Hahóóó! Ha hó, akkor evezünk!

Jelentkezem

Téli evezés a Hévíz-patakon

A Hévíz-patak a téli vízitúráknak egy csodálatos és különleges helyszíne. Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű patak, ezért a túra téli időszakban is kényelmesen teljesíthető, mivel még a leghidegebb teleken sem fagy be. A Hévízi-gyógytó táplálja, mely Európa legnagyobb meleg vizű tava.

Télen varázslatos hangulatot láthat az evezni vágyó, mert a víz felett lebegő páraréteg egy teljesen más világba engedi bepillantani az embert. Az párából elő-előtűnő tündérrózsákat sokszor csak sejteni lehet, a mocsaras lápvidéket látva pedig szinte csodát és tündéreket várnánk kikukucskálni a nádasból. Ha meselényeket nem is, de vízimadarakat /hattyút, vadkacsát/ azért láthatunk majd. Mivel a víz sosem fagy be mese szerű hangulatban lehet részünk, főleg ha még a mostanihoz hasonlóan hófödte táj vesz majd körül minket.

víz hőfoka indulásnál téli időszakban a beszállónál 25 fokos, de távolodva a tótól folyamatosan hűl. A vízmélység 30 cm és 1 méter közötti.

1. nap - Evezés a misztikumban

Délelőtt találkozunk a helyszínen és egy rövid ismerkedés után következik az autók és hajók logisztikázása. A vízre szállás előtt a parton lesz egy kis oktatás az evezés alapjairól.


A Hévízi-patak a Hévízi tóból ered és 16 km megtétele után a Zala folyóba torkollik. Az indulásnál már 25 fokos vízben evezünk majd. A túra során 10 km-t teszünk meg, a Zala torkolat előtti 76 sz. főútig. Mivel a patak sekély vizű, és a meder 2-8 m széles zavartalanul lapátolhatunk. A patakon néhány zsilip található, melyeket szükség esetén átemeléssel teszik izgalmasabbá a túrát.

Az evezés után a Hévízi Tófürdőben lazíthatjuk le izmainkat és gőzölöghetünk tovább. A vacsorát egy közeli kifőzdében vagy étteremben fogyasztjuk el.

2. nap - Vár és tavasbarlang

Reggeli után a Szigligeti várat nézzük meg és barangoljuk be, majd a Tapolcai tavas barlangot fedezzük fel.

A vízitúrát képzett túravezetők kísérik!

Felszerelés

- törölköző
- sapka, kesztyű
- vízálló kabát
- szivacs a fenék alá a hajóba (a fázósaknak)
- meleg ruha és váltó ruha egy esetleges borulás esetén
- bátraknak fürdőruha :)

A vasárnapi kiránduláshoz túra ruházat.

Szállás

Hévíz központjában, kétágyas, fürdőszobás, televízióval felszerelt szobák. Szintenként található egy nagy étkező. A teakonyha reggeli elkészítésére igen, sütés-főzésre nem használható. Felszerelése: kenyérpirító, kávéfőző, vízforraló, mikro, hűtők. A szálláshoz közel található a tófürdő.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon (telekocsi rendszer). A jelentkezés utolsó fázisában (kassza) jelezd utazással kapcsolatos igényedet!

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is hasonlóan fontos szempont az üzemanyagok jelenlegi, úgyszólván környezetbarát árainak fényében.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

  • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-22 fő között várható.

Tömören

Időpont: 
Szállás: apartman
Ellátás: a túra alapvetően önellátó

Részvételi díj

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom