Testnek és Léleknek - Iyengar jógatábor Gemencen, a fehérhomokos Duna partján

2021. július 9 - július 11. (3 nap, 2 éjszaka)

Testnek és Léleknek - Iyengar jógatábor Gemencen, a fehérhomokos Duna partján

Egy igazi lélek simogatásra hívunk téged. Egy hétvégére, amikor kiszakadunk a nyüzsgésből, a home office-ból, a monoton hétköznapok szürkeségéből. A gemenci kerekerdő közepébe evezünk, a természet legközepébe, ahol a jógagyakorlásunk hátteréül a valószerűtlenül fehérhomokos Dunapart szolgál. Kiváló jógaoktatónk segít kisimítani, kinyújtani és ellazzítani a testünket és lelkünket. Este a tábortűzön egy vegetáriánus finomság rotyog majd a bográcsban. Lehet még ezt fokozni? Lehet. A tökéletes nap tökéletes estéjén, a homokban hanyatt fekve csodáljuk a milliárdnyi csillagot.

Program

1. nap - Megérkezés, ráhangolódás tábortűznél

A vacsora előkészítése után a lemenő Nap búcsúztatása egy közös jógagyakorlattal. A vacsora után a tábortűz mellett lehet választani a parázsbámulás és a csillagoség-nézés programjai közül.

2. nap

Napüdvözlettel kezdjük a napot, s mire a jógaoktatónk vezette reggeli gyakorlat véget ér, túrvezetőink már a bajai piacról hozott friss termékekkel várnak minket a reggelizőasztalnál.
A közös reggeli és szendvicskészítés után összepakolunk és vízreszállunk, hogy beevezzünk a szépséges gemenci erdőbe. Sok fürdés, hódvár, bukógát, szarvas, dagonyázó vaddisznó és számtalan madár kápráztat minket, mígnem egyszercsak feltűnnek a különleges, fehérhomokos partszakaszok. Ezek közül választunk egyet táborhelyül. Felállítjuk sátrainkat, előkészítjük a vacsorát, majd jöhet egy kellemes jógagyakorlás a lemenő nap fényében.
A nap végén jóleső érzéssel nyújtózunk el a homokban a szokásos esti csillaglesre. Az ország kevés szegletében látható ennyire tisztán az égbolt!

3. nap

A Napot ezúttal a vízpart homokjából üdvözöljük, mögöttünk a csodás, madárcsicsergéssel ébredező erdővel. A reggeli után választási lehetőséget kínálunk a délelőttöt illetően. Lehet csak ejtőzni és fürdőzni a homokpadon, vagy lehet egy jót evezni egy háborítatlan holtágban. Itt rengeteg madárral szoktunk találkozni, és majdnem minden alkalommal látunk szarvasokat is.
Kora délután összepakoljuk táborunkat, és a Duna folyását kihasználva, könnyedén evezve érkezünk vissza előző napi kiindulópontunkhoz.
Test és lélek kisimulva. A legnagyobb nehézség, hogy újdonsült barátainktól búcsút kell vennünk. De nincs gond, találkozunk a következő jógatáborban, valamely fenséges természeti környezetben!

Még sosem eveztél? – Egyáltalán nem gond!

Senki sem kenuban született... vagy legalábbis nem ez a jellemző. A lényeg, hogy valamikor életében mindenki legyen kezdő vízitúrás, és persze minél előbb, annál jobb. A kenuzás nem egy nagy ördöngösség. Túravezetőink sok száz embernek tanították már meg, hogyan lehet előrejutni kedvenc hajóinkkal.

A jógázásról, ahogy tervezzük.

Nem kell megijedni, ahogy az evezésből, a jógázásból sem csinálunk sportversenyt!
Az oktatónk, Kinga, pontosan tudni fogja, kinek hol vannak a határai és mindenkinek egyénre szabott segítséget fog nyújtani.
Lazítani megyünk, pihenni, élvezni a természetet, nyújtózni a nap simagató sugaraiban.
Kinga életének több, mint 10 éve szerves  része az Iyengar jóga. 2016-ban 3 éves képzése után nemzetközi bizottság előtt vizsgázott, azóta Egerben oktat, óriási lelkesedéssel. A türelem és kedvesség tökéletes megtestesítője. 

Mit fogunk csinálni napközben?

A reggeli napüdvözletet követően közösen megreggelizünk.
Egy evezős nap általában olyan gyorsan elrepül, hogy szinte észre sem veszed (nem így másnap, ha előzőleg nem kented be magad napkrémmel :) ).

A kenutároló előtt gondosan beosztjuk a hajókat, a túravezetők megmutatják, mitől megy előre a kenu, és kitérnek arra is, miként lehet ezt az egyébként egész stabil jószágot a beborítani... értsd: mit ne csinálj a kenuban.

Ezt követően szépen lassan vízre szállunk. Az evezést gyakran pihenőkkel szakítjuk meg. A pihenők alkalmával időnként kikötünk egy-egy homokpadon, ahol a jógaoktatónk, Kinga, nyújtó gyakorlatokat mutat, máskor fürödni állunk meg.

Délután érkezünk meg vízparti táborhelyünkhöz, ahol sátrakat állítunk, és mielőtt elkezdenénk a vacsorafőzést, újra Kingáé lesz a főszerep.
Este, a bográcsos finomság elfogyasztását követően már csak hátra kell dőlnünk a puha homokon és bámulni kell a csillagokat. Ja, bocsánat, azt írtuk korábban, hogy nem lesz kötelező semmi, de a csillagnézés mégis az lesz

Szállás

A péntek éjszakát egy kedves pihenőház kertjében, sátrakban töltjük!

A második éjszakai szállásunk helyszíne az aktuális vízállás függvénye. Terveink szerint az éjszakát  romantikus körülmények között töltjük sátorban, a csillagos ég alatt a Duna már emlegetett homokos fövenyén.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Nem kell profi sátorozónak lenni, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy honnan bérelj, milyet vegyél, kitől kérj kölcsön, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. 

Még mindig nem vagy róla meggyőződve, hogy szeretnél sátorozni? Hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>
Ellátás

Vegetáriánus menüvel várunk.
Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, péntek estétől vasárnap ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól és együtt készítjük el az ételeket, ami reggeli és ebéd esetében jobbára szendvics, vacsorára pedig valami bográcsban főtt finomság. 

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon.

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

  • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is.

A résztvevők száma

13-21 fő között várható.

Tömören

Időpont:2021. július 9-11.
Szállás: sátrakban nomád táborhelyen és kempingben
Ellátás: napi 3 étkezés alapanyaga:
reggeli:hideg/meleg,
ebéd:szendvics,
vacsora:meleg (bogrács)

Utazás: telekocsi

Részvételi díj

39.000 Ft Ha mindkét éjszaka sátrazol
42. 000 Ft, ha az első éjszaka inkább házban aludnál

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásáról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Jelentkezz kockázat nélkül! Amíg nem biztos az indulás, nem kérünk tőled előleget! Számlát csak akkor fogunk küldeni, és akkor kérjük tőled a részvételi díjat, amikor már biztos lesz, hogy a túrát meg tudjuk tartani.

A jelentkezés menete a következő
: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. 

Fizetési ütemezés

Értesíteni fogunk, amikor az indulás biztos. Ekkor küldjük majd neked a számlát. Ha ez több mint 30 nappal a túra indulása előtt történik, akkor előleget kérünk, melynek mértéke xxxxx. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget, amikor megkapod a számlát.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül válik biztossá, hogy meg tudjuk azt tartani, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!