Szarvasbőgés vízitúra Gemencen

2018. szeptember 14 - szeptember 16. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Szarvasbőgés vízitúra Gemencen

Neked találtuk ki Gemenci programunkat, ha imádod a természetet, és a gyönyörű tájakat, kecses vízimadarakat, a folyóparti tábortüzek élvezetéhez pedig a sátorozás számodra csak hab a tortán. Persze nem is értjük, hogy ki az, akinek kifogása van az ellen, hogy az éjszakát a civilizációtól távol, egy lakatlan sziget fehér homokos puha fövenyén töltse. Állítólag ilyen is van...

Az új szeptemberi időpont ráadásul jó alkalom lehet arra is, hogy belehallgassunk a híres gemenci szarvasok nászindulójába, ugyanis ez az az időszak, amikor a legnagyobb az esély arra, hogy szarvasbőgést is hallgathassunk.

Szeptember ejeléjre a nagy kánikulák már többnyire elvonulnak, de még kellemes meleg, napos időre lehet számítani. Mi erre számítunk :)


I like Gemenc...

Gemenc, Európa legnagyobb ártéri erdeje, a szarvasok birodalma, mely még a Kispált is megihlette. A szarvasok mellett azonban az evezősök is paradicsomi hangulatú helyekre tévedhetnek, ha bevetik magukat az egész erdőt átszövő, apró csatornákba, lápákba, vízfolyásokba. A gemenci vízitúrák az előző évek talán legsikeresebb programjai voltak, így méltán számíthatunk rá, hogy az idén sem csalódunk a táj szépségében, a bográcsban főtt finomságokban és a gemenci szarvasokban.

Ha te is meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen érzés Magyarországon a forró fehér homokban süttetni a hasad, vagy ha kíváncsi vagy az ártérben szaladgáló vadakra és vízimadarakra, esetleg még soha nem hallottál szarvasbőgést, akkor ne habozz jelentkezni a túránkra!

Program

1. nap - Megérkezés, ráhangolódás a természetre

Pénteken este lesz a találkozó a Budapesttől 175 km-re található (majdnem végig autópálya) Dunafürdő község közelében az első esti szálláshelyünkön. Innen indulunk szombatonvízitúrát tenni.

Az este a sátorállítás, tűzrakás, vacsorakészítés, ismerkedés jegyében telik. Ha szerencsék lesz, tiszteletét teszi nálunk a szomszéd barátságos vaddisznója, Jázmin is.

2. 3. nap - Vízitúra, szarvasbőgés

Ha  magas a vízállás, akkor csillagtúrára indulunk, ha alacsony, akkor szombaton az éjszakát a szabad ég alatt töltjük egy homokpadon. Vasárnap innen evezünk vissza a péntek esti szállásunkhoz.

A kenutúrák pontos útvonala függ az aktuális vízállástól. Annyit ígérhetünk, hogy a lehető legérdekesebb útvonalakat járjuk majd be.

Vasárnap délután 5 óra körül tervezzük a táborzárót.

Szállás

A péntek éjszakát egy kedves pihenőház kertjében, sátrakban töltjük! Ki-ki a sajátjában, ki máséban, ezt a részt már rátok bízzuk! :)
Ha szeretnéd, az első éjszakát töltheted a vendégházban is.
A második éjszakai szállásunk helyszíne az aktuális vízállás függvénye. Nagy valószínűséggel táborhelynek találunk majd egy szép folyóparti homokos strandot.

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, péntek estétől vasárnap ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól és együtt készítjük el az ételeket, ami reggeli és ebéd esetében jobbára szendvics, vacsorára pedig valami bográcsban főtt finomság.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon.

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

  • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2018. szeptember 14-16.
Szállás: saját sátrakban kempingben, vagy vendégházban / alacsony vízállás esetén homokpadon
Ellátás: napi 3 étkezés alapanyaga:
reggeli:hideg/meleg,
ebéd:szendvics,
vacsora:meleg (bogrács, vagy rablóhús)
Utazás: telekocsi

Részvételi díj

19.500 Ft végig sátrakban
22.500 Ft, amennyiben az első éjszakát házban szeretnéd eltölteni

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom