Faültetés a Borsodi Mezőségben 2021

2021. november 20 - november 20. (1 nap, 0 éjszaka)

Jelentkezem
Faültetés a Borsodi Mezőségben 2021

Miért ültetünk fákat?

Azért, mert a fák széndioxidot kötnek meg és oxigént termelnek. Egy kis erdőt szeretnénk létrehozni, ami alkalmas lesz a szabadidő kellemes eltöltésére is. Őshonos fafajtákat fogunk választani, amik jól illeszkednek a magyarországi ökológiai rendszerbe, és vegyesen választunk fafajtákat, hogy a biológiai sokféleség is minél nagyobb lehessen.

Békatutaj erdő a Borsodi Mezőségben

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága idén Dél-Borsodban, a Borsodi Mezőség Tájvédelmi Körzetben a puszta közepén bocsátott a rendelkezésünkre egy kellemes területet. Ide fogunk elültetni 500 facsemetét.

2019-ben és 2020-ban már elültettünk több száz csemetét. Ők azóta szépen cseperedtek. A területet kaszáltuk, a csemetéket öntöztük, és a kerítés is tökéletes állapotban van. Vadkár nem történt. Az Eger melletti területnek most rendszeres kaszálásra és időre van szüksége. Mi pedig új területet erdősítünk be. 

Várható program

Reggel nekilátunk, és csináljuk, amig be nem fejeztük. A tavalyi tapasztalatok alapján ez kb. a délután közepére várható

Ebédre rittyentünk valami bográcsos finomságot. Ennek elkészítésében is lehet segíteni.

A gyülekező pontos helyét és idejét majd a fórumon tesszük közzé. Ugyanitt lehet majd egyeztetni a telekocsik beosztásáról is.

A munka elvégzése utáni pihenésre a Mezőkövesdi Zsóry fürdő felajánlásából a méltán népszerű termálfürdőben lesz lehetőségünk. 

Helyszín

A puszta közepe. Nehezen tudnám leírni. Csináljuk úgy, hogy a Mezőkövesd melletti Szentistván határában találkozunk. Innen valamiféle terepjárós traktoros megoldással fogjuk a társaságot kijuttatni. Földúton még majd egy órát kell utazni a helyszínre. Viszont mindezt a gyönyörű pusztában. Ha esetleg terepjáróval érkezel, tájékoztass róla.
A komplikált megközelítés miatt viszont ezúttal nem nagyon lehet később érkezni vagy hamarabb eltávozni. Együtt mozog a csapat.

Eszközök

Igyekszünk minél több eszközt rendelkezésre bocsátani, de rátok is számítunk ebben. Részletekkel később jelentkezünk.

Mit kell hozni?

Ha tudsz, hozz magaddal bármit az alábbi szerszámok közül:

  • ásó
  • kapa
  • nagyharang
  • munkavédelmi kesztyű
  • talajfúrógép (már aki tud ilyet szerezni)

A jelentkezés végén a megjegyzés rovatban légyszi add meg, hogy várhatóan milyen szerszámot tudsz magaddal hozni!

Mindenképp hozz magaddal tányért és evőeszközt az ebédhez!

További részletek a fásítás okairól, várt eredményéről, pénzügyi hátteréről, stb>

Kik lesznek jelen?

Az akción elsősorban a Békatutaj túravezetői és utasai lesznek jelen, de mindenkit várunk szeretettel, aki szeretne segíteni. 

Utazás

Nem baj, ha nem vagy helyi. Többen érkeznek Budapestről, vagy akár távolabbról is. Telekocsis utazást szervezünk. Ha van autód, úgy is jó, ha másokhoz csatlakoznál, az is megoldható. Jelentkezéskor jelezni kell, hogyan állsz az utazáshoz, aztán a többi megoldódik.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom