Párkereső túra a Szlovák Paradicsomban

2023. szeptember 1 - szeptember 3. (3 nap, 2 éjszaka)

Párkereső túra a Szlovák Paradicsomban

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!

Milyen háttérrel lehetne könnyebb dolga Cupidonak, mint Kárpátok egyik legszebb, közkedvelt gyöngyszeme, a Szlovák Paradicsom? Eredeti, kevésbé romantikus nevén szólítva, a Letanovi- mészkőhegység (K-Ny-i irányban 26 km; É-D-i irányba mindösszesen 18 km) szurdokai tették hatalmassá. Szinte hihetetlen, hogy ezen a tenyérnyi területen hogy fér el ennyi káprázatos természeti csoda...

A hétvégén a paradicsom leglátványosabb szurdokait járjuk be, egy viszonylag rövidebb és egy hosszú túraútvonalat szemeltünk ki nektek. Nem, ezúttal sem célunk a teljesítménytúrázás, inkább egy kellemes túrázásra, és kellemes társaságra számítsatok.

Szerelem, boldogság, házasság, gyermek, iskola, unoka, aranylakodalom? Talán kicsit előreszaladtam, de összegezve a hétvége mérlegét: ebből bizony csak jól jöhetsz ki, mert a legrosszabb verzió szerint is egy szuper túrán veszel részt a Szlovák Paradicsomban.

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :)

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Program

A mészkőből és dolomitból álló karsztfennsíkot meredek esésű patakok, mély szurdokok szabdalják. A felszíni karsztjelenségek - töbrök, beomlások, sziklarétek - alatt a mélyben barlangok húzódnak.

Te is az a fajta kisgyerek voltál, aki minden fára felcsimpaszkodott és minden patakba beleugrált?

Te is olyan felnőtt lettél, aki folyton a kalandot és a természeti szépségeket keresi?

Nos, jó helyen jársz, biztosak vagyunk benne, hogy te is azonnal beleszeretsz majd Szlovákia dongautakkal kiépített, izgalmas paradicsomi világába!

Lenézni ér, de csak ha nincs tériszonyod!!!

Péntek

Délben indulunk busszal Budapestről, hogy az esti órákban már a szálláshelyünkön koccinthassunk. Mivel nagybusszal megyünk, az ismerkedés már itt kezdetét veheti. Helyesebben veszi is! Az ismerkedést egy várnézéssel spékeljük meg útközben.

Este fakanalat ragadunk, tüzet rakunk, és együtt elkészítjük bográcsos vacsoránkat.

Szombat

A közös reggeli után egész napos kalandot keresünk! Alig két kilométer megtétele után káprázatos panoráma tárul elénk a Tamásfalvi kilátóból. Rövid ábrándozás, gyönyörködés után indulunk is tovább! 

Úti célunk a Hernád-folyó egy rövid, kanyonszerű völgyben kanyargó szakasza, a Szlovák Paradicsom kihagyhatatlan turisztikai attrakciója, a Hernád-áttörés. A víz sokszor több száz méter magasságú sziklafalak tövében zúdul tovább, emlékezetessé téve a látványt, melynek túránk során végig részesei lehetünk.

Utunkat gyakran a tajtékzó hullámok feletti, sziklákhoz erősített vastálcák teszik izgalmassá. Az egyik pillanatban a víz közvetlen közelében ballagunk, a következőben már több emelet magasan egyensúlyozunk láncokba kapaszkodva.

Vasárnap

Reggel felhúzzuk a túrabakancsot, és elindulunk a Sucha Belá felfedezésére.
A túra eleinte sűrű fenyőerdőben indul a patakmeder mellett - sokszor benne -, majd kisvártatva megérkezünk a donga- és vaslétrák hosszú sorához.

A medret elhagyni kényszerülünk, hiszen az lassan függőlegesbe megy át. Majd' két órán át haladunk felfelé a vízesések mentén, láncokba, létrákba kapaszkodva. A szurdok egyirányú a hosszú létrák és dongautak miatt. Visszafelé egy könnyű erdei úton jövünk. Az egész körút nagyjából 4 óra alatt teljesíthető, kényelmes tempóban.

Délután, könnyes búcsút veszünk kedvenc szurdokainktól, és újdonsült barátainkkal (és szrelmünkkel?) hazaindulunk.

Szállás

A Paradicsom kapujában található kemping 6-8 fős, wc-vel, zuhanyzóval, konyhával rendelkező, modern bungalóiban lesz a szállásunk.

Ellátás

Pénteken este közösen készítünk egy bográcsos vacsorát. A reggelik alapanyagairól gondoskodunk, együtt fogyasztjuk el azokat. Ebédre hozhatsz itthonról élelmet, vagy a helyi kisboltban vásárolhatsz, vagy menedékházban is ebédelhetsz. Szombat este egy helyi étteremben kóstolhatsz meg egy szlovák specialitást, de az apartman konyhájában akár főzhetsz is magadnak.

Utazás

Az utazás nagy busszal történik, melynek díját a részvételi díj tartalmazza. Indulás Budapestről pénteken kora délután, érkezés ugyanoda vasárnap este.

Túrák nehézsége

A túrák könnyen teljesíthetők átlagosan sportos emberkéknek. Útközben vaslétrákra kapaszkodunk, fagerendákon lépkedünk, máskor a patakból kiálló sziklákon lépkedünk. Ha nagyon tériszonyos vagy, vagy nagyon rossz a lépésbiztonságod, akkor nem biztos, hogy jó helyen jársz.

Felszerelés

Cipő: túrához kényelmes bejáratott bakancsot célszerű húzni. Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: Bármikor elkaphat minket egy eső, úgyhogy esőkabátot, esőnadrágot is csomagoljál, biztos, ami biztos. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz.

Pénz

A fizetőeszköz az euro. Bankkártya és hitelkártya használata elfogadott, de azért hozz magaddal készpénzt is.

A Békatutajos párkereső túrákra nagyrészt 25 és 45 év közöttiek szoktak jelentkezni. A kor persze másodlagos, a szerelem kortalan, szívesen látunk mindenkit, aki az alábbiakkal azonosulni tud. Mindenesetre gondold végig, hogy a jelzett korosztályban szeretnéd-e megtalálni álmaid párját :)

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezetők

Ági és Ákos lesznek

A résztvevők száma

30 fő körül várható. 15 fiú és 15 lány. :)

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!

A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) "

Évi és Balázs

Tömören

Időpont: 2023. szeptember 1-3.
Szállás: modern, fürdőszobás bungalókban
Ellátás: reggelik és egy közösen főzött vacsora benne van a részvételi díjban
Utazás: nagybusszal

Részvételi díj

99.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • utazást busszal
 • a szervezést
 • a túravezetést
 • két reggelit és egy közösen főzött vacsorát
 • a szállást 2 éjszakára
 • belépőt a füleki várba
 • belépőt a Szlovák Paradicsomba

A részvételi díj nem tartalmazza a biztosítás árát, a szombati vacsorát és az ebédeket.

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Az étkezések fele benne van a részvételi díjban. A többit is olcsón megúszhatod, ha elkészíted magadnak az elemózsiádat a bungaló konyhájában.

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 39.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Külföldi túrán SZÉP kártyát sajnos nem tudunk elfogadni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Ágit keddtől csütörtökig 10 és 17 óra között a +36306577625-ös számon. Ha nem szeretnél várni, hívhatod Balázst is a +36309859204-en.

GO!