Egy napos vízitúra a Soroksári-Dunán

Jelentkezem

Nem kell messzire menned!

Kedvcsináló túránkat Neked találtuk ki, ha mindig is érdekelt, milyen testközelből részese lenni a vízi világ csodás mindennapjainak, ha Te is irigykedve nézted a parton kikötő vízitúrázókat, de sosem volt elég bátorságod, vagy társaságod, hogy Te is belevágj. Az egy napos Soroksári-dunai vízitúránk nem igényel semmilyen előképzettséget, bátran ajánljuk mindenkinek, aki szeretne közelebbről megismerkedni a vízitúrázás világával.


Gondoltad volna, hogy Budapest környékén is van élet, és gyönyörű nádasokat, nyugodt vizet, sőt még bográcsozásra alkalmas hangulatos partot is találhatunk a Csepel-sziget mellett? Tarts velünk, lopjuk be már idejekorán a gyerkőcökbe az élővilág iránti érdeklődést, s töltsünk el közösen egy pihentető, mégis tartalmas napot a Duna Soroksári ágában!


A Soroksári-Duna gyakorlatilag állóvíz, ezért teljesen kezdőknek, kisgyerekes családoknak is nyugodt szívvel ajánlhatjuk.

Még sosem eveztél? – Egyáltalán nem gond!

Egy napos túráink célja kifejezetten az, hogy a vízitúrázás felé kacsingató bátortalanabbak is belekóstolhassanak, milyen érzés a vízen ringatózni egy kecses evezős hajóban. Megsúgom, leírhatatlanul jó!

Senki sem kenuban született...vagy legalábbis nem ez a jellemző. A lényeg, hogy valamikor életében mindenki legyen kezdő vízitúrás, és persze minél előbb, annál jobb. A kenuzás nem egy nagy ördöngösség. Túravezetőink sok száz embernek tanították már meg, hogyan lehet előrejutni kedvenc hajóinkkal.

Mit fogunk csinálni egész nap?

Egy evezős nap általában olyan gyorsan elrepül, hogy szinte észre sem veszed. (nem így másnap, ha előzőleg nem kented be magad napkrémmel :o) )

A kenutároló előtt gondosan beosztjuk a hajókat, a túravezetők megmutatják, mitől megy előre a kenu, és kitérnek arra is, miként lehet ezt az egyébként egész stabil jószágot a beborítani... értsd: mit ne csinálj a kenuban.

Ezt követően szépen lassan vízre szállunk. Az evezést gyakran pihenőkkel szakítjuk meg - ilyen esetekben még mindig van lehetőség pl. változtatni egy-egy hajó beosztásán. A pihenők alkalmával időnként kikötünk egy-egy madár megfigyelő toronynál, máskor fürödni állunk meg.

A program általában reggel 9-től délután 3-4-ig tart.

Mennyit evezünk?

A mi vízitúráink nem a hajtásról, és a minél nagyobb sport teljesítményről szólnak. A kevésbé sportos emberek sem fognak megszakadni. („élvezeti célú evezést folytatunk“ :) ) Egy napos túrán általában kb 10 km-t teszünk meg kényelmes tempóban. A nap végén azért általában így is tud aludni mindenki :)

Ki jelentkezik egy ilyen túrára?

A Családi -és Senior elnevezésű programjainkat kifejezetten a kisgyerekes családok és az érettebb korosztály számára találtuk ki. Ezeken a megmozdulásokon nem kell aggódni, hogy "fogom-e majd bírni a tempót", vagy, hogy "lesz-e elég idő a madarakat fürkészni" és hogy "lesz-e majd kivel játszania a gyerkőcöknek!?" Ide mindenki azért érkezik, hogy élvezze a természetet és nyugodt körülmények között kikapcsolódhasson a zajos hétköznapoktól távol egy kissé.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom