Párkereső túra az Aggteleki-karszton

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!Az Aggteleki-karszton minden megtalálható, amiről úgy véljük, hogy tökéletes hozzávalói lesznek a tavaszi párkereső túránknak. Találunk ott szertelegelésző lovakat, gyönyörű karsztfennsíki réteket és dimbes-dombos tájakat, izgalmas történetű, elhagyott helyeket és romokat, kalandos barlangokat, egy festői szépségű falut, ahol jól esik a melengető napon, a rügyező fák között sétálni egyet.

1. nap - Bemelegítés

Délután találkozunk a szállásunkon Szin mellett, a 2021-es év turistaházának megválasztott Szelcepuszta Turistaháznál. Mielőtt még túrabakancsot húznánk, kicsit összeismerkedünk a túratársainkkal. A tavaszi napsugarak melegében piknikezünk egyet a hazaiból, és közben megtudunk egyet s mást a többiekről, akikkel a hosszú hétvégét fogjuk tölteni. Na és aztán jöhet a túra!

Bejárjuk a szállásunktól induló tanösvényt, amin a karsztvidék erdeiről, az erdő- és vadgazdálkodásról, az erdőről mint ökológiai egységről tudhatunk meg sok érdekességet.

A túra néhány órás lesz, és könnyű.

Szállásunkra visszatérve birtokba vesszük a konyhát és a tűzrakót, és együtt főzünk valami finomat. Kint és bent is van közösségi tér, ahol a vacsorát el tudjuk fogyasztani, és utána folytatni az estét a kedvünknek megfelelően beszélgetéssel, társasozással, zenés-táncos mulatsággal.

2. nap - Várrom és romfalu

A közös reggeli elfogyasztása után felvesszük a szendvicsekkel megrakott hátizsákjainkat, és túrázni indulunk. Az első megállónál a lélegzeted is elakad... olyan nagy kaptatót kell leküzdeni... nameg a látvány sem lesz gyenge, mert a festői környezetben lévő, a középkorból megmaradt, hősi csatáknak emlékét őrző Szádvár romjaihoz túrázunk fel.

Az első csoki itt pont jól fog esni. Miközben a tájban gyönyörködsz, a túravezetőnk mesél a régi idők várlakóiről és ostromairól. Innen az irányt Derenk felé vesszük. A romközség csodálatos környezetben fogadja az odatévedt turistákat. Az egykori picinyke község temetőjét és az ott élőknek emléket állító, régi iskolaépületet nézhetjük meg.

A táv kb. 15 km, 380 méter szinttel fel és le. Ámde igaz erre a túrára is, csakúgy mint a többire, hogy a csapat kedvének és erőnlétének, az időjárásnak és egyéb körülményeknek a figyelembe vételével fogja a pontos útitervet és távot meghatározni a túravezető. Megijedni egyáltalán nem kell, megerőltetőbb emelkedő csak egy-kettő lesz egész hétvégén, és nem fogunk rohanni!

Az esti program szintén az előző napihoz hasonló: közös főzés, vérmérséklet szerinti folytatás :)

3. nap - Fennsíki barangolás

Vasárnap húsvéti nyuszi helyett lovakkal találkozunk. A kb. 15 km-es túrára a szállásunkról indulunk, és meg sem állunk egészen a meseszép Jósvafőig. A szabadon legelésző, ridegtartásban élő hucul ménes patadobogása és nyerítései között lépkedünk az ország talán legszebb karsztfennsíki rétje felé. Az egész napos gyalogtúra igazán különleges csemege lesz a magyar tájhoz szokott szemnek.

A túra után újra megrakjuk a tüzet, és főzünk egy újabb bográcsos finomságot.

4. nap - Séták a föld alatt és felett

A tökéletes befejezése egy nagyszerű hosszú hétvégének: a várva várt barlangok mélyére megyünk.

Aki nem járt még a föld mélyén, s nem túrázott odalent, nem is sejti, mi az a csend és sötétség. A varázslatosan szép cseppkő oszlopokat, fantasztikus akusztikájú termeket, a kanyargó utakat a víz évezredek alatt formálta.

Rákóczi-barlang

A föld alatti, meseszép tavairól és borsókő képződményeiről híres, kicsit kalandosabban bejárható Rákóczi-barlangban teszünk egy órás túrát. A rövid túra vaslétrákon és hidakon át vezet.

Miután előbújtunk a föld alól, fölötte folytatjuk a sétát. Hiszen a mesebeli Jósvafőn sétálni a tavaszi napsütésben, patakcsobogást hallgatva, az ébredező természetet és a rügyező fákat csodálva annyira elvarázsol, hogy szinte a föld fölött járunk ;) Az Ófaluban megnézzük a festett kazettás mennyezetes templomot és a harangtornyot, elsétálunk a tengerszemhez. Egy nagyon hangulatos, a régi malom épületében berendezett étteremben ebédelünk.

Baradla-barlang

Ha a csapat szeretné, a nagyobb rivaldavényben pompázó Baradla-barlangot is felkeressük, ahol a Vörös-tói bejáratú, 100 perces túrát járjuk végig.

Jósvafő romantikus utcácskáin lebonyolítjuk az utolsó kontaktcseréket, és a délutáni órákban elköszönünk egymástól.

Szingli vagy és már nagyon unod?

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el, és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :)

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Tényleg működnek a párkereső túrák?

Mekkora esélyed van párt találni? Milyen korosztály jelentkezik? Mennyire "erőltetjük" a párkeresést? - Gyakran ismételt kérdésekre válaszok a blogunkon >>

Szállás

A 2021-es év legjobb turistaházának megválasztott Szelcepuszta Turistaház lesz a szállásunk. A karszt szívében található házban rajtunk kívül nem lesz más vendég, az egész a miénk lesz. 

2 db 3 fős szoba van a házban, a többi szoba 8 fős. A 3 fős szobák beteltek! A 8 fősekben max. 5 fő fog aludni.
A szobákat koedukáltra tervezzük. Ha van igény nem koedukált szobára, megnézzük a lehetőségeket, de garantálni nem tudjuk, hogy megoldható lesz.
A szobákhoz közös vizesblokkok tartoznak.

Ellátás

A reggelik alapanyagairól gondoskodunk, és együtt készítjük elő és fogyasztjuk el azokat. Hagyományos pékárut, felvágottakat, tejtermékeket, lekvárt, zöldségeket szoktunk vásárolni, és készítünk teát és kávét.Szombat és vasárnap ebédre szendvicset és gyümölcsöt viszünk magunkkal. A szendvicsek alapanyagairól gondoskodunk, és reggeli után együtt készítjük el azokat. Minden este bográcsban főzünk valami húsos finomságot vacsorára. Ennek az alapanyagairól szintén mi gondoskodunk.
Péntek napközben az otthon csomagolt elemózsiát fogyasztjuk el, hétfő délben étterembe megyünk. Ezek az étkezések önköltségesek.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez.

Túrák nehézsége

Átlagosan sportos embereknek nem fog nehézséget okozni a napi távok teljesítése. A pénteki túra rövid és könnyű, a szombati és vasárnapi túra kb. 15 km, 400 m szinttel fel és le. Megijedni egyáltalán nem kell, megerőltetőbb emelkedő csak egy-kettő lesz egész hétvégén, és nem fogunk rohanni! Az utolsó nap a barlangoké. Ezen a napon sokat nem fogunk gyalogolni, max. 6 km-t.

Ha az időjárás vagy egyéb körülmények indokolják, a túravezető változtathat az eredeti terven.

Felszerelés

Egy túracipő vagy -bakancs mindenképp szükséges. Az sem baj, ha vízálló, strapabíró, és tartja a bokád. Az április szeszélyes: lehet meleg, hűvös, és eső is. Réteges túraöltözettel készülj, hogy melegben is komfortosan érezd magad, de fel is tudj öltözni, ha hűvösebb van! Széldzseki, esőkabát legyen nálad, és kamásli is jól jöhet. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni. Egy fejlámpát is dobj be, ha van.

A Békatutajos párkereső túrákra nagyrészt 25 és 45 év közöttiek szoktak jelentkezni. A kor persze másodlagos, a szerelem kortalan, szívesen látunk mindenkit, aki az alábbiakkal azonosulni tud. Mindenesetre gondold végig, hogy a jelzett korosztályban szeretnéd-e megtalálni álmaid párját :)

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

20-30 fő körül várható. 10-15 fiú és 10-15 lány. :) Figyelünk a nemek arányára.

Túravezető

Ági és Zsákovics Gergő lesznek.

Párkereső túráinkról írtátok

"Az a baj, hogy ez a túra kezd addiktív lenni, mert a hangulat és a társaság (ami persze változik nagyrészt) olyan jó egyvelege az egésznek, hogy az ember nem akar visszajönni a szürkehétköznapokba:) . Csodás emberekkel lehet megismerkedni, amiből ha nem is párkapcsolat de akár haveri/baráti kapcsolat is létrejöhet és éveken át tarthat :) .Fantasztikus volt, párnapig még biztosan kicsit szétszórt leszek  amíg friss az élmény." (Zoli)

"A legelső percétől a hazaérkezésig, nagyon jó hangulatú túra volt"

"Nagyszerűek voltak a túrák és ismét nagyon jó fej társaság jött össze. Köszönöm szépen a túravezetők munkáját és hozzáállását! :)" (Laci)

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!
A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) " (Évi és Balázs)

"Kiváló túravezetők, gyönyörű táj és fantasztikus társaság jött össze erre a túrára! Ez már önmagában is elég lenne, én azonban még a páromat is megtaláltam ezen a túrán. Ez volt az első békatutajos túrám, és biztosan nem az utolsó ;)" (Balázs)

"Bevallom, hogy a túra párkeresős részéhez nem fűztem nagy reményeket, de "sajnos" csalódnom kellett. :) Nem csak élményekkel (ami önmagában is csodás lett volna), hanem egy szerelemmel is gazdagodtam, úgyhogy azóta is hálával emlegetem a Békatutaj nevét - remélem, még sokáig... És persze nem győzöm ajánlgatni a még szingli ismerősöknek, szerintem nálam nem kell jobb élő reklám! ;)" (Andi)

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

Tömören

Időpont: 2023. április 7-10.
Szállás: turistaházban
Ellátás: az összes reggelit és vacsorát, 2 ebédet tartalmaz a részvételi díj
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

A jelentkezést februárban fogjuk megnyitni.

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)


A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást
 • 3 reggelit, 2 ebédet és 3 vacsorát
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza

 • az autós utazás költségét
 • az első napközbeni elemózsiát, a hétfői ebédet
 • a barlangokba való belépés dját, valamint a barlangi túravezetést (Rákóczi-barlang 3.500 Ft, Baradla-barlang 3.500 Ft)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Az összes reggelit és vacsorát tartalmazza a részvételi díj, és még két napi szendvicsebédet. Csak egy éttermi étkezésre kell ezen felül költened.

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke xxxxx Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Ágit keddtől csütörtökig 10 és 17 óra között a +36306577625-ös számon. Ha nem szeretnél várni, hívhatod Balázst is a +36306572904-en.

GO!