Schneeberg átkelés hótalpakon

2018. január 12 - január 14. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Schneeberg átkelés hótalpakon

avagy a havasi hóhányók

2018-ban is!

Esetleg egy hosszabb túra érdekelne ahol a sarki fényt is láthatod? Februárban lappföldi hótalpas túráink között válogathatsz!

Őfelsége Herr Franz Joseph is megpöndörintette hatalmas bajuszát, ha Bécs házi hegyei, a Rax és a Schneeberg kerültek szóba. Ezek, az Alpok keleti nyúlványain 2000 m fölé magasodó hegyekMagyarországról is gyakran láthatók, Bécshez meg még közelebb vannak. Ennek köszönhetően már a Monarchia alatt kedvelt üdülőterületek voltak, és népszerűségük azóta sem csökkent, napjainkig kiváló túraterepek. Nemcsak nyáron, hanem télen is. Csak télen nem elég a bakancs, kell rá valami széles, lapos, hogy ne süppedjünk a méteres hóba minden lépésnél. Na, ez a valami a hótalp! A messzi északi tajgáról kerül most ide a wienersnitzel mellé erre a hétvégére!

Ne feledjétek: a wienersnitzel nem a lábra való, a hótalp meg nem a gyomorba, de megfelelő párosítással jó kombót alkotnak, főleg, ha szikrázó napsütés és kétméteres hó társul hozzájuk!

1 nap - Wienersnitzel és sör

Délután 4 órakor indulunk Budapestről, így előreláthatólag este 8 óra körül érkezünk meg a Rax-Alpok alá, a Weichtal-szurdok kapujában található menedékházba. Az estét itt töltjük, csapolt sörök és hatalmas wienersnitzelek – na, meg egymás társaságában.

2 nap - Csúcshódítás és jägeres tea

A kellemes osztrák reggeli után átutazunk a monarchia egy hajdani kedvelt üdülővároskájába, amelyet elhagyva letesszük autóinkat, és felvonóra ülünk, hogy fellibbenjünk a hegy tetején található menedékházig. Itt újfent felcsatoljuk hótalpainkat, és nekivágunk a hegyoldalon meredeken szerpentinező útnak. Ahogy elfogy az erdő, kiérünk a Schneeberg sziklafala fölé, kitárul a táj. Innen már csak jó 300 m szintet legyőzve a sziklafalak tetején kanyargó úton felbaktatunk a Schneeberg legmagasabb csúcsára, a 2076 m magas Klosterwappen-ra. Miután kigyönyörködtük magunkat a kilátásban, lecsapatunk az alattunk álló menedékházhoz, ahol a tápláló és meleg jägeres teákatmagunkhoz véve némi felmelegedés után visszaereszkedünk a felvonó végállomásához. (860 m szint fel le, 11 km, 6 óra)

3 nap - Csúcskereszt, csúcscsokik és sörcsap

Reggeli kelés és a menedékházban elfogyasztott reggeli után 10 perc utazással érjük el a felvonó állomását. Fellibegünk a Rax sziklafalakkal övezett fennsíkjára. Itt felcsatoljuk hótalpainkat, és nekiszaladunk a hótakaróba burkolózó fennsíknak. A hóba-jégbe fagyott törpefenyők bizarr jégszobrai között felsétálunk a Rax keleti sziklafalaira, ahonnan gyönyörű kilátásban gyönyörködhetünk, hiszen tiszta időben egészen a Fertő-tóig el lehet látni. Itt megmásszuk a környék legmagasabb csúcsát, majd a csúcskereszt tövében elfogyasztott csúcscsokik után leereszkedünk az Otto-ház sörcsapjai mellé. Innen már csak egy óra a felvonó-állomás, ahonnan az utolsó kabinnal levonózunka völgybe. (440 m szint fel le, 8 km, 6 óra)

Szállás

Szállásunk egy újonnan fullosan felújított menedékházban lesz, illetve itt, a matraclágerban.

Mi a matracláger? Minden alpesi menedékház szerves tartozéka Jellemzője, hogy egy nagyobb szobában többen alszunk, így a menedékház valóban menedékházul szolgál, azaz a beeső turistákat viszonylag nagy mennyiségben könnyen el tudja szállásolni (ugye ezért menedékház). A szállás tiszta és komfortos (hiszen újonnan felújítva), a kaja jó, van csapoltsör és apfelstrúdel is. Na, meg melegvíz és mindenféle vizesblokk, a nedves cuccoknak szárítóhelység, és egyéb apróságok, ami egy alpesi menedékház tartozéka (pl. a falon régi jégcsákányok).

Ellátás

szálláshoz reggeli is tartozik, de kérhetünk meleg vacsorát is az étlapról – ezt természetesen önellátó rendszerben. A közelben bolt nincs, a napközbeni élelmiszereket (szendvics, csoki és egyebek) mindenki otthonról hozzon.

Ruházat

mivel téli túráról van szó, nagyon fontos odafigyelni a felszerelésre. Legyen az öltözködésed réteges:aláöltöző, polárpulóver (vagy egyéb meleg pulóver), és arra egy felső héjruházat (dzseki és nadrág), ami legyen víz és szélálló. Sapka-sál-kesztyű - kesztyűből két pár, egy vékonyabb és egy vastagabb. Kamásli - a nagy hó miatt feltétlen szükséges. Egy vastagabb bakancs, ami lehetőleg legyen vízálló (az út előtt ne felejtsd el impregnálni).

Felszerelés

túrabot vagy síbot, hótányérral (!!!),
- napszemüveg, naptej, ajakír,
- szállás menedékház, így ágynemű nincs, csak pokrócok, ezért szükséges egy hálózsákbélés, vagy egy vékony hálózsák,
- bicska, pohár, tányér,
- kulacs, ez legyen hőszigetelt, vagy termosz,
fejlámpa tartalékelemekkel/aksikkal kötelező,
- fényképező, aksitöltők

Hótalpakat mi tudunk adni, 3500 Ftért egész hétvégére!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

  • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Dávid lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

9-13 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2017. január 12-14.
Szállás: menedékházban
Ellátás: reggelis ellátás, önellátás
Utazás: telekocsis rendszerben, ha úgy jön ki a létszám, akkor bmikrobuszt bérlünk!

Ne feledd, hogy a hótalpas hétvégéket mi kiscsoportos keretek között szervezzük, a gördülékenyebb, élvezhetőbb túrázás érdekében!

Részvételi díj:

A részvételi díj 43.000 Forint, amely tartalmazza:
- a szállás díját 2 éjszakára egy újonnan felújított menedékházban,
- 2 reggelit a szállás éttermében,
- a túravezetést 2 napra,
- a szervezés költségét,

A részvételi díj nem tartalmazza:
- az útiköltséget,
- a felvonók árát (kb 36 €),
- a napközbeni és az esti étkezést.
a hótalpazáshoz szükséges felszerelések bérleti díját (Tőlünk is bérelhetsz, 3500 Ft-ért egész hétvégére)

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom