Szingli vagy és már nagyon unod?

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!

Szerelem, boldogság, házasság, gyermek, iskola, unoka, aranylakodalom? Talán kicsit előreszaladtam, de összegezve a hétvége mérlegét: ebből bizony csak jól jöhetsz ki, mert a legrosszabb verzió szerint is egy szuper mozgalmas, hamisítatlan cseh túrán veszel részt Bohémiában.


Programunkra kizárólag egyedülállóak jelentkezését fogadjuk el és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :) Oly annyira ügyelünk a nemek és az igenek arányára, hogy úgy döntöttünk férfi és női túravezetőt is küldünk a Dél-Csehországba :)

Program

Csütörtökön korán indulunk, hogy 13 órára a Budapestről alig 5 órára fekvő Český  Krumlov folyóparti kempingjében találkozunk. A közös utazás alatt 5 perces rapidrandik garantálják, hogy mire megérkezünk, mindenki ismerni fogja a másikat.

Az első napon

laza bemelegítő programmal kezdjük a hosszú hétvégét. Český  Krumlov középkori városát 1992-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. Egyedülálló hangulata mindenkit magával ragad. A medvékkel is védett vár tövében bájos teraszok sorakoznak, ahol igen kedvező áron mérik a nemzet messze földön híres nedűjét! (nem a kofolára gondoltunk). A város múltja annyi érdekességet tartogat, hogy egy helyi, magyar nyelvű idegenvezetőt kérünk meg arra, hogy adjon egy kis iránymutatást, mielőtt ki-ki maga is felfedezhetné a hangulatos középkori utcák labirintusát.

Nézzünk néhány példát a látnivalókból:

A prágai Hradzsinhoz hasonlóan a krumlovi zámek (vár, kastély) is szinte külön kis város. Az öt várudvarból nyíló körülbelül 300 helyiségen túl számtalan kiszolgálóépületet - istállókat, sörfőzdét, patikát és sóházat - foglal magában. Az erődként majd főúri kastélyként működő épületegyüttes barokk színházat is magában foglal, ahol az eredeti díszleteket, bútorokat és világítástechnikát is megnézhetjük. A várudvarok szabadon bejárhatóak, míg a vártorony, a farsangi terem és a barokk színház belépődíj ellenében idegenvezetéssel látogatható.

A múzeumokon kívül csupán a belváros alapos bejárásával is el lehet tölteni egy kellemes napot a kisvárosban. Számtalan hangulatos kis utcácska csábít sétára, nézelődésre.

Másnap

A folyóparti kempingből indulva 3-4 órás vízitúrára indulunk. Český Krumlovot a Moldva (Vltava) sebes vize szeli ketté, amin 3-6 fős hajókban evezünk egy jót a középkori városon keresztül. A folyó városi szakaszát a középkori díszlet mellett mesterséges zúgók teszik izgalmassá.Hogy szó ne érje a ház elejét, kikötés után sem lazítunk - legfeljebb szusszanunk egy kicsit - kick-bike-okra pattanunk, s lerollerezünk a Klet oldalában kiépített aszfaltozott ösvényeken! :) Kollégáink az evezés helyszínéről mikrobuszokkal bepakolva visznek fel minket a hegycsúcsra, alánk teszik a drótkecskéket, aztán  "Na shledanou! - Odalent találkozunk... " Nyugi, a fékek jól fognak!

A sűrű, élményekben gazdag nap záró akkordja egy finom vacsora lesz egy hangulatos teraszon Český Krumlov kivilágított éjszakájában...

Igazán jó mókának ígérkezik! :)

Harmadik napon

Székhelyünket a halastavairól híres Trebonba helyezzük át, majd ismételten vízre szállunk, de ezúttal egy keskenyebb, vadregényesebb vízen, mely a fenyveserdők sűrűjében tör utat magának. A Luznice egy sekély vizű "folyócska", melynek völgye fokozottan védett terület. Körülbelül 4 órát leszünk vízen 2-3 személyes kenukban.

Negyedik nap

Táborbontást követően kerékpárt bérlünk és belevetjük magunkat az ezer tó rengetegébe! Bicikliutak összetett hálózata épült ki Csehország ezen részében, ami nem csoda, hiszen jobb kerékpáros terepet álmodni sem tudnánk. A remekül karbantartott utak keresztül kasul behálózzák a fenyvesekkel vadregényes tájat. Hogy hány tó mellet haladunk el? Meg sem lehet számolni...:)


A táj, ami mellett elhaladunk igen változatos képet mutat. A sűrű fenyőerdőtől, a tölgyesen, tavakon és repceföldeken át a hangulatos cseh falvakig mindent megtalálunk!

Az estét egy hangulatos tóparti kempingben sátorozva töltjük, tábortüzet gyújtunk, főzünk valami finomat bográcsban, megiszunk pár sört, vagy ahogy alakul.

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Irány Bohémia!

Ha az a fajta turista vagy, aki képes egy hetet kizárólag tengerparti napozással tölteni, ne is olvasd tovább! A túráink zöme - köztük kiemelten ez a túra is - azoknak szól, akik folyamatosan mozgásban vannak, akik szeretnek mindig új dolgokat kipróbálni, ismeretlen helyeket felfedezni, és akik nem ijednek meg egy kis testmozgástól sem.

Az idei szezonban újra célba vesszük Csehország déli részét, (ezúttal párkereső formában is) exkluzív útra indulunk az ódon kastélyok, csodás tavak és Svejk sörözők hazájába. Nem véletlenül. Az elmúlt évek egyik legkomplexebb túrája megérett, kiforrta magát, véglegesedett. Pedig eddig is állati jó program volt, képzelhetitek milyen lett. :)

Ezúttal  egy  négynapos kirándulásra invitálunk, amelynek során részed lehet egy hangulatos tóvidéki kerékpártúrábanvadregényes evezésben a Luznicén és a sebes vizű Moldván, némitereprollerezésben (kick-bike) a Klet nevű hegyről lezúdulva és természetesen néhány jó sörben is Český  Krumlov falai közt és azokon kívül is... :)

További olvasnivaló a helyszínről

Egyik és másik galéria a 2011-es évből,  még egy 2012-ből és 2013-ban sem maradhatott ki! 2014-es fotókat még feltöltöttük, de többet már nem.

Szállás

Český Krumlov város déli részén a Moldva folyó partján, egy nagyon hangulatos kempingben garázdálkodunk majd, ahol esténként igazi fesztivál hangulatban égnek a fiatalok. Sátrakban töltjük az éjszakákat, ki-ki a sajátjában... esetleg máséban, amire az adott szituációban épp igény mutatkozik... :) Treeboni kempingben pedig egy éjszakát töltünk, szintén kempingben.

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, csütörtök estétől vasárnap ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól és együtt készítjük el az ételeket. A reggeli és ebéd jobbára szendvics, vagy füstölt makréla, a vacsora pedig valami bográcsban főtt finomság lesz. A második este Český Krumlov egyik éttermében vacsorázunk egy-két sör társaságában!

Utazás

Komfortos, tágas nagy busszal fogunk utazni Budapestről. Csütörtökön kora reggel indulunk.

A túrát képzett túravezetők kíséri!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-24 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2018. augusztus 17-20.
Szállás: saját sátrakban
Ellátás: hideg reggeli és ebéd, meleg vacsora
Utazás: autóbusz

Részvételi díj

A részvételi díj Forint, amely tartalmazza:

 • a szállás költségét (saját vagy más sátrában)
 • az ellátás költségét (2 vacsora + 3 ebéd + 3 reggeli),
 • az utazás költségét
 • a szervezést, és túravezetést,
 • a kenu bérlést, a Český Krumlov-i rafting és a Klet-ről való kickbike-ozás költségeit,
 • helyi magyar nyelvű idegenvezetést Cesky Krumlov gyönyörű városában.

A részvételi díj nem tartalmazza az egyik estén elfogyasztott (opcionálisan választható) éttermi vacsora árát!

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom