Exkluzív Tisza-tavi vízitúra augusztus

A kellemesen elnyújtott augusztus 20-ai ünnep lehetőséget biztosít arra, hogy kellőképpen elhomályosuljon emlékezetünkben a "munkahelyi stressz" fogalomkörhöz tartozó jelentés, és helyébe újabb, kellemesebb ökológiai ismeretek és élmények lépjenek.

A négy nap alatt kenuinkkal bejárjuk a Tisza-tó legvarázslatosabb részeit! Egyik napon evezőlapátjainkat kerékpárra cseréljük, hogy minden izmunkat átmozgathassuk. A három éjszakás túra során végig tiszafüreden alszunk, egy kempingben.

Nézd meg ezen a videón, milyen is egy igazi Békatutajos vízitúra!
Tisza-tó vízitúra - Békatutaj módra


1. nap - Ellökjük kenuinkat a parttól és kezdetét veszi a...

... kaland.
Az augusztus 20-i  hosszú hétvége első napján,
 Augusztus 17-én, csütörtökön reggel Poroszlón találkozunk. A délelőtt folyamán rögvest vízre szállunk, s bevetjük magunkat a Tisza-tó rengetegébe, hátunk mögött hagyva a szárazföldi lét unalmas szürkeségét!

Első nap felfedezzük a Poroszlói-medencét! Csobbanunk a legtisztább vizű holtágakban, megpihenünk a nemrég átadott csodás vízi kilátóknál(legnagyobb büszkeségeink, mi építettük őket) bebújunk a nádasba, és a fák alatt is evezünk.Első (és az összes) esténk programja a partot érést követően tűzrakással kezdődik, és mély álomba zuhanással ér véget. A kettő közt némi vacsorakészítés és -fogyasztás, borozgatás, mulatozás valamint ismerkedés kap helyet, ha más nem annak érdekében, hogy másnap reggel keresztnevén szólíthasd a tiédhez hasonlóan meglepett tekintet tulajdonosát, aki valamilyen rejtélyes okból kifolyólag melletted ébredt fel... :)

2. nap - Vízitúra rejtett utakon

A kemping stégjétől indulunk ezúttal. A tiszafüredi-medence a mai napi felfedeznivaló. 

3. nap - Kétkeréken a Tisza-tó partján,lazítás a strandon

A közös reggeli elfogyasztása után kerékpárra pattanunk, és két keréken kerüljük meg a Tisza-tó legszebb részét, a Tiszavalki medencét. Utunk leginkább a gáton vezet, de több kisebb faluban is tekerünk, majd komppal megyünk át a Tiszán. Tiszafüredről az újonnan épített kerékpárúton jutunk vissza Tiszafüredre. A távolság 40 km, ami kényelmesen teljesíthető. Út közben megállhatunk kisebb-nagyobb pihenőket tartani igény szerint.
A délutánt a Tiszafüredi szabadstrandon töltjük. Jól fog esni a pihi. :)

4. nap - vissza a kenupadra

Az utolsó nap is tartogat sok új kihívást, sok bebarangolásra váró belső tavat, csatornát. Az irány a Sarudi-medence és az Óhalász holt-Tisza.A túrák pontos útvonala az aktuális időjárás és a csapat kedvének függvényében alakul. Annyit ígérhetünk, hogy mind a négy napból a maximumot hozzuk ki, és a Tisza-tó legszebb és legrejtettebb kincseit próbáljuk meg felderíteni. Vasárnap délután 4 óra körül tartunk táborzárót, s ha csak rövid időre is, búcsút veszünk a természet eme gyöngyszemétől.

Még sosem eveztél? – Egyáltalán nem gond!

Senki sem kenuban született... vagy legalábbis nem ez a jellemző. A lényeg, hogy valamikor életében mindenki legyen kezdő vízitúrás, és persze minél előbb, annál jobb. A kenuzás nem egy nagy ördöngösség. Túravezetőink sok száz embernek tanították már meg, hogyan lehet előrejutni kedvenc hajóinkkal.

Mit fogunk csinálni napközben?

Egy evezős nap általában olyan gyorsan elrepül, hogy szinte észre sem veszed (nem így másnap, ha előzőleg nem kented be magad napkrémmel :) ).

A kenutároló előtt gondosan beosztjuk a hajókat, a túravezetők megmutatják, mitől megy előre a kenu, és kitérnek arra is, miként lehet ezt az egyébként egész stabil jószágot a beborítani... értsd: mit ne csinálj a kenuban.

Ezt követően szépen lassan vízre szállunk. Az evezést gyakran pihenőkkel szakítjuk meg - ilyen esetekben még mindig van lehetőség  pl. változtatni egy-egy hajó beosztásán. A pihenők alkalmával időnként kikötünk egy-egy madármegfigyelő toronynál, máskor fürödni állunk meg.

A program általában reggel 10-től délután 4-5ig tart.

Mennyit evezünk?

A mi vízitúráink nem a hajtásról, és a minél nagyobb sportteljesítményről szólnak. A kevésbé sportos emberek sem fognak megszakadni. („Élvezeti célú evezést folytatunk." :) ) Egy napos túrán általában kb. 10 km-t teszünk meg kényelmes tempóban. A nap végén azért általában így is tud aludni mindenki :)

És akkor folyton költözködünk? Hát a cuccok?

Nem, nem folyton. Az első éjszakát Tiszafüreden töltjük, a másodikat és a harmadikat Poroszlón. Ez azért van, mert szeretnénk Nektek minél többet megmutatni ebből a változatos vízitúrás paradicsomból.
Mindkét kempingben lesz lehetőség faházban is aludni, ha nem akarod a sátradat cipelni.
A felszerelésünket a kenukban fogjuk szállítani, de ettől sem kell megijedni, évtizedes technikáink vannak rá, hogy lehet kényelmesen utazni úgy, hogy a felszerelések is nálunk vannak. Őszintén szólva azt gondoljuk, hogy az igazi vízitúrás érzéshez ez is hozzá tartozik. Arra is van néhány tippünk, hogy a cuccaink eső esetén se ázzanak el, jelentkezés után ezekbe is beavatunk. ;)

További olvasnivaló a Tisza-tóról!

Szállás

Az első éjszakát a tiszafüredi nagy kempingben töltjük, a 3. és 4. éjszaka Poroszlón lesz a bázisunk, egy barátságos, szépen karbantartott vendégháznál.
Mindkét helyen lehet sátrazni, illetve faházban / vendégházban aludni.
A sátrazók kényelmét külön vizes blokk biztosítja, a házban alvók 4 ágyas szobákra / faházakra számíthatnak.
A kempingben és a vendégházban is van egy-egy jól felszerelt közös konyha, és tűzrakó hely.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Nem kell profi sátorozónak lenni, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy honnan bérelj, milyet vegyél, kitől kérj kölcsön, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. 

Még mindig nem vagy róla meggyőződve, hogy szeretnél sátorozni? Hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, az első esti vacsorától a vasárnapi ebédig gondoskodunk az ellátásról, annyi kitétellel persze, hogy a tábori konyha finomságainak elkészítéséhez időnként közreműködéseteket kérjük. Itt aztán mindenki villogtathatja szakácstudományát, avagy épp krumplihámozói virtuozitását. 

reggeli általában a legelegánsabb szállodák interkontinentális étkezési szokásait igyekszik a hevesi viszonyok közé adoptálni, s a tojásrántotta, valamint a frissen facsart narancslé elhagyásával felvonultatja a könyékbeli kisboltok gazdag áruválasztékát, a májusi csemegefelvágottól egészen a csípős cseresznyepaprikáig. Ilyenkor készítjük el az ebédre szánt szendvicseket is.

vacsora az esetek többségében valamilyen bográcsos finomság. Miután azonban senki nem repdes a boldogságtól a tegnapi kormos főzőedény kitakarításának problémájával szembesülve, esetenként megkegyelmezünk magunknak, és a hasonló gasztronómiai élménnyel kecsegtető rablóhús, vagy épp grillkolbász elkészítésére vetemedünk. 

Utazás

Az utazás egyénileg történik, de aki szeretné másokkal megosztani autóját, vagy szeretne másokhoz csatlakozni azoknak szívesen segítünk gazdaságossági és környezetvédelmi megfontolásból, valamint felebaráti szeretetből... :)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-22 fő között várható.

 

Tömören

Időpont: 2024. augusztus 17-20.
Szállás: Tiszafüreden saját sátorban, vagy házban
Ellátás: Teljes ellátás, közös konyhatündérkedéssel, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

Hamarosan!

Az ár tartalmazza:

 • a szállás díját 3 éjszakára sátorban, vagy házban
 • kenu és felszerelések bérleti díját 3 napra,
 • Kerékpárbérlést 1 napra
 • a túravezetést 4 egész napra 2 fő képzett, tapasztalt túravezetővel
 • és a teljes ellátást, a napi háromszori étkezés költségeit az első napi vacsorától az utolsó szendvicsebédig

A részvételi díj nem tartalmazza

 • az utazás költségét, de segítünk a telekocsikat összeszervezni, hogy minél kevesebb költséggel jöjjön ki az út

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásáról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 17.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!