön össze, a legrosszabb esetben 4 kellemes napot töltesz túrázással, szép környezetben és jó társasággal. 

Szombat

Reggel indulunk busszal Budapestről, hogy már az első napba is beleférjen egy túra. A nap célpontja a fenséges fennsík, a Muranska planina. A csodálatos őszi erdőben egy könnyű túrát teszünk. Murány várából ősszel lélegzetelállító a panoráma, mert ennyi szín nincs is! De van.

Rá fogunk akadni egy kis barlangra és ha szerencsénk van egy nagy ménesre is!

Mivel nagybusszal megyünk az ismerkedés már itt kezdetét veszi! Az esti órákban már a szálláshelyünkön vacsorázunk és koccintunk.

Táv: 10 km
Szint: 400m fel és 460m le
Idő: 4 óra

Vasárnap

A nap első részében a Lengyel-Tátra egy szépséges völgyében túrázunk egy menedékházig. Mindeközben a bátrabbak kitérőt tehetnek egy láncos, barlangos kiruccanásra. Délután, este Zakopánéban kalandozunk. Felmegyünk a Gubalowka kilátópontra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Lengyel-Tátrára.

Este a szálláson ismét vacsorával várnak minket, majd a továbbiakban lesz lehetőség a napi élményeket megosztani egymással.

Táv: 13 km 
Szint: 300m fel és 300 m le
Idő: 4-5 óra

Hétfő

Buszra pattanunk, hogy személyesen próbáljuk megkeresni a legészakibb magyar várban, az inka hercegnő által elrejtett kincseket. Ha esetleg mi sem leljük meg, nincs ok aggodalomra, mert a vár látványa kincset érő. 

Innen nem messze indul a gyalogösvény a Pieninek csúcsára a Try Koruna sziklacsúcsra, mely a Dunajec folyó által áttört szurdokvölgyet uralja. A kilátóponton lehetetlen nem fotózni, de miért is kellene ellenállnunk ennek a vágyunknak. A hegy túloldalán bandukolunk vissza a folyóparti lengyel faluba, hogy a gyaloghídon átkelve már Szlovákiában találjuk magunkat. Ha az időnkbe belefér, még megnézzük a Vörös Kolostort is, mely a pálos rend kedvenc helye volt a környéken.

Az este a gasztronómia jegyében zajlik majd kinek-kinek belátása szerint. Remek pisztrángos helyet ugyanúgy találhatunk, mint grillezett füstölt sajtost. De kényszer hatására egy sörözőbe is betérhet a csapat.

Táv: 11 km 
Szint: 600m fel és 600m le
Idő: 4-5 óra

Kedd

A hazaindulás szomorúságát a Magas-Tátra egyik legszebb túrájával enyhítjük. A Kő-pataki-tóig lanovkával jutunk majd fel, ahonnan a magisztrálé ösvényen gyalogszerrel folytatjuk utunkat. A pihenőt a Zamkovszky menedékházban tartjuk, amelyet egy hegyivezető épített kedvesével, Ludmillával, hogy a második világháborúban a nácik elől menekülőket bújtassanak benne. Ugye, romantikus?

Innen egy könnyű lejtőn hamarosan az Óriás-vízeséshez érkezünk majd. A választás azért esett erre a helyszínre, hogy vízesések robaja miatt igazán közel kelljen hajolni beszélgetés közben. Ja és a szerelmi vallomások sem jutnak illetlen fülekbe. :)

A közelből ereszkedik le a Tarajka sikló, mellyel elegánsan siklunk le túránk végpontjára, Ótátrafüredre.

Táv: 7 km
Szint: 100m fel és 600m le
Idő: 3-4 óra

Mi van ha nem találsz párt?

Hát bizony erre is megvan minden esély. De ne feledd: a legrosszabb, ami történhet veled ezen a túrán, hogy 4 kellemes napot töltesz túrázással, szép környezetben és jó társasággal. 

Szállás

Vendégházunk három és négyágyas szobákkal rendelkezik. 

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a szálláson elfogyasztott reggeliket és az első két esti vacsora költségét. Ebédet a közeli menedékházakban vagy a helyi kisvendéglőkben veszünk magunkhoz. Ki-ki ízlése szerint a túravezető ajánlásainak megfelelően, avagy azokat figyelmen kívül hagyva. Ha rajtunk múlik, együtt megyünk vacsorázni is.

Az árak a magyarországihoz hasonlóak, Zakopane főutcájának éttermei is megfizethető árúak. Érdemes a híres lengyel sajtból is feltankolni itthonra.

Utazás

Az utazás nagy busszal történik, melynek díját a részvételi díj tartalmazza. Indulás Budapestről szombaton a reggeli órákban. Pontosabbat a túra előtti hetekben kiküldésre kerülő utastájékoztató fog tartalmazni.

Túrák nehézsége

A túrák könnyen teljesíthetők átlagosan sportos emberkéknek. 

Felszerelés

Cipő: túrához kényelmes bejáratott bakancsot célszerű húzni. Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: Bármikor elkaphat minket egy eső, úgyhogy esőkabátot, esőnadrágot is csomagoljál, biztos, ami biztos. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz. És egy kamásli is jól jöhet már ősszel.

Pénz

A fizetőeszköz a lengyel zloty (PLN). Egy zloty körülbelül 75 forintot ér. Bankkártya és hitelkártya használata elfogadott, de azért hozz magaddal készpénzt is.

Egészség

Alapvető orvosságot, gyógyszereket érdemes hozni, például lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, valamint fertőtlenítőszert, ragtapaszt. Apró trükk túrázóknak: sokszor a sarokról lecsúszott zokni miatt töri fel a lábunkat a cipő. Gyógyszertárban kb. 200 forintért be tudsz szerezni egy kis vazelint, amivel ha bekened vékonyan a sarkadat, nem csúszkál a zoknid! A hegyekben magas UV sugárzás miatt naptejet mindenképpen hozzál magaddal.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

A túravezetők

Biztosan egy fiú és egy lány túravezető lesz. Az arányok felborulásának elkerülése végett. :)

A résztvevők száma

30-40 fő körül várható. 15-20 fiú és 15-20 lány. :)

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!

A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) " /Évi és Balázs/

"Nekem minden nagyon tetszett, jó volt a szervezés és nagyon megfelelőek voltak a túravezetők.
Első túrám volt a Békatutajjal, de biztosan nem az utolsó, hiszen már jelentkeztem is másikra ;)" /Viktória/

"Kiváló volt Balázs és Bendegúz munkája, csillagos ötösre értékelem őket. Köszönjük a jó hangulatot amit teremtetteket, lazaságot amit mutattatok és átadtatok. :)" /Rooooland/

"Minden nagyszerűen és rutinosan meg volt szervezve." /Orsolya/

Az egyik referenciapárunk: Boróka és András ;)
jegyespár

Tömören

Időpont: 2018. október 20-23.
Szállás: vendégházban
Ellátás: minden reggelre reggelit, az első két estére vacsorát
(a harmadik estére fakultatív vacsorázási lehetőség a romantikus Zakopanei estében)
Utazás: nagybusszal
Várható létszám: kb. 30-40 fő (15-20 fiú és 15-20 lány)

Részvételi díj

A részvételi díj 65 000,- Ft/fő, amely tartalmazza:

 • az utazást busszal,
 • a túraszervezést,
 • a túravezetést,
 • 3 reggelit, 2 vacsorát és 
 • szállást 3 éjszakára.

A részvételi díj nem tartalmazza a biztosítás árát, az ebédek és a harmadik esti vacsora költségét.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk!  Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem. :)

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 26.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom