Családi vízitúra Gemencen

2018. augusztus 3 - augusztus 5. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Eltöltenél pár kellemes napot a családdal?Nyugodt környezetben szeretnél pihenni pár napot? Kiszabadulnál a természetbe? Magad mögött hagynád a város forgatagát, a szórakozóhelyek dübörgését?

Igazi kikapcsolódásra vágysz?

Tarts velünk, fedezzük fel együtt a Gemenci Erdő természeti csodáit, lopjuk be már idejekorán a gyerkőcökbe az élővilág iránti érdeklődést, s töltsünk el közösen pihentető, mégis tartalmas napokat a Vén-Duna partján.

I like Gemenc...

Gemenc, Európa legnagyobb ártéri erdeje, a szarvasok birodalma. A szarvasok mellett azonban az evezősök is paradicsomi hangulatú helyekre tévedhetnek, ha bevetik magukat az egész erdőt átszövő, apró csatornákba, lápákba, vízfolyásokba. A gemenci vízitúrák a tavalyi szezon talán legsikeresebb programjai voltak, így méltán számíthatunk rá, hogy az idén sem csalódunk a táj szépségében, a bajai halászlében és a leghíresebb riviérákat megidéző Duna menti homokpadokban...

Ha te is meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen érzés a vadonban evezni, ha kíváncsi vagy az ártérben rohangáló vadakra és vízimadarakra, ha szeretsz a tábortűz mellett borozni éjszaka és akkor ne habozz jelentkezni a túránkra!

A vízitúrát képzett, tapasztalt túravezetők kísérik.

További olvasnivaló Gemencről!

Program

1. nap. - Megérkezés, ráhangolódás a természetre

Pénteken, a kora esti órákban találkozunk a Budapesttől 175 km-re található (majdnem végig autópálya) Pörböly község közelében, a szálláshelyünkön. 
Az első este az ismerkedés, sátorállítás, tűzgyújtáj, vacsorafőzés jegyében telik. Ha szerencsék lesz, tiszteletét teszi nálunk Jázmin, a környék barátságos kis vaddisznója.
A Gemenci Erdő réme2. 3. nap -Egész napos vzitúra a Gemenci Erdőben

A  hétvége során csillagtúrázni fogunk. A szállásunkról kiindulva szombaton és vasárnap is teszünk egy-egy vízitúrát.

A kenutúrák pontos útvonala függ az aktuális vízállástól és a csapat igényeitől.  Annyit ígérhetünk, hogy a lehető legérdekesebb útvonalakat járjuk majd be. 

Vasárnap délután tervezzük a táborzárót.

Szállás

Szállásunk a Vén-Duna partján épült vendégház hangulatos kertjében lesz, saját sátrakban, vagy a vendégház 3-4-5 ágyas szobáiban.

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, péntek estétől vasárnap ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól és együtt készítjük el az ételeket, ami reggeli és ebéd esetében jobbára szendvics, vacsorára pedig valami bográcsban főtt finomság.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon.

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is hasonlóan fontos szempont az üzemanyagok jelenlegi, úgyszólván környezetbarát árainak fényében.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt.
Családi vízitúráinkat a kifejezetten a kisgyerekes családokra terveztük. 4-5 éves kortól ajánljuk programunkat.
A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-27 fő között várható. 

Tömören

Időpont: 2018. augusztus 3-5.
Szállás: sátrakban, vendégházban
Ellátás: közös konyhatündérkedés, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben, mikrobuszokkal / személyautóval

Részvételi díj

Sátorban 19.000 Ft/fő
Vendégházban 23.000 Ft/fő

A részvételi díj  tartalmazza:

 • a két éjszaka szállás díját sátrakban, vagy házban,
 • kenubérlést 2 napra, 
 • túravezetést 2 napra,
 • és napi háromszori étkezés költségeit a péntek esti vacsorától a vasárnapi szendvicsebédig.

(18 éven aluliaknak 1.500 Ft kedvezményt biztosítunk!)

A részvételi díj nem tartalmazza 
az utazás költségeit.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom