Hótalpas túra az Alacsony-Tátrában

2019. január 19 - január 20. (2 nap, 1 éjszaka)

Jelentkezem
Hótalpas túra az Alacsony-Tátrában

... mert mély hóban a rendös ember kereplyével potyolja az utat!

Potyoljunk hát együtt az Alacsony-Tátra vadregényes világában, behavazott fenyvesek, és gyönyörű 2000-es csúcsok között!
Az Alacsony-Tátra örök klasszikus a téli hónapokban. Egy mindenki által könnyen elérhető havas kaland kitűnő helyszíne. Tökéletes választás, ha végre elszabadulnál az itthoni latyakból és vennél már egy igazán mély, frissítő levegőt.
Feltöltődés-Alacsony-Tátra hótalpasA hegység két legmagasabb pontját a Gyömbért és a Chopokot érintve, a gerincen túrázunk végig hótalpakkal a lábunkon. Az egész túra során páratlan kilátásban lesz részünk. Észak felé a Magas-Tátra uralja a panorámát, déli irányba pedig a Bükk és a Mátra vonulatai tűnhetnek ismerősnek. Pixel nem marad kihasználatlanul!Jeges gerinc a Gyömbér felé

1. nap - Behavazott fenyvesek, naplemente a menedékházban.

Szombaton délben találkozunk a Trangoska parkolóban, ahol autóinkat egy napra hátrahagyva, felcsatoljuk a hótalpakat és elindulunk hegynek felfelé. Sietni ma már biztosan nem fogunk. Igyekszünk gyorsan ráhangolódni a hóra, egymásra, a kalandra.
A 3-4 órás kényelmes túraút végén lesz a szállásunk (1740 méteren), ahol különleges hangulatú naplementét rendeznek a helyi Istenek. A jégbefagyott, sziklás, törpefenyőkkel díszitett környezet csillaglesre hívogat, de a menedékházban kialakuló buli is jó szórakozást ígér.
Táv: 6 km
Szint: 650 m
Menetidő: 3-4 óra
Naplemente a StefanikábanA túra nehézsége közepes. Átlagosnál kicsit jobb fizikai állóképességgel teljesíthető. Annyit azért biztosan megígérhetünk, hogy a nap végén várod majd, hogy végre megpillanthasd a menedékházat! :)
Hótalpas túra

2.  nap - Napfelkelte a hegyen, gerinctúra

Vasárnap feltúrázunk az Alacsony-Tátra két legmagasabb csúcsára. A Gyömbér (2043m) és a Chopok (2026m) közötti gerincen megyünk végig. Ha szerencsénk lesz, és miért ne lenne, akkor egészen csodálatos, jégbefagyott alakzatok között túrázhatunk szikrázó napsütésben, jobb oldalunkon a Magas-Tátra, bal oldalunkon a magyarországi hegyek kíséretében.
Táv: 14 km
Szint: 360 m fel, 1060 m le
Menetidő: 8 óra
A Gyömbér csúcs alatt a felvonó végállomásán egy meleg tea és knédli társaságában tartott pihenő után leereszkedünk a sípálya mellett a parkolóban várakozó autóinkhoz (ha hozol egy műanyag zacskót/zsákot, felgyorsíthatod a leereszkedés fáradtságos műveletét). A délutáni órákban indulunk haza.

Jégbefagyott világ az Alacsony-Tátra gerincén

Szállás

A Stefanika-menedékházban, egy 6-8 fős szobákban. A házban közös vizesblokk van, tehát egy menedékházról van szó.

Higiénia

Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

Időjárás

Alapvetően csapadékos, téli időjárásra lehet számítani, a réteges, évszaknak megfelelő öltözet javasolt.

Pénz

A hivatalos fizetőeszköz az euró (EUR) amit érdemes már otthon váltani.

Utazás

Egyénileg/telekocsis rendszerben. Jelentkezéskor kérjük feltüntetni, hogyan szeretnél utazni! Segítünk összeszervezni az utastársakat!

Ellátás

Az út ára tartalmazza a menedékházban kapott reggelit. A szállás éttermében lehet kérni vacsorát (ezt a részvételi díj nem tartalmazza). Vasárnap, a túra utolsó harmadában megállunk még egy hüttében melegedni, levesezni, de ettől függetlenül hozz magaddal szendvicseket, csokit és nassolnivalót is!

Biztosítás

Kedvező árú utasbiztosítást tudunk kötni az EUB biztosítónál, írj bátran e-mailt!

Ruházat

Mivel téli túráról van szó, nagyon fontos odafigyelni a felszerelésre. Legyen az öltözködésed réteges: aláöltöző, polár pulóver (vagy egyéb meleg pulóver), és arra egy felső héjruházat (dzseki és nadrág), ami legyen víz és szélálló. Sapka-sál-kesztyű - kesztyűből két pár, egy vékonyabb és egy vastagabb. Kamásli - a nagy hó miatt feltétlen szükséges. Egy vastagabb bakancs, ami lehetőleg legyen vízálló (az út előtt ne felejtsd el impregnálni).

Felszerelés

 • túrabot vagy síbot, hótányérral(!!!),
 • vízálló bakancs+kamásli,
 • réteges öltözet,
 • sapka-sál-kesztyű (utóbbiből 2 pár!),
 • napszemüveg, naptej, ajakír,
 • kulacs, ez legyen hőszigetelt, vagy termosz,
 • fejlámpa tartalékelemekkel/aksikkal kötelező,
 • fényképező, akksitöltő.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent megjelölt kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

max. 15-20 fő között várható.

Túravezető

Dávid lesz

"Dávidnak a szakmai tudásáért le a kalapot. És végül, ami nem kis dolog: biztonságban éreztem magam, mert mindig tudta, hogy hol vagyunk, hova tartunk!" 

"Én szeretek veletek menni, mert most is jó volt a csapat, jó fej emberek voltak és ha bármikor veletek tartottam, nem csalódtam :)" (Almási Krisztina)

Tömören

Időpont: 2019. január 19-20. (szombat-vasárnap)
Szállás: menedékházban
Ellátás: reggeli 
Utazás: egyénileg/telekocsis rendszerben

Részvételi díj: 

29.000,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállás díját 1 éjszakára (reggelivel),
 • a túravezetést 2 napra,
 • a szervezés költségét,
 • a hótalpak bérleti díját 2 napra.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • további étkezések költségét,
 • biztosítást.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, akkor 11.500,- Ft előleget kérünk.
A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom