Faültetés Eger mellett 2020

2020. november 7 - november 7. (1 nap, 0 éjszaka)

Jelentkezem
Faültetés Eger mellett 2020

Miért ültetünk fákat?

Azért, mert a fák széndioxidot kötnek meg és oxigént termelnek. Egy kis erdőt szeretnénk létrehozni, ami alkalmas lesz a szabadidő kellemes eltöltésére is. Őshonos fafajtákat fogunk választani, amik jól illeszkednek a magyarországi ökológiai rendszerbe, és vegyesen választunk fafajtákat, hogy a biológiai sokféleség is minél nagyobb lehessen.

Békatutaj erdő Eger mellett

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága Eger mellett bocsátott a rendelkezésünkre egy kellemes területet, ide tavaly elültettünk már több száz, a felajánlásaitokból vásárolt facsemetét. 2020-ban pótoljuk azokat a csemetéket, akik az első év megpróbáltatásait nem vették, illetve továbbiakat telepítünk az üres területekre.

Tavaly már elültettünk több száz csemetét, azóta szépen cseperedtek. A területet kaszáltuk, a csemetéket öntöztük, és a kerítés is tökéletes állapotban van. Vadkár nem történt.
Van még hely, hogy még egy ültetési akciót végezzünk. És szerencsére érkeztek örökbe fogadások és felajánlások is, amikért hálásak vagyunk.

Várható program

Reggel nekilátunk, és csináljuk, amig be nem fejeztük. A tavalyi tapasztalatok alapján ez kb. a délután közepére várható

Ebédre rittyentünk valami bográcsos finomságot. Ennek elkészítésében is lehet segíteni.

A gyülekező pontos helyét és idejét majd a fórumon tesszük közzé. Ugyanitt lehet majd egyeztetni a telekocsik beosztásáról is.

Az Eger Termál Kft jóvoltából a szombati faültetés önkéntesei a munka után ingyen lazíthatják le megfáradt izmaikat az egri termálfürdőben!

Aki szeretne egy egri hétvégét felfűzni az eseményre, annak szívesen segítünk szállásfoglalásban.

Eszközök

Igyekszünk minél több eszközt rendelkezésre bocsátani, de rátok is számítunk ebben. Részletekkel később jelentkezünk.

Mit kell hozni?

Ha tudsz, hozz magaddal bármit az alábbi szerszámok közül:

  • ásó
  • kapa
  • nagyharang
  • munkavédelmi kesztyű

A jelentkezés végén a megjegyzés rovatban légyszi add meg, hogy várhatóan milyen szerszámot tudsz magaddal hozni!

Mindenképp hozz magaddal tányért és evőeszközt az ebédhez!

További részletek a fásítás okairól, várt eredményéről, pénzügyi hátteréről, stb>

Kik lesznek jelen?

Az akción elsősorban a Békatutaj túravezetői és utasai lesznek jelen, de mindenkit várunk szeretettel, aki szeretne segíteni. 

Utazás

Nem baj, ha nem vagy egri. Többen érkeznek Budapestről, vagy akár távolabbról is. Telekocsis utazást szervezünk. Ha van autód, úgy is jó, ha másokhoz csatlakoznál, az is megoldható. Jelentkezéskor jelezni kell, hogyan állsz az utazáshoz, aztán a többi megoldódik.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom