vízi virágok magukra öltik színpompás ruhájukat, a madarak csapatostul, egyre növekvő csibéikkel járják a vizeket, s keresik a rajokba verődő halivadékokat. A fák sűrűsödő lombkoronája hűs árnyékot adva zár össze az alattuk elcsurgó szivárgók fölött, elrejtve ezzel a kenusokat és a déli nap izzó sugaraitól.

Az ezerarcú Tisza-tavat ezúttal 2 oldaláról mutatjuk meg. 

Túránkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretnék kívül-belül megismerni a tavat. Az első napot a szárazföldön töltjük és a Tisza- tó legészakibb, Valki- medencéjét kerüljük meg kerékpárúton. A következő napot a vízen töltjük, kenuba szállunk és közelebbről is szemügyre vesszük a tó élővilágát.

Olvasnivaló a Tisza-tóról >>

Kerékpártúra a Tisza-tavon

Szombaton a délelőtti órákban a találkozó után rögvest kerékpárra ülünk, és felfedezzük a Tisza-tó partját.

A kerékpártúra a part menti gáton vezet, a víz és a horizontba enyésző alföldi táj között. Aki csak a kerekezés miatt választja a programot az is magára talál, de a tavat körülölelő táj szépsége számukra is rejteget felfedezni valót. Aki pedig a vízparti  élővilágra is kíváncsi az itt igazi paradicsomra talál.

A kerékpáros túra távja 40 km, ami pár óra alatt kényelmesen teljesíthető.

Az estét egy közös főzőcskével zárjuk, mely után jóleső fáradsággal térünk nyugovóra a sok új, szép élmény társaságában.

Vízitúra a Tisza-tavon

A reggeli energiaszint növelése után, a balesetvédelmi oktatás, valamint az evezés alapjainak bemutatása következi. Miután mindent megtanultunk, ellökjük hajóinkat a parttól és a napot a Tisza-tavon, evezéssel töltjük.

A Tisza-tó valóságos vízi paradicsom számtalan szigettel, holtággal, lagúnával, hangulatos nádasokkal, tündérrózsa-mezőkkel tarkítva. A Tisza-tó rendkívül kedvező a vizes élőhelyek madárfajai számára, ennek köszönhetően mintegy 200 madárfaj lelt otthonra ebben a mesés környezetben.

A túrák pontos útvonala az aktuális időjárás és a csapat kedvének függvényében alakul. Annyit ígérhetünk, hogy mindkét nap igyekszünk a maximumot kihozni a lehetőségekből, és a Tiszafüredi-medence legszebb helyeit próbáljuk meg csokorba kötni. Vasárnap délután 4 óra körül tartjuk a táborzárót, s ha csak rövid időre is, de búcsút veszünk a természet eme gyöngyszemétől.

Szállás

A hétvége alaptábora Poroszlón egy barátságos vendégházban lesz. van. Májustól szeptemberig is kitűnő választás, hiszen a négyágyas (saját fürdőszobákkal ellátott) szobákban és sátrakban egyaránt lehet aludni.

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, a szombati vacsorától a vasárnapi szendvicsebédig gondoskodunk az ellátásról, annyi kitétellel persze, hogy a tábori konyha finomságainak elkészítéséhez közreműködéseteket kérjük. Itt aztán mindenki villogtathatja szakácstudományát, avagy épp krumplihámozói virtuozitását.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-27 fő között várható. 

Tömören

Időpont: 2018
Szállás: vendégházban
Ellátás: közös konyhatündérkedés, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben, mikrobuszokkal / személyautóval

Részvételi díj

sátorban 15.500 Ft/fő
házban 18.500 Ft/fő

mely tartalmazza:

 • a kenu és a közös felszerelések bérlését,
 • a kenuk szállítását,
 • a túravezetést és napi háromszori étkezés költségeit (szombati bográcsban főtt vacsorát, valamint a vasárnapi szendvics alapú reggelit és ebédet)

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom