Dél-olasz temperamen-túra, kalandtúra Basilicata és Puglia tartományokban

A receptúra:

Vegyünk egy maréknyi friss, mosolygós, természetkedvelő, mozgástól sem visszariadó emberkét. Lazítsuk el az idegrendszerüket, majd gyúrjuk őket jól össze. A műveletek elvégzésében segít, ha egy kis grappával felöntjük, majd a következő élménykavalkádon passzírozzuk át őket:

 • Ültessük fel őket kerékpárra, hogy olajligetek és különleges kőházikók között bicajozzanak.
 • Adjunk hozzá via ferrata szetteket, hogy a helyi dolomitok elképesztő láncai között is mozgolódhassanak. Csak lightosan, mert a túl sok adrenalintól megkeserednek.
 • Ültessük be őket tengerikajakokba, hogy káprázatos tengerparti sziklafalakat és barlangokat láthassanak. A ferratához hasonlóan ehhez is tökéletes, ha gyakorlatlan példányokat választunk.
 • Fűszerezzük az élményeket világörökségi városokkal, mint a középkori hangulatot árasztó Matera, vagy a leginkább aprajafalvához hasonlító Alberobello.
 • Töltsük meg tüdejüket tengeri levegővel, és hangulatos mediterrán városok illatával.
 • A tetejüket hintsük meg napsugárral, de ne használjunk túl sokat, mert odakozmálnak.
 • Végül adjunk hozzá egy marék bazsalikomot és némi spaghetti al pomodoro-t, esetleg egy kevés tenger gyümölcsét, majd enyhén forgassuk meg őket sós vízben, hogy az összes maradék stressz eltávozhasson a bőrük alól!

Programterv részletesen

1. nap - kikötők, sikátorok, tengerparti városkák

Reggeli órákban érkezünk menetrend szerinti fapados járattal Puglia tartomány fővárosába, Bariba.

Mikrobuszokba szállunk, és meg sem állunk a közeli Polignano a Mare és Monopoli városáig, ahol nem fogunk társasjátékozni, viszont felvesszük a mediterrán ritmust, akklimatizálódunk és sétálunk egyet a gyönyörű kisvárosban. Járunk egyet a tengerparti kikötőben és a kacskaringós sikátorok által alkotott belvárosban.

Talán idén a korai járat érkezésnek köszönhetően még egy tengeri csobbanásra is lesz időnk.

No persze nem itt, hanem egy ennél lankásabb tengerparton. A fotó Polignano a Mare partját ábrázolja.

Késő délután már a szállásunk mediterrán kisvárosában rójuk a macskaköveket. Éjszaka privát mulatság a szállásunk tetőteraszán kilátással a városra, majd továbbindulás a városi forgatagba.

2. nap - kerékpártúra aprajafalvára

Reggeli után kerékpárokra szállunk, hogy alaposabban megismerhessük Puglia dombvidékét. Utunk olajligetek, cseresznye ültetvények, kisebb-nagyobb farmok és szántóföldek között kanyarog. Már útközben jónéhányszor találkozunk a helyiek által gyakran ma is használt trullo nevű házikókkal, melyek egy speciális módszerrel épültek és kifejezetten erre a néhány településre jellemzőek.

Uticélunk az UNESCO világörökségi listán is szereplő Alberobello, ahol több száz trulli vár ránk. A település nagyjából úgy néz ki, mint aprajafalva. Néhány házikót belülről is megnézünk, majd folytatjuk utunkat Locorotondo városába.

Locorotondóban elsősorban a szűk utcák labirintusa, és a mediterrán életstílus nyűgözi le a világjárókat. Csavargunk egy jót az utcák között, majd egy másik útvonalon indulunk vissza a kiindulásunk színhelyére. (Ami egyébként szintén egy labirintus-város)

Útközben többször megállunk az útszéli fügefáknál falatozni, merthogy ilyenkor még bőven találunk az édes gyümölcsből. A túra hossza: kb. 40 km, a dimbek és dombok miatt közepes nehézségű. Egész napra elosztva egyáltalán nem vészes.

3. nap - lenyűgöző formájú sziklák világa

Olaszos reggelink után autókba szállunk és meg sem állunk a Dolomiti Lucanénak nevezett hegyvidéki térségig. A neve nem véletlenül cseng egybe az Alpokban ismert Dolomitokkal. A táj, a sziklák sokban hasonlítanak a térség nagy testvéréhez, bár olyan kis falvakat, mint amit itt fogunk látni, máshol biztosan nem láttál még.

A sziklák között 2015-ben adtak át két közepes nehézségű (inkább közepes könnyűségű) via ferrata pályát, melyet elképesztő formagazdagságú sziklák, és helyenként függőhidak tesznek még izgalmasabbá. Tériszonyosoknak nem ajánlott, nekik tudunk alternatív túraprogramot javasolni, másoknak viszont kötelező élmény. Bátor Vakmerő túravezetők felszerelés hiányában, anélkül is gond nélkül végigmentek rajta, persze nektek azt azért nem ajánlanánk, így inkább bérlünk hozzá felszerelést a helyszínen.

Tapasztalat nem kell hozzá, csak egy átlagos lépésbiztonság.

Via ferrata, az egy település?

A „via ferrata“ egy több mint száz éves múltra visszatekintő sport, a magashegyi túrázás és a sziklamászás igazi öszvér - mára már teljesen önállóvá vált - ágazata.

A különböző nehézségű útvonalakat egy acélsodrony követi. A turista ebbe akasztja karabinereit, így legrosszabb esetben is (ezen a pályán szinte kizárt) legfeljebb egy métert csúszhat vissza, mielőtt a beülő megfogná. Ennek köszönhetően biztonságos és felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek, aki belekóstol.
A ferrata útvonal Olaszország két olyan falva között vezet, amik méltán pályáznak a legszebb olasz falvak címére. A ferrata végén egy kellemes turistaútvonalon visszasétálunk a kiinduló faluba.

Az igazán bátrak viszont kipróbálhatják a két falu között kialakított zipline pályát, ahol egy drótkötélhez erősítve többszáz méter magasan, 110 km/órás csúcssebességet is elérve juthatsz vissza a kiinduláshoz.

Mi van, ha nem vagy bátor?

Ne ijedj meg akkor se, ha kicsit se vagy bátor és se ferratázni nem akarsz, se zipline-ozni. Először is a helyszínen megpróbálunk majd rábeszélni mindkét programra, de ha nem hagyod magad, akkor is tudsz egy kellemeset túrázgatni, nézelődni a környéken. Hidd el, úgy is csodákat fogsz látni!

Késő délután még mikrobuszokba szállunk és az új szálláshelyünk felé vesszük az irányt, ami egy modern hostel Matera belvárosában. Éjszaka kötelező olaszmódi passeggiata (séta), neadjisten buli Matera hemzsegő belvárosában.

4. nap - Matera, majd utazás a tengerpartra

A szokásos cornettonk és capuccinó reggelink után sétálunk egy jót a hihetetlen középkori hangulatot árasztó településen. A várost övező, már az őskorban lakott barlanglabirintusokban még az 1950-es éveiben is éltek emberek áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. 1993 ban az UNESCO a világörökség részének nyilvánította Matera belvárosát.

Matera középkori hangulata több filmrendező képzeletét magával ragadta. Itt forgatta többek között Mel Gibson a Passió című filmet.

Délelőtt és kora délután teszünk egy kellemes sétát a városban, a város  barlanglakásaiban, és barlangtemplomaiban, majd irány a tengerpart!
Nem is akármilyen. A Gargano Nemzeti Park hatalmas sziklákkal övezett tengerpartja már a hegyvidéki szerpentinen bámulatba ejt. Elfoglaljuk a szállásunkat a tengerparton fekvő kemping mobilházaiban, majd estére bemegyünk, hogy a közelben fekvő nyüzsgő kisváros hangulatát is magunkba szippantsuk.

5. nap - tengeri kajakkal a barlangok világában

A tengerparton fekvő kempingben lesétálunk a partra és 1-2 személyes tengeri kajakokba ülünk. A kempingből akármelyik irányba indulunk, óriási, fehér sziklafalak és rengeteg barlang szegélyezi utunkat. A látvánnyal nem lehet betelni, így nem rohanunk, eltöltjük az időt nézelődéssel, fotózással. Útközben többször ki is szállunk strandolásra alkalmas öblökben, hogy egy kicsit kinyújtóztassuk tagjainkat. A kis strandok egy része a szárazföldről nem is megközelíthető, így csak a miénk!

A tengeri kajak gyakorlatilag felboríthatatlan, direkt arra van kiképezve, hogy akár erősebb hullámokban is gond nélkül evezhessünk velük. Ha szerencsénk van, teljesen nyugodt tengeren haladunk majd. A lapátolás nem igényel előképzettséget, bár ha még nem próbáltad, lehet, hogy másnap lesz egy enyhe izomlázad. :) Hidd el, nincs az az izomláz, ami miatt ne érné meg, akkora élmény lesz.

Ha valamiért mégis nagyon félsz a kajakozástól, a helyszínen megpróbálunk majd rábeszélni. Ha ez sem sikerülne, akkor is jól eltöltheted az időt a kemping fenyőligetében, a kemping strandján, vagy akár a szomszédos kisvárosban.

6. nap - tengerpart, laza kirándulás, vagy snorkelling, könnyes búcsú

Idén a szokásoktól eltérő késői repülőjárat miatt jópár órát nyerünk. Ki ki eldöntheti, hogy szabadidejét a kemping csodálatos tengerpartján tölteni, vagy aktívabb programot választ.

Tehetünk egy könnyű, de annál látványosabb tengerparti túrácskát, vagy áthajózhatunk egy kis szigetre, és snorkell felszerelést bérelve úszva csodálhatjuk meg a tenger színes élővilágát. 

Ha időnkbe belefér, Trani kisvárosában még ihatunk egy búcsú cappucinót, miután megcsodáltuk egyedülálló tengerparti katedrálisukat.

Szállás

Az első két éjszakát egy tipikus kisváros egyik sikátorának fehér házaiban töltjük. Az apartmanok 4-5-6 főre lettek kialakítva többnyire 2-4 személyes szobákkal. 
Materában egy modern belvárosi barlang-hostelben töltjük az éjszakát. Nagy teremben sok ágy, viszont tiszta, kényelmes, és két percre van a nyüzsgő belvárostól.

Az utolsó két éjszakát egy gyönyörű tengerparti kemping 4-5 ágyas mobilházaiban töltjük. A kemping komfortos, mindenben megfelel az európai normáknak.

Utazás repülővel

A Rynair menetrend szerinti járatával fogunk utazni, ami 2022 februárjában kb. 20.000 Ft oda-vissza, poggyász nélkül. Ha ügyes vagy, nem is kell poggyász. A repülőjegyet megvásárolhatod magadnak, de 5%, minimum 5.000 Ft kezelési költség fejében mi is megvehetjük Neked. Ha magadnak veszed, várd meg, amíg szólunk, hogy megvan a minimális létszám és biztosan indul a túra, majd vedd meg, és küldd el nekünk a visszaigazolást, hogy le tudjuk ellenőrizni, minden rendben van-e a foglalással.

Utazás a helyszínen

Mikrobuszokat fogunk bérelni, melyeket a túravezetők fognak vezetni.

Ellátás

A túra alapvetően önellátó. Konyha minden szálláson rendelkezésre áll. És persze senkinek nem kell magyarázni, hogy miért érdemes legalább időnként az olasz konyha fogásait kóstolgatni.

Lesz majd lehetőség boltokban, pékségekben vásárolni, és étterembe menni is.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nemcsak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nemcsak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Balázs lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Erről a túránkról írtátok

"Egy hétben kimaxolva Dél-Olaszország :) semmi hiányérzet nem maradt :) nagyon jól lett összerakva a program!" (Nóri)

"Tetszett a túra kalandos jellege és hogy a túravezetők esetleges nem várt körülmények esetén sem hagyták lankadni a csapatot!
Tetszett a szállások helyszíne, a jól felépített útvonal a hét során, hogy az aktív programú napokat egy pihenősebb követte. Belegondolva a mögöttes szervezésbe és az olasz mentalitásba igazán rendben ment minden!
Tetszett a túravezetők közvetlensége és, hogy majdnem úgy tűnt, mint ha ők is velünk nyaralnának bármi felelősség nélkül, mert így kicsit elmosta a hivatalos vezetett túra érzést.
És nagyon tetszettek a gyönyörű olasz nők, végül is a BT szervezte a túrát Olaszországba, így ezt is nektek köszönöm." (Zsombor)

"Szeretem azt a háttérben maradós mégis mindig ott levős éneteket, amit már többször tapasztaltam. Sosem vagytok sokak, nem nyomultok, nem kérkedtek sem a tudásotokkal, sem a "hatalmatokkal", ugyanakkor mindenre válaszoltok, akkor is, ha ezredszerre kérdezzük ugyanazt. Szeretem a hangulatot, amit teremtetek, és még azt is szeretem, hogy időnként vannak konfliktusok, mert nem kell izgulnom, hogy megoldás nélkül maradnak. Hajrá, csak így tovább! Biztosan csacsogok még a fületekbe valamikor, valahol :) Köszönöm! Megint egy élménnyel gazdagabb lettem. Hála van bennem." (Anikó)

"Részemről csillagos 5-ös Áginak is és Balázsnak is. 
Puglia nagyon jó program. Igazából nem gondoltam, hogy ennyire szép helyeken járunk majd. Engem lenyűgözött az építészet, csodaszép épületek, girbe-gurba utcák, sikátorok, no és persze a természet. Nagy élmény volt a tengeri kajakozás, rózsaszín mészkőfalak közötti barlangi standon lazulni. Jót ferrátáztunk az eső ellenére  is (kár hogy a telefonom kevésbé bírta - viszont megtanultam, ha már van vízálló tok, akkor azt használni is kellene...). Bicikliről felfedezni Alberobelló házikóit... felejthetetlen, ajánlom mindenkinek." (Jutka)


"Mindkét túravezetö sokat tett a remek laza hangulat megteremtéséért. Ezért a majdhogynem családiasan fesztelen légkörért különösen szeretem a Békatutajt. A túra során több ízben sikerült elérnem a teljes belefeledkezés örömét, az ellazultság állapotát. A csúcspontok számomra a bicajozás és a tajtékzó tengeren való kajakozás voltak. Szívesen maradtam volna még egy napot túrázni a Parco Nazione del Gargano ormai között, az a vidék nagyon megfogott. Külön tetszett, hogy szisztematikusan sikerült szinte minden izomcsoportot átmozgatni a napok során. ;)" (Peti)

"Fergetegesen jól éreztem magam! Külön köszönet illeti a túravezetőket a türelemért,a  mindenkire kiterjedő figyelemért. Hatalmas élmény volt kilépni a komfortzónámból." (Erzsi)

"Dani és Emez rettenet jófejek voltak végig, és könnyen ki lehetett velük jönni. Remélem a jövőben is találkozni fogunk velük valamelyik túrán." (Réka)

"Nagyon sokat vártam ettől a túrától tekintve a programot s az árát.
S egyáltalán nem csalódtam! Sőt, überelte minden elképzelésemet.
Őszintén, életem legjobb nyaralása volt :D. Egyszerűen zseniálisan jött össze minden, remek alkalom volt a határaimat feszegetni, megijedni de látni, hogy tovább tudok menni.
A program nagyon színes, jól felépített volt, pont jól követték egymást a különböző nehézségű kihívások.
A szállások is teljesen megfeleltek.
Tetszett, hogy sokat mesélt Dani a helyekről, de közben sose éreztem azt, hogy valami kötelező vezetésen veszek részt.
Egyszerűen álomszerűen csodálatos kirándulás volt :), sok-sok nevetéssel, jó kajával és napsütéssel megfűszerezve.
Óriási köszönet érte!
Csak így tovább :)." (Éva)

"A túravezetők nagyon jó fejek voltak, tényleg megtettek mindent, hogy a csapat jól érezze magát és minden hasznos infót megkapjon. Sőt, rugalmasak voltak s alternatív programot is kitaláltak, amikor a csapatban különböző igények merültek fel.
Emellett pedig humorosak, tájékozottak :)."

"Minden nagyon szuper és tökéletes volt! A szállások, a társaság, a túravezetők, a látvány; és nekem a legjobban az egész felépítése, dinamikája tetszett :) :) :) Bár útközben sok pont levonódott, összeségében csillagos ötöst és maximális pontot adok. P.S.: Nyeeee?!" (Edit)

"Köszönöm szépen a lelkesedést és az odaadó munkátokat! Nagyon élveztem az együtt töltött időt, napok óta mesélem az élményeimet - van bőven! :)" (Hargita)

"Dani hihetetlenül jól érezte, mikor van igény pihire és mikor aktivitásra! A túra felülmúlta minden várakozásomat. Jó volt végre normális értékrendű emberek közt lenni és aktívan tölteni a szabit. Most már csak ilyet szeretnék:)" (Melinda)

Tömören

Időpont: 2024. szeptember 2-8.
Szállás: apartmanban, hostelben, kempingben mobilházakban
Ellátás: önellátó 
Utazás: repülővel, mikrobusszal

Részvételi díj

Ft 

A részvételi díj tartalmazza:

 • a kisbuszok bérleti díját, az üzemanyag költségét
 • a szállások díját 5 éjszakára
 • a kerékpár bérleti díját
 • a szervezést és a túravezetést
 • az áfát és idegenforgalmi adót

A részvételi díj nem tartalmazza

 • a repülőjegy árát (bővebben a "Túra" fülön)
 • az ellátás költségét
 • a via ferrata felszerelés bérleti díját (20-25 EUR, kb. 8-10 ezer Ft)
 • az angyalok útját, azaz a fakultatív zipline költségét (30-35 EUR, kb. 12-14ezer Ft)
 • a tengerikajak bérleti díját (kb 20 EUR, kb. 8.000 Ft)
 • esetleges kishajós kirándulás, snorkelltúra költségét

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Ha neadjisten elszállnának a repjegy árak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Debrecenből, Bécsből, stb. kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás. Ha érdekel, lépj velünk kapcsolatba és körbenézünk, hogy mik az aktuális lehetőségek!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Bár Olaszország déli része nincs úgy teleszórva szupermarketekkel, ahogy itthon megszoktuk, kinn is lehet kedvezőbb árú boltokat találni, és segítünk is benne, hogy megtaláld ezeket. Napközben érdemes 2-3 euróért egy focacciát venni a pékségben. Esténként választhatsz, hogy étteremben vacsorázol, vagy főzöl magadnak. Úgy választottuk meg a szálláshelyeket, hogy mindegyikhez tartozzon konyha, ahol egy egyszerűbb vacsorát össze lehet ütni.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. A túra fórumán fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól, amikor összegyűlt a minimum létszám.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 90 ezer ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

COVID téma

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, mert Olaszország, vagy valamely érintett régió lezárja a határait, vagy akár csak a szálláshelyeit, akkor a részvételi díj teljes egészében visszajár. 

Elképzelhető, hogy Te betegszel meg az utazásod előtt és azért kell lemondanod a túrát. Ilyen esetre ajánljuk az útlemondási biztosítást. COVID fertőzés és egyéb súlyos probléma, sürgősségi ellátás, stb esetén visszatéríti a teljes részvételi díjadat.

Az Olaszprszágba való belépés feltételeiről a konzuli szolgálat honlapján érdemes tájékozódni. Túránk kiírásának idején az országba való belépéshez oltást, átesettséget és tesztet is elfogadnak. Hangsúlyozzuk, hogy ez a kérdés mindenkinek a saját felelőssége! Mi senkinek nem fogjuk a dokumentumait ellenőrizni. Természetesen információval segítünk, ahogy tudunk.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!