Párkereső túra az Alacsony-Tátrában

Jelentkezem

Szingli vagy és már nagyon unod?

Gyere el velünk az Ördög lakodalmára!

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: a közös érdeklődés garantált, a természet és a túrázás szeretete!

Programunkra kizárólag egyedülállóak jelentkezését fogadjuk el és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :)

Szerelem, boldogság, házasság, gyermek, iskola, unoka, aranylakodalom? Talán kicsit előreszaladtam, de összegezve a hétvége mérlegét: ebből bizony csak jól jöhetsz ki, mert a legrosszabb verzió szerint is egy szuper ezer színben pompázó őszi túrán veszel részt az Alacsony-Tátrában.

Nem erőltetett kicsit ez a párkeresősdi?

Ne félj tőle, hogy itt és most mindenáron párt kell találni. Erről szó sincs.

Nem.

A túrát olyan szellemben szervezzük, mint bármelyik másik túránkat. Nincs állandóan a középpontba állítva, hogy párosodni kell, nincsenek kis szívecskék a kispárnán (hacsak nem véletlenül olyan a párnahuzat), nincs stressz vagy izzadságszagú erőlködés. Csupán annyiról van szó, hogy az ilyen jellegű túrákra kizárólag egyedülállók jelentkezhetnek, így biztosan nem fogod pótkeréknek érezni magad egy boldog szerelmespár mellett.

Ha nagy busszal megyünk, a túra elején a buszon szoktunk egy villámrandit tartani, hogy mindenkinek legyen egy benyomása mindenkiről, de ez után nincs további kötött ismerkedősdi, ezt már mindenkire rábízzuk, és a túrát úgy vezetjük le, mint bármelyik másik túrát.

Azért persze itt mégiscsak nagyobb az esély, hogy párt találj magadnak, ezért

visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

1. nap - Irány a lagzi!

Délután indulunk Budapestről, hogy még időben odaérjünk az Ördög lakodalmára! Igazából a hágó magyar neve az Ördöglakodalma-hágó, ahol a két éjszakára szállást adó menedékházunk áll büszkén a festői környezetben. Az estébe elég magas szinten csapunk bele, egészen pontosan 1232 magasan. Reméljük, hogy az oxigénhiány enyhe bódultsága jótékonyan hat majd az esti ismerkedős buliban. A helyiek szerint a gátlások sörben és Becherovkában is kitűnően oldódnak. :)

2. nap - Az Alacsony-Tátra gerinc legjava

Egy lagziban mindig igyekeznek a legfinomabb, legszebb, legjobban sikerült ételeket felszolgálni. Mi is így teszünk, hiszen a túraétlapunkon ezen a napon az Alacsony-Tátra gerincének legszebb része szerepel. Magát a gerincet felvonóval közelítjük meg, majd a hegység két legmagasabb pontját érintve érkezünk vissza szállásunkra. Az egész túra során páratlan kilátásban lesz részünk. Észak felé a Magas-Tátra uralja a panorámát, déli irányba pedig a Bükk és a Mátra vonulatai tűnhetnek ismerősnek. Pixel nem marad kihasználatlanul!

A kellemes fáradtsággal lábunkban kell aztán készen állnunk a búcsúest megpróbáltatásaira, de mint tudjuk egy rendes lagzi 3 napig tart, így nekünk is ki kell tartanunk!

3. nap - Gyephavasi romantika

Harmadnapra aztán kicsit elcsendesedve vágunk neki a bő félnapos gyephavasi túránknak a főgerincen kótyagos fejünket kiszellőztetendő. És hogy kinek mitől kótyagos a feje? Az eggyel több sör, vagy a frissen szárba szökkent szerelem okoz-e gondokat odafönn arra majd én leszek a legkíváncsibb azt hiszem! :)

A békésen hortyogó lagzis néppel teli buszunk a kora esti órákban érkezik majd Budapestre.

Felszerelés

Cipő: túrabakancs vagy kényelmes túracipő ajánlott. Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: esőkabát, réteges öltözet, hiszen a hegyekben kiszámíthatatlan az időjárás, leégést megelőzve: sapka/fejkendő, naptej, napszemüveg. Akinek igénye (térdfájósoknak) túrabot. A napi túrázáshoz kb. 20 literes hátizsákot is hozz magaddal.

Egészség

Alapvető orvosságot, gyógyszereket érdemes hozni, például lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, valamint fertőtlenítőszert, ragtapaszt. Apró trükk túrázóknak: sokszor a sarokról lecsúszott zokni miatt töri fel a lábunkat a cipő. Gyógyszertárban kb. 200 forintért be tudsz szerezni egy kis vazelint, amivel ha bekened vékonyan a sarkadat, nem csúszkál a zoknid! A hegyekben magas UV sugárzás miatt naptejet mindenképpen hozzál magaddal.

Utazás

Az utazás busszal történik, melynek díját a részvételi díj tartalmazza. Indulás Budapestről pénteken 14 óra körül, pontosabbat a túra előtti hetekben kiküldésre kerülő utastájékoztató fog tartalmazni.

Szállás

Egyszerű, de tiszta és komfortos, menedékházban alszunk, mely gyönyörű helyen található. A szállás lakott településtől távolabb, közvetlenül az Alacsony-Tátra főgerincén fekszik. A szobák 2-3-8 ágyasak és van amelyhez van saját fürdő, van amelyhez közös fürdő tartozik. A jelentkezésnél tudsz választani számodra megfelelőt. Ha valakivel szeretnél együtt aludni azt is jelezd felénk!

Ellátás

A túra során reggelit biztosít a szálláshely. A többi része önellátó. Szlovákiában viszonylag jó áron lehet vendéglőkben is étkezni. A közösségi érzés érdekében a közös éttermezést fogjuk támogatni.

Arra kérünk benneteket, hogy a pénteki túra előtt az élelmet még a pénteki megérkezés előtt szerezzétek be, hogy a napunkból egy perc se teljen bevásárlással és egymásra várással.

Az árak a magyarországihoz hasonlóak, vagy olykor egy picivel alacsonyabbak.

Pénz

A fizetőeszköz Euró. Bankkártya és hitelkártya használata elfogadott, de azért hozz magaddal készpénzt is.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz a number one túravezető az biztos. Tudnod érdemes, hogy Ő írta az Alacsony-Tátra túrakönyvet, dedikáltathatod is vele a túra során. :)

https://www.libri.hu/konyv/barna_bela.alacsony-tatra-turakalauz.html

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2018
Szállás: menedékházban
Ellátás: önellátó, a reggeli benne van a részvétel díjban
Utazás: telekocsi rendszerben, mikrobuszokkal / személyautóval

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza

 • utazás busszal
 • szervezést,
 • a Békatutajos túravezetést,
 • a szállást 2 éjszakára
 • 2 reggelit

A részvételi díj nem tartalmazza a felvonó árát a Chopokra, mely 16 euró, és a biztosítás árát.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom