Rendhagyó vízitúránk alkalmával lapátot ragadunk, és egy könnyed délutáni evezés alkalmával testközelből figyeljük mit jelent a kérészélet.

Biztosan hallottál már a kérészek násztáncáról...

Aki látta már, mind arról számol be, hogy egyedülálló élményben volt része. Na aztán arról a kevés emberről meg ne is beszéljünk, aki kenuban ülve, testközelből volt részese az élménynek. Idén Te is köztünk lehetsz!

A tiszavirágzásról röviden

Európa legnagyobb méretű kérészének lárvája, 3 évig fejlődik a vízben. Imágóvá alakul, hogy pár órás rövid-, de annál érdekesebb életét, elénk tárja, és biztosítson minket arról, hogy utódait a következő években is látni fogjuk.

Az ivarérett kérészek sokszor nem fecsérlik olyan felesleges dolgokra az idejüket, mint például táplálkozás. Tevékenységüket csakis a nászra korlátozzák, amit a Tisza-tavon tömegével láthatunk: leginkább szürkületkor párzanak szakaszosan alig a víz fölött, levegőben. Kezdetben, az előrajzás alkalmával csak százával repülnek az apró kérészek, de a főrajzásnál nincs látványosabb, mikormilliónyian csapdosnak a víz felett. Az utórajzáskor pedig az elpusztult egyedek tetemeit figyelhetjük meg a Tisza vizének felszínén. Ekkor alig pár kérész marad csak a víz felett. Lebilincselő látvány ez, amit most kenuból is megfigyelhetsz!

Programterv

1. nap

A túra napján késő délután van a találkozó. A megérkezést követően, gyors ismerkedés és terepszemle következik, majd kisétálunk a vízpartra és a rövid balesetvédelmi oktatást, valamint az evezés alapjainak elsajátítását követően nekivágunk a vízi rengetegnek.

A tiszavirágzás fő rajzása naplementekor figyelhető meg, így túránk előreláthatólag este 9-ig fog tartani.

2. nap

A túra napján késő délután van a találkozó. A megérkezést követően, gyors ismerkedés és terepszemle következik, majd kisétálunk a vízpartra és a rövid balesetvédelmi oktatást, valamint az evezés alapjainak elsajátítását követően nekivágunk a vízi rengetegnek.

A tiszavirágzás fő rajzása naplementekor figyelhető meg, így túránk előreláthatólag este 9-ig fog tartani.

Tisza tavi hétvége?

Ha szeretnél péntekt délutántól vasárnap délutánig velünk tartani, kempingezni, és bográcsból falatozni, arra is van lehetőség! Kattints ide a részletekért!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-27 fő között várható. 

Tömören

Időpont: 2018
Szállás: nincs
Ellátás: nincs
Utazás: egyénileg

Részvételi díj

4 ezer Ft/fő 

mely tartalmazza: 

 • a kenuk és felszerelések bérleti díját,
 • a túravezetést
 • és a túraszervezést.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

 (e-mailt legyen link a kapcsolat menüpontra!)

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom