Zöld ár vízitúra Gemencen 2021/1

Víz alatt a Gemenci Erdő?

Kihasználva az első simogatóan meleg napsugarakat, a pünkösdi hosszú hétvége kínálta szabadságot és a magas vízállás miatt létrejött alkalmat,  vízitúrát hirdetünk! Irány a Gemenci Erdő! :)
A tavaszi 
magas vízállás a  vízitúrázó számára többek között azt jelenti, hogy új kalandokra nyílik lehetőségÁrvíz idején az erdő is hajózható válik, amit nem is fogunk elkerülni. 

I like Gemenc...

Gemenc, Európa legnagyobb ártéri erdeje, a szarvasok birodalma, mely még a Kispált is megihlette. A szarvasok mellett azonban az evezősök is paradicsomi hangulatú helyekre tévedhetnek, ha bevetik magukat az egész erdőt átszövő, keskeny csatornák, fokok, vízfolyások világába. Igazán jó vízállásnál még vízi ösvényekre sincs szükség. Ott az egész erdő :)
Ha te is meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen érzés a vadonban evezni, ha kíváncsi vagy az ártérben rohangáló vadakra és vízimadarakra, ha szeretsz a tábortűz mellett borozni éjszaka akkor ne habozz jelentkezni a túránkra!
Erdőben kenukkal

További olvasnivaló Gemencről

Program

1. nap - Megérkezés, ráhangolódó vízitúra

Szombaton, a kora délelőtti órákban találkozunk
a Budapesttől 175 km-re található (majdnem végig autópálya) Pörböly község közelében, a szálláshelyünkön.
Autóinkat rögvest kenukra cseréljük és belevágunk a lecsóba! Ja nem, abba majd csak este, a tábortűznél, most a lapátjainkat csapjuk a Vén-Duna vadregényes vízébe. Indulás!
A Gemenci Erdő réme2. 3. nap -Egész napos vzitúra a Gemenci Erdőben

A hosszúra nyúlt hétvége során csillagtúrázni fogunk. A szállásunkról kiindulva vasárnap és hétfőn is teszünk egy-egy vízitúrát.

A kenutúrák pontos útvonala függ az aktuális vízállástól és a csapat igényeitől.  Annyit ígérhetünk, hogy a lehető legérdekesebb útvonalakat járjuk majd be. 

Hétfőn délután tervezzük a táborzárót.

Szállás

Szállásunk a Vén-Duna partján épült  vendégházban, (2-3 és 4 ágyas szobákban) illetve annak hangulatos kertjében lesz, saját sátrakban.
Az óriási érdeklődés miatt foglaltunk még egy szállást egy másik hangulatos vendégházban és annak kertjében! A szomszédos szálláson 5 ágyas szobákban lehet aludni.

Friss infó:Ezen a túrán már csak sátrazásra van lehetőség! A vendégházak megteltek!

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, szombat estétől hétfő ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól és együtt készítjük el az ételeket, amireggeli és ebéd esetében jobbára szendvics, vacsorára pedig valami bográcsban főtt finomság.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon (telekocsi rendszer). A jelentkezés utolsó fázisában (kassza) jelezd utazással kapcsolatos igényedet!

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is hasonlóan fontos szempont az üzemanyagok jelenlegi, úgyszólván környezetbarát árainak fényében.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

25 fő körül lesz

Tömören

Időpont: 2018. Május 19-21. Pünkösd
Szállás: sátrakban/vendégházban
Ellátás: 
reggeli:hideg/meleg,
ebéd:szendvics,
vacsora:meleg (bogrács, vagy rablóhús)
Utazás: telekocsival

Részvételi díj

21.500 Ft, ha a vendégház, sátrazásra kialaktott füves területén sátrazol

Ezen a túrán már csak sátrazásra van lehetőség! A vendégház megtelt!

25.000 Ft, amenyyiben a vendégházban szeretnél aludni!

A részvételi díj tartalmazza

 • A szállást két éjszakára
 • A kenu és a hozzá tartozó felszerelések bérleti dját 3 napra
 • A túravezetést 3 napra tapasztalt, képzett túravezetőkkel
 • A teljes ellátás költségeit a szombat esti közös vacsorától, a hétfői szendvicsebédig

Egyszóval mindent! Az utazás kivételével.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom