Naplemente-vadászat a Tisza-tavon

2018. augusztus 31 - szeptember 2. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Naplemente-vadászat a Tisza-tavon

A fokozatosan enyhülő nyárutó kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a saját levünkben történő puhára fövés reális veszélye nélkül tegyünk akár egész napos kirándulásokat a tavon, majd este kenuinkban ringatózva csodáljuk meg a festői naplementét.

A vízitúra során alkalmunk nyílik bepillantani a csodás Ispán tavára, ahol a lehúzódás előtti utolsó pillanatokban kaphatjuk el a tavirózsákat.

A Kis–Tisza keskeny ösvényén kikacskaringózhatunk egész az élővízig, bepillantva a vízfolyást övező apróbb tavakba, holtágakba.

Szombaton úgy tervezzük, hogy kenukban ülve csodáljuk meg a naplementét a tavon. Vigyázat, lehet, hogy giccses lesz!

A felejthetetlen őszi pillanatok, a madarak lassú, de érzékelhető készülődése, a nyár heve után fellélegző, de lassacskán sárgásvörösbe hajló ártéri erdők semmihez sem hasonlítható látványa, a lassan elálmosodó vízi világ érzete az, ami még nem engedi, hogy felvegyük a kenukat a vízpartról, és minden egyes őszi evezéssel töltött nap valódi bizonyságát adja annak, mekkora vétek lett volna a kapkodás. Mi ott leszünk, Te se hagyd ki!

További olvasnivaló a Tisza-tóról

A 2012-es túra képeit itt megtalálod!

Program

Péntek este találkozunk Budapesttől 135 km-re, Poroszlón, a szállásunknak is helyet adó hangulatos kempingben. Az este az ismerkedés, tűzgyújtás, bográcsozás, falatozás és borozgatás jegyében telik el, s felkészülünk a hétvége evezőcsapásaira.

Szombaton két kisebb kört teszünk a tavon. A kora délutáni órákat a kempingben töltjük, hogy este megújult erővel vághassunk neki a naplemente-vadászatnak!

A túrák pontos útvonala az aktuális időjárás és a csapat kedvének függvényében alakul. Annyit ígérhetünk, hogy mindkét nap igyekszünk a maximumot kihozni a lehetőségekből, és a Poroszlói-medence legszebb helyeit próbáljuk meg csokorba kötni. Vasárnap délután 4 óra körül tartunk táborzárót, s búcsút veszünk a természet eme gyöngyszemétől.

Szállás

Az alaptáborunk egy barátságos vendégházban lesz. Innen vágunk neki minden reggel a vízi rengetegnek, s ide térünk vissza esténként.

A táborban közös terasz és konyha is található. A szállásunk négyágyas, saját fürdőszobákkal ellátott szobákban lesz, vagy a vendégház füvesített területén, sátorban.

A vendégház betelt, már csak sátras szállásra lehet jelentkezni!

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, a pénteki vacsorától a vasárnapi ebédig gondoskodunk az ellátásról, annyi kitétellel persze, hogy a tábori konyha finomságainak elkészítéséhez közreműködéseteket kérjük. Itt aztán mindenki villogtathatja szakácstudományát, avagy épp krumplihámozói virtuozitását.

reggeli általában a legelegánsabb szállodák interkontinentális étkezési szokásait igyekszik a a hevesi viszonyok közé adoptálni, s a tojásrántotta, valamint a frissen facsart narancslé elhagyásával felvonultatja a könyékbeli kisboltok gazdag áruválasztékát, a májusi csemegefelvágottól egészen a csípős cseresznyepaprikáig. Ilyenkor készítjük el az ebédre szánt szendvicseket is.

vacsora az esetek többségében valamilyen bográcsos finomság. Miután azonban senki nem repdes a boldogságtól a tegnapi kormos főzőedény kitakarításának problémájával szembesülve, esetenként megkegyelmezünk magunknak, és a hasonló gasztronómiai élménnyel kecsegtető rablóhús, vagy épp grillkolbász elkészítésére vetemedünk.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik, de aki szeretné másokkal megosztani autóját, vagy szeretne másokhoz csatlakozni azoknak szívesen segítünk gazdaságossági és környezetvédelmi megfontolásból, valamint felebaráti szeretetből... :)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-27 fő között várható. 

Tömören

Időpont: 2018. augusztus 31-szeptember 2.
Szállás: vendégházban / sátorban
Ellátás: közös konyhatündérkedés, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben, mikrobuszokkal / személyautóval

Részvételi díj

20.500 Ft saját sátorban

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállás díját 2 éjszakára
 • kenu és a közös felszerelések bérlését 2 napra,
 • túravezetést
 • napi háromszori étkezés költségeit (a péntek esti vacsorától a vasárnapi szendvicsebédig)
 • Idegenforgalmi adót és az ÁFA-t!

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségét!

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom