Családi vízitúra a Tisza-tavon pünkösdkor

Jelentkezem
Szeretnéd kellemesen tölteni a pünkösdi hosszú hétvégét? Nyugodt környezetben szeretnél pihenni pár napot? Kiszabadulnál a természetbe? Magad mögött hagynád a város forgatagát, a szórakozóhelyek dübörgését? A Tisza-tó, ez esetben a legjobb döntés!


Tarts velünk, fedezzük fel együtt a Tisza-tó természeti csodáit, minél előbb lopjuk be a gyerkőcökbe az élővilág iránti érdeklődést, s töltsünk el közösen egy pihentető, mégis tartalmas hétvégét Poroszlón, a Tisza-tó egyik legszebb helyén!

Erdők, vizek, mocsarak - A változatos Tisza-tó világa

A Tisza-tó zegzugos csatornáival, nádasaival, surranóival talán a legváltozatosabb hazai víz. Páratlan szépségei csak a Kis-Balaton csodás evezős útjaihoz hasonlíthatók.

Láttál már a tó közepén csupasz ujjakkal meredező erdőt? Megdöbbentő látvány – egy életre szóló élmény – miként az is, ahogyan a vízimadarak élettel töltik meg azt a különös tájat. A Tisza-tó flórája – faunája páratlan. Sokan a szabályzás előtti Tisza reinkarnációjaként tekintenek rá – nem alaptalanul.

A hétvégi megmozdulás során a Poroszlói-medence legszebb helyeit keressük fel.

Ha már láttad ezt a tüneményt, bizonyosan nem kell győzködjünk, ha pedig még nem, úgy tarts velünk, és tapasztald meg a csodát,amikor egy kenun suhanva észrevétlen részévé válsz a Tisza-tavi nádasok nyüzsgő életének.

Ha itt nem szeretsz bele a vízitúrázásba, akkor sehol! :)

 

További olvasnivaló a Tisza-tóról!

Program

Június 3-án, szombaton délelőtt este lesz a találkozó a Budapesttől 140 km-re található poroszlói bázisunkon. A gyors ismerkedést és a kötelező balesetvédelmi oktatást követően rögvest nekilátunk a Tisza-tó varázslatos vízi világának a felfedezéséhez!

A túrák pontos útvonala az aktuális időjárás és a csapat kedvének függvényében alakul.

Annyit biztosan ígérhetünk, hogy mindhárom nap igyekszünk a maximumot kihozni a lehetőségekből, és a Poroszlói-medence legszebb helyeit próbáljuk meg csokorba kötni. Hétfőn délután 4 óra körül tartunk táborzárót, s ha csak rövid időre is, búcsút veszünk a természet eme gyöngyszemétől.

Szállás

A szállás sátorban vagy faházakban

Az alaptáborunk egy új, tiszta vendégházban lesz. Innen vágunk neki minden reggel a vízi rengetegnek, s ide térünk vissza esténként.

A táborban közös teraszhelység és konyha is található.

A szállásunk négyágyas, saját fürdőszobákkal ellátott szobákban lesz, vagy a vendégház füvesített területén, sátorban.

Ellátás

Készül a rizses lecsó

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, a szombati vacsorától a hétfői ebédig gondoskodunk az ellátásról, annyi kitétellel persze, hogy a tábori konyha finomságainak elkészítéséhez közreműködéseteket kérjük. Itt aztán mindenki villogtathatja szakácstudományát, avagy épp krumplihámozói virtuozitását.

reggeli általában a legelegánsabb szállodák interkontinentális étkezési szokásait igyekszik a a hevesi viszonyok közé adoptálni, s a tojásrántotta, valamint a frissen facsart narancslé elhagyásával felvonultatja a könyékbeli kisboltok gazdag áruválasztékát, a májusi csemegefelvágottól egészen a csípős cseresznyepaprikáig. Ilyenkor készítjük el az ebédre szánt szendvicseket is.

vacsora az esetek többségében valamilyen bográcsos finomság Miután azonban senki nem repdes a boldogságtól a tegnapi kormos főzőedény kitakarításának problémájával szembesülve, esetenként megkegyelmezünk magunknak, és a hasonló gasztronómiai élménnyel kecsegtető rablóhús, vagy épp grillkolbász elkészítésére vetemedünk.

Utazás

Az utazás egyénileg történik, de aki szeretné másokkal megosztani autóját, vagy szeretne másokhoz csatlakozni azoknak segítünk környezetvédelmi és gazdaságossági megfontolásokból is.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-27 fő között várható. 

Tömören

Időpont: 2018
Szállás: sátorban/faházban
Ellátás: közös konyhatündérkedés, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben, mikrobuszokkal / személyautóval

Részvételi díj

sátorban 18.900 Ft/fő,
vendégházban 23.900 Ft/fő

mely tartalmazza a:

 • szállás díját 2 éjszakára
 • kenu és a közös felszerelések bérlését 2 napra
 • a kenuk szállítását
 • a túravezetést
 • és napi háromszori étkezés költségeit (a péntek esti vacsorától a vasárnapi szendvicsebédig).

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom