Párkereső rafting hétvége Ausztriában

Jelentkezem

Csukd le a szemed és koncentrálj! Látod már az Alpok vonalait. A csipkés hegycsúcsok között pihenő zöld legelőket, a varázslatosan kék színűre festett tavakat. Hallod a hegyi folyók dübörgését?Romantikus környezet. Igaz?

A fantáziád most már szárnyal és magad előtt látod a kalandot, amint a raftinghajóban szlalomozol a hullámok között és a sziklafalon próbálsz feljebb jutni. Lenézel a mélybe. Félelmetes, de nagyon izgalmas. És ha jobban körülnézel, láthatod, hogy nem egyedül kell a hajóban evezni! És bizony még a falon is lesz egy társ, aki segít. Ki tudja, akár a Te társad is lehet Ő.


Most már bátran kinyithatod a szemed! Olvass! :)

Nem kell meditációs tanfolyamra járni ahhoz, hogy mindezt valójában is megtapasztald! Gyere velünk a stájer Alpokba! Tedd magadévá a kalandot, hidd, el minden képzeletedet felül fogja múlni!

Program

Péntek

Reggel 9 órakor indulunk Budapestről, hogy minél előbb kiérjünk a Stájer Alpokba.

Első programunk a Wasserloch vízesésekhez vezet. Két-három órás kényelmes séta-lépcsőzés vezet fel  a patak forrásához, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Salsa folyóra és a környező hegyekre. A séta közben nem győzzük a fejünket kapkodni, mert mindenhol víz esik. A fél napos túra után a szálláshelyükön vacsora után ki-ki eldöntheti, hogyan pihen rá a másnapi élményekre. (a szállás éttermében sör is kapható :) )


A szállásra 
pénteken, este érkezünk. A finom vacsora elfogyasztása után egy laza ismerkedős estet tartunk, ahol a szórakozásé és a jó hangulaté a főszerep. A buli kifulladásig tart, de csak úgy, hogy másnapra is maradjon erőnk! ;)

"Elég hirtelen döntés volt ez az utazás, de életem egyik legszebb emléke  és élménye marad. Hihetetlen jó társaság jött össze, rengeteget nevettünk és csodás élményekben volt részünk. Köszönet a jó szervezésért! Már a következő túrán való részvételt tervezgetem."

Alapból nagyon jó ötletnek tartom a"párkeresős" témát, zseniálisak vagytok. Az úton egész végig, akár a túrán, akár a buszban utazva, egy teljességet éreztem, tényleg ez most nem közhely, de végig érezhető volt az egység a csapatban, Béci és Mona közvetítésével szeretetteljes összhang volt jelen. Ezúton is köszönet érte!! :)"

Szombat

A péntek estét kipihenve, fitten- frissen nekivágunk a hétvégének! A szombati program kirándulás lesz a környező hegyeken. A helyszínen a csapat eldöntheti, hogy a via ferrata (klettersteig) kipróbálását választja, komolyabb via ferrata útvonalat választ (gyakorlottak), vagy inkább egy „sima” alpesi túráttesz a Bärenloch barlang felé. Ha elegen vagyunk (majdnem mindig így van), akkor több részre osztjuk a csapatot és ki-ki eldöntheti melyik célpont tetszik neki jobban.

Ne aggódj a via ferrata miatt! Párkereső túrán biztos, hogy kezdőknek való pályát választunk, amit bárki teljesíthet, akinek van egy átlagos mozgáskultúrája és nincs hatalmas tériszonya.

Via ferrata, az egy település?

A „via ferrata“ (osztrákul klettersteig)  egy több mint száz éves múltra visszatekintő sport, a magashegyi túrázás és a sziklamászás igazi öszvér - mára már teljesen önállóvá vált - ágazata.

A különböző nehézségű (A-tól E-ig) útvonalakat egy acélsodrony követi. A turista ebbe akasztja karabínereit, így legrosszabb esetben is (kezdő pályán szinte kizárt) legfeljebb egy métert csúszhat vissza, mielőtt a beülő megfogná. Ennek köszönhetően biztonságos és felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek, aki belekóstol.

Természetesen a via ferrata túráinkat is tapasztalt vezetők kísérik!

Kezdő és haladó via ferrata útvonalak

Miután a via ferrata végeredményben előre biztosított hegymászás, így a kezdő fokozatok is tartogatnak kihívásokat, a D-E fokozatú útvonalak pedig már komoly felkészültséget igényelnek.

A kezdőkkel természetesen olyan sziklát keresünk fel, mely könnyen mászható, lehetőséget biztosítva ezzel az alapmozdulatok begyakorlására. Közvetlenül a gyakorló pálya szomszédságában azonban található két nehezebb út, így biztosan senki nem fog unatkozni.

Kedvenc klettersteig útvonalaink

A „hegyre felmászós” program során több célpont közül választhat a csapat:

Legsokoldalúbb útvonalunk a Johnsbach - steig

A szikla tövétől a hegygerinc felé induló pálya átlagos edzettségű résztvevő számára könnyen megmászható. A csoportos mászás időtartama kb. 70-80 perc. Az út során csodás kilátás nyílik az alattunk megbúvó falucskára, néhány üde zöld legelőre és a szemközti, égnek törő, csipkés sziklagerincekre. Némi pihenés után igény szerint nekivághatunk a gyakorló útvonallal párhuzamosan kialakított, nehezebb szakaszok bejárásának is. Ezekből is több található, így az óvatosabb versenyzők és a bevállalós titánok is elégedett mosollyal keresgélhetik a fogásokat az alattunk zúgó hegyi patak medre fölé magasodó hegyoldalban.

Hasonló nehézségű, de valamivel hosszabb útvonal a folyó partjáról induló Salza klettersteig.

Alpesi túra a Bärenloch barlanghoz

Az egész napos túrára a szállástól induló libegővel vagy gyalog indulunk, majd az 1910m-es Polster csúcsról indulva egy kb 15-20 km-es túrát teszünk. A túra útvonala egy 600 m hosszú barlangon vezet keresztül. Ezt a távot elemlámpával világítva fogjuk megtenni. Az előbbi nyelvlecke után halkan megsúgom, hogy a Bär... nos, az medvét jelent, a többit kitalálhatod... :o) Még sosem találkoztunk vele, de bőszen keressük.  A kép a barlang felé vezető úton készült és magáért beszél :)

Szombat este megünnepeljük a túránk sikerét, majd...

Vasárnap

... reggel Landl község mellett találkozunk a túravezetőkkel akik fölvisznek minket a Salzára. A neoprén ruhákban és sisakok felvétele után a hajókkal az utánfutókon buszba szállunk, hogy 15 perc kanyargás után már a Salza partján mérlegelhessük mennyire hideg tulajdonképpen egy alpesi folyó. A vadvízi evezés közben felváltva dolgozzuk fel a csobbanó víz okozta adrenalinlöketeket és a táj szépsége által termelődött boldogsághormont. A Salza egy gyönyörű kanyonban tört utat magnak, fantasztikus sziklaformációk között, a folyó vize salzakék, kristálytiszta, gyönyörű. Késő délután a visszatérés biztos tudatával indulunk haza Magyarországra.

Nyugi, a rafting túránkat is bárki tudja abszolválni. Ehhez semmilyen extra fizikai képességre nincs szükség. Ha nem eveztél még, egy nagyobb hajóban senkinek nem fog feltűnni. A túravezetők részletesen elmagyarázzák, mit hogyan kell csinálni. Móka és kacagás az egész.

A túrákat képzett, tapasztalt helyi túravezetők kísérik!


Rafting a Salza folyón

A Salza folyó VI fokozatú vadvízi skálán I-III kategóriába tartozik, ami közepes nehézséget jelent. A folyón állandóan váltogatják egymást az izgalmasabb, és a csendesebb szakaszok, így bőven van idő nézelődni, gyönyörködni a varázslatos táj szépségeiben.

A vadvízi evezés meneteA vadvízi evezés időtartama körülbelül 4 - 4 és fél óra, és általában délelőtt 10 óra körül indul. A túra időtartama ellenére nem kifejezetten fárasztó. Útközben többször megállunk vízbe ugrálni is.

A túra előtt a túravezetők mindenkinek kiosztják a higiénikusan tisztán tartott (fertőtlenített) neoprén ruhákat és sisakokat, majd részletes balesetvédelmi eligazítást tartanak.

Tényleg biztonságosak a rafting hajók?

Igen.

De komolyan?

További tudnivalók a rafting túrákról >>

A szombati és vasárnapi programok felcserélődhetnek!

Szingli vagy és már nagyon unod?

Programunkra kizárólag egyedülállóak jelentkezését fogadjuk el és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :) Oly annyira ügyelünk a nemek és az igenek arányára, hogy úgy döntöttünk férfi és női túravezetőt is küldünk Ausztriába.

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Szerelem, boldogság, házasság, gyermek, iskola, unoka, aranylakodalom? Talán kicsit előreszaladtam, de összegezve a hétvége mérlegét: ebből bizony csak jól jöhetsz ki, mert a legrosszabb verzió szerint is egy szuper mozgalmas, hamisítatlan alpesi túrán veszel részt a Stájer Alpokban.

További olvasnivaló a helyszínről és a programokról

Képek 2011-ből és 2012-ből. 2013, 2014 és 2015-ben és tavaly is ott voltunk, csak azokat a képeket nem töltöttük fel. :)

Szállás

Szállásunk a már jól ismert Bakterház (múlt századi vasútállomás épületből átalakított vendégház), mely ódon falaival Európa-szerte híres a csodás fekvéséről, az utolérhetetlen vigasságokról és az utánozhatatlanul finom hagymalevesről. Az elhelyezés többnyire 6 személyes, emeletes ágyas, fürdőszobás szobákban történik. Némi felár mellett korlátozott számú lehetőség van 2 és 4 ágyas szobák foglalására.Ellátás

szálláson félpanziós ellátást kapunk. Péntek este már meleg vacsora vár mindenkit. A szombati túrához és vasárnapi raftinghoz szendvicset a reggeli alapanyagából mindenki csomagolhat magának (2 Euro-ért), vagy lehet hazai alapanyagból dolgozni.

Utazás

Az utazás komfortos nagy busszal történik, melynek díját a részvételi díj tartalmazza. Indulás Budapestről pénteken a reggeli órákban, pontosabbat a túra előtti hetekben kiküldésre kerülő utastájékoztató fog tartalmazni.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

16-22 fő között várható.

Tömören

Időpont: hamarosan
Szállás: vendégház
Ellátás: félpanziós
Utazás: busszal

Részvételi díj

A részvételi díj (hamarosan) Ft, amely tartalmazza:

 • az utazást nagy busszal,
 • a szervezés díját,
 • a túravezetést 3 napra,
 • a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással!

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a programokon való (ajánlott) részvétel díjait (rafting 45 Euro és via ferrata 10 Euro)
 • A Wasserloch szurdokvölgy belépti díját (5,5 euró)

Nincs egyéb plusz, rejtett költség!

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom