Peru - Az inkák öröksége

2019. április 19 - május 5. (17 nap, 16 éjszaka)

Jelentkezem
Peru - Az inkák öröksége

Peru. Vagy: peru. Mit jut eszedbe erről a szóról? Megmondom, mert ez volt a fejemben nekem is egészen tavalyig: „-Hmm.. töriből tanultuk az inkákat anno, azok arrafelé voltak. Meg máshol is...? Lámák!! Valami híres hely a Maccsu Piccsu, legalábbis onnét tolta fel a 72 lájkot hozó képét Regina és Dávid. 
Na.. mi még? Lámák... Ja, meg hogy magasan van. Vagy az Bolívia? Van egyáltalán tengerpartja?”

Az persze már nem jut eszébe senkinek, hogy perut inni annyi, mint tegeződni elkezdeni valakivel (sic!).

Igen, sejthetitek, a felvezetés arról szól, hogy szervezünk nektek egy szép kis perui körutazást. De már hallom is a hangokat: jaj, de az olyan messze van! Nos, a hangoknak csattanós választ adok: ezt az utat pont azoknak ajánljuk, akik a legszívesebben el sem hagynák a Kárpát-medencét.

 Miért is? - kapja fel minden okos ember a fejét.

Nos, először is, a quechua márka ott is megtalálható, igaz, csak a helyi indiánok beszélnek rajta (ez egyik nyelv a számtalan törzsi nyelv közül). Apropó: a helyi indián nők is felvesznek olyan színes kalapkölteményeket, mint amiket a lady-k az epsomi derbin, Anglia ide meg már tényleg nincs messze.

Továbbá a történelem is összeköt: egy időben egy birodalom részei voltunk! Meg is lehet majd keresni a Habsburg-sasokat Arequipa lé-leg-zet-el-ál-lí-tó főterén. Apropó madarak: Peru turulja a kondor, ez világos. Csak ezt meg is sas.. figyelhetjük majd a híres Colca-kanyon felett repkedve, nem csak Tatabányán.

Ha valaki Szoboszlón vágyik egy kis meleg vizes kikapcsolódásra, ott is megkaphatja majd. Jó, egy hatalmas mély kanyon mélyén, meg lángos nélkül, de hát nem lehet minden tökéletes.

Magyaros ételekből sincs hiány arrafelé. A helyi ruszlit ceviche-nek hívják, van nekik is menzás mindentbele-levesük, a sopa de camaron – ez utóbbi garnélarákkal mondjuk. Sajnos a gyümölcsök tekintetében csak trópusiakkal tudnak szolgálni (ezerféle banán, reggelire mangó és ananász, csillaggyümölcs), de majd viszünk szabolcsi almát. A csillaggyümölcs másik neve a karambola, úgyhogy a helyi sofőrök... de be sem fejezem, ez a sztori legyen meglepetés! A pisco sour meg ugyan nem hasonlítható semmihez, de én úgy vettem, hogy az ilyen citromhabos fröccs – az íze mennyei, ennek ellenére.

Az Amazonas persze, nagy folyó, de olyan helyekre is be fogunk menni, mint a Tisza-tavon a Nagy-Morotva [Dani poénja!]. Kis zegzugos víz lesz az, kenukban evezve a legjobb megnézni. Jó, oké, krokodilokkal meg delfinekkel meg tukánokkal, de ha becsukjuk a szemünket és befogjuk a fülünket, hogy ne halljuk a többféle majomkiáltás egyikét sem, akkor szinte ugyanolyan érzés. Ponty helyett meg piranha-kat lehet fogni.

Az ottani Balaton a Titicaca-tó, amin hülye neve ellenére fogunk hajózni is, hogy megnézzük a helyi erők által épített úszó szigeteket, amiket tizenöt évente újra kell építeniük. Ez utóbbi pont nem hasonlítható egyetlen magyar sajátossághoz sem.

Összegezve: a fentiek miatt annak is ajánljuk, aki itthon szeretne maradni. Aki pedig új tájakat szeretne velünk felfedezni, lapátolni az Amazonas melletti őserdőben, 3720 méter mélyre ereszkedni egy kanyonban, hajózni a világ legmagasabban fekvő taván, az meg azért jöjjön velünk. Ja, és pénzvisszafizetési garancia annak, ha valaki 72 lájknál kevesebbet kap a Macchu Piccu-s fotójára!


A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

  • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Hacsi lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

12-18 fő között várható.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom