Hótalpas túra a Lengyel-Tátrában

Potyoljunk együtt a Lengyel-Tátra vadregényes világában, behavazott fenyvesek és gyönyörű kétezres csúcsok között!

1. nap - Irány Észak

Délben indulunk Budapestről és 6-7 óra múlva megérkezünk Zakopanéba. Este a szállásunk éttermében  költjük el a vacsoránkat.

kemping zakopane2. nap - Hótalpak nyoma mögöttünk

Reggeli után felcsatoljuk hótalpainkat - egyelőre még a hátizsákra - és elindulunk a hegyek felé (melyek az utca végén kezdődnek). 

Innen indul a felvonó is, ami azért viszonylag gyorsan segít nekünk legyőzni bő ezer méter szintet.
Fél óra múlva már a Gáspár-csúcs (Kasprowy, 1987 m) haván csatolgatjuk a hótalpainkat.
Majd leereszkedünk a Gasienicowa-völgy kékben-zöldben játszó tengerszemei közé, hol a kristálytiszta vízben pisztrángok fickándoznak. Nyáron... Most több méter hó fedi a tavakat (és a pisztrángokat is). A havas csúcsok némán meredeznek felénk.
Jó két-három órás hótaposással érkezünk meg a a menedékház kellemes melegébe, egyenesen a kandalló mellé, ahol rövid pihenő után - ha a hóviszonyok engedik - a környék legnagyobb tengerszeméhez, a Fekete-tó kétezres csúcsokkal ölelt völgykatlanába túrázunk. Innen a menedékház újbóli érintésével elindulunk vissza Zakopanéba. 

táv: 17 km

menetidő: 6-8 óra

szint: 250 m fel / 1100 m le

3. nap - Rövidebb gerinctúra

A harmadik napon a szállásunkról felkapaszkodunk a település fölött magasodó Nosal sziklás csúcsára, majd a gerincen végighullámozva elhagyott hegyi pásztorszállások mellett egy hegyipatak mentén ereszkedünk vissza a városba, ahová előreláthatólag a déli órákban érkezünk. Ebéd után elindulunk hazafelé.   

táv: 10 km

menetidő: 3-4 óra

szint: 320 m fel / 320 m le
hótalpas

Szállás

Szállásunk egy kemping téliesített faházaiban lesz. A házak 6-8 fősek, kényelmesek, saját konyhasarokkal és tusolókkal ellátottak. Van ágynemű, hálózsákot ne hozz! 
faházak Zakopaneétterem kemping zakopane

Higiénia

Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

Időjárás

Alapvetően csapadékos, téli időjárásra lehet számítani.

Pénz

A hivatalos fizetőeszköz a lengyel zloty (PLN) amit érdemes már itthon váltani. A helyszínen több helyen is megoldható a bankkártyás fizetés.

Utazás

Nagybusszal utazunk. A buszt a zakopanei párkereső túra csapatával közösen töltjük fel.

Ellátás

Az út ára tartalmazza a bőséges reggelit 2 napra.

Biztosítás

Kedvező árú csoportos utasbiztosítást tudunk kötni az EUB biztosítónál, melynek feltételeit itt találod

Ruházat

Mivel téli túráról van szó, nagyon fontos odafigyelni a felszerelésre. Legyen az öltözködésed réteges: aláöltöző, polár pulóver (vagy egyéb meleg pulóver), és arra egy felső héjruházat (dzseki és nadrág), ami legyen víz- és szélálló. Sapka-sál-kesztyű - kesztyűből két pár, egy vékonyabb és egy vastagabb. Kamásli - a nagy hó miatt feltétlen szükséges. Egy vastagabb bakancs, ami lehetőleg legyen vízálló (az út előtt ne felejtsd el impregnálni).

Felszerelés

 • túrabot vagy síbot, hótányérral (!!!)
 • réteges öltözet
 • napszemüveg, naptej, ajakír
 • bicska, pohár, tányér
 • kulacs, ez legyen hőszigetelt, vagy termosz
 • fejlámpa tartalékelemekkel/aksikkal kötelező
 • fényképező, aksitöltők

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

20 fő körült várható. Az utazás tekintetében viszont társulunk a nagybuszba a szintén Zakopanéban elszállásolt párkereső túra csapatával.

Erről a túránkról írtátok

"Én szeretek veletek menni, mert most is jó volt a csapat, jó fej emberek voltak és ha bármikor veletek tartottam, nem csalódtam :)"

"Dávidnak pedig a szakmai tudásáért le a kalapot. És végül, ami nem kis dolog: biztonságban éreztem magam, mert mindig tudta, hogy hol vagyunk, hova tartunk!" 

Tömören

Időpont: 2020. február 14-16.
Szállás: faházakban
Ellátás: reggeli 
Utazás: busszal

Részvételi díj: 57.000 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállás díját 2 éjszakára téliesített faházakban,
 • a reggelit 2 napra,
 • a túravezetést 2 napra,
 • a szervezés költségét,
 • a hótalpak bérleti díját egész hétvégére,
 • Kasprowy Wierch felvonóra előre váltott belépőjegyet,
 • az utazást kényelmes busszal.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • további étkezések költségét,
 • biztosítást.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, akkor 23.600,- Ft előleget kérünk. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  
Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt! 

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!