Paradicsomi barangolás Csehországban

Nem tudjuk pontosan, hány darab homokkő tornyot láthatunk majd a négy nap alatt, de aki a végén mutat nekünk két egyformát, annak fizetjük a sörét.
Ezer és ezer alak, szürreális formák tömege, kristálytiszta patakok, homokkövek labirintusa, szurdokok és sziklatetők, meseerdők, királylányok és királyfik kastélyai várnak ránk.
Ha velünk jössz, sürgősen szerezz be még egy memóriakártyát a fényképeződbe, mert bármennyi bit állt is eddig a rendelkezésedre, most kevés lesz!

És mi lesz még a pazar természeti látnivalókon kívül? Megmutatjuk, hol lakik Rumcájsz, megnézzük, hogy egy sörgyárban tényleg van-e capriccio szőkeség, megízleljük a csehek legerősebb sörét, de nem ellenőrizzük szigorúan a vonatokat, felemlegetjük Hrabal bácsit és talán legurítunk egy korsóval Svejk emlékére.
Lenne szíved kihagyni ezt a mosolygós cseh túrát?

1. nap

A kiutazást követően (Budapesttől 550 km-re található Jicin városa) egy könnyed, rövid túrára indulunk a lenyűgöző sziklaformákkal, rendkívüli formagazdagsággal és különös változatossággal jellemzett Cseh Paradicsomba. Utunk a Prachovské Skaly-hoz (Porladó-sziklákhoz) vezet, melynek sziklaegyüttese sziklatornyokkal, sziklalépcsőkkel, szorosokkal és szakadékokkal tarkított turistaúton járható be. Este már friss élményekkel és az újonnan szerzett barátokkal pihenhetjük ki fáradalmainkat a szállásunkon.
A könnyű túra várhatóan 4 órás lesz.

2. nap

Reggeli után túrára indulunk a Cseh Paradicsom másik lélegzetelállító sziklalabirintusába, a Hrubá Skála (Óriás sziklák) várai és sziklatornyai közé. A napot Hrubá Skála és Valdštejn várkastély közelében elterülő homokkősziklák rengetegében és kilátópontjain töltjük el.
Az egész napos, könnyű túra során pihenésképpen időről időre megállunk fotózni, nézelődni, kastélyt látogatni. Az estét egy közös vacsorával és igény szerinti mennyiségben fogyasztott cseh sörökkel zárjuk.

3. nap

Reggeli után összepakolunk, elhagyjuk a szállást és útnak indulunk. Elsőként rövid városnézés vár ránk a híres rajzfilmfigura, Rumcájsz városkájában, Jičinben. Innen az Adrspach-telpicei homokkősziklákhoz vesszük az irányt, ahol egy újabb lélegzetelállító túra vár ránk a sziklalabirintusban. A túra várhatóan ismét 4 órás lesz.
A  nap végén elfoglaljuk szállásunkat, majd sörkóstolóra indulunk Csehország legerősebb sörét készítő sörfőzdéjébe.

4. nap

Reggelit követően összepakolunk és elhagyjuk a szállást. Hazafelé útba ejtjük a Morva-karszt vidékét, melynek kihagyhatatlan célpontja egy 36 km hosszú barlangrendszer. Itt egy "hagyományos" cseppköves barlangi séta végén egy 138 méter mély szakadék alján találjuk magunkat - a hatalmas barlangi terem teteje ugyanis beszakadt pár tízezer évvel ezelőtt. Innen ismét egy keskeny barlangfolyosóban folytatjuk túránkat ezúttal már egy csónak fedélzetén. Az alábbi fotó nem adja vissza a beszakadt barlang elképesztő látványát. 
Aki szeretne, a túra végén gyalog, vagy kabinos felvonóval juthat fel a szakadék tetejére. Igazi három az egyben élmény. :) A hazaindulás várhatóan a délutáni órákban lesz.

Szállás

Szállásunk az első két éjszaka egy hangulatos vendégházban lesz 2-4 ágyas szobákban. Az utolsó éjszakát egy klassz hotelben töltjük 2-3 ágyas szobákban.

Ellátás

Majdnem teljes ellátás. :)
1. nap két fogásos vacsora
2. nap reggeli, szendvics ebéd, két fogásos vacsora
3. nap reggeli, hidegtál vacsora
4. nap reggeli
A 3. és 4. ebéd megoldható a helyszíneken büfékben, éttermekben.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben történik. A jelentkezés megjegyzés rovatában add meg, hogy autóval jönnél (és el tudsz-e hozni másokat), vagy inkább csatlakoznál-e valakihez. Mikrobuszt is bérlünk. Ideális esetben két megtöltünk két mikrobuszt és még 1-2 autó csatlakozik a konvojhoz.

Túrák nehézsége

A túrák könnyen teljesíthetők átlagosan sportos embereknek. 

Felszerelés

Cipő: túrához kényelmes, lehetőleg vízálló, bejáratott bakancsot célszerű húzni. Ruházat: tavasszal hűvösebb időre kell számítani. Legyen nálad hosszú nadrág, pulcsi, dzseki. Fázósabbaknak akár vékony aláöltöző, sapka, sál. Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: Bármikor elkaphat minket egy eső, úgyhogy esőkabátot, esőnadrágot is csomagoljál, biztos, ami biztos. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz. És egy kamásli is jól jöhet ősszel.

Pénz

A fizetőeszköz a cseh korona. 1 cseh korona kb. 16 forintot ér. Bankkártya és hitelkártya használata sokfelé elfogadott, de azért hozz magaddal készpénzt is.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 20 és 40 év közötti fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

A résztvevők száma

15-30 fő között várható.

Túravezetők

A túravezetők Dani és Ákos lesznek.

Erről a túránkról írtátok

"Nem tudom, mégis hogyan képzelitek, hogy amikor még javában zajlik a túrára a jelentkezés, menet közben módosítjátok a létszámot és a túljelentkezést is képesek vagytok olyan profi módon leszervezni, hogy közben párhuzamosan 3 másik túrátok is zajlik és ez egyáltalán nem látszik a túravezetők teljesítményén, hozzáadott értékén vagy mosolyán!!!! Fel vagyok háborodva, hogy Petivel korábban még nem találkoztunk, pedig igazán jófej és lelkes, figyelmes túravezető... talán egy új Dani van születőben, ki tudja?! ki tudja?!?!?! Nagyon csalódott vagyok, hogy csak négy napos volt a rendezvény, de remélem, hogy mindenkihez eljuttatjátok az üzenetemet, hogy mennyire felháborítóan elégedett voltam a munkátokkal! ;)" (Zsolt)

"A program teljesen megfelelő volt, nem ért semmilyen meglepetés a túrák hosszát, nehézségét illetően, azt kaptuk, ami le volt írva. Remek volt a társaság, már a második napon úgy éreztem, mintha egy összeszokott baráti társasággal indultam volna útnak. Nálunk el is hangzott, hogy "this is the beginning of a beautiful friendship" :) A túravezetők barátságosak, segítőkészek, rugalmasak voltak, akárcsak a régi barátok. :)"

"Jól leszervezett túra volt. Nagyon sok új és hasznos információt kaptunk. Ilyen túravezetőkkel mindig élvezet utazni. :) " (Ákos)

"Semmit nem hiányoltam, tökéletes volt minden! Tekla is tökéletes, de Marci az Oscar díjra érdemes sörgyári alakításáért külön dícséretet érdemel ! :-D Mindenért köszönet, nagyon örülök, hogy Veletek tartottam!"

"Nagyon jòl éreztük magunkat, nagyon jò volt a szervezés és a programok összeállítása is! Tekla és Marci remek túravezetők, remélem, hogy még lesz lehetőségünk velük utazni! A campingben a szállás és az ellátás remek volt! Összességében elmondhatò, hogy szuper volt a túra!!!!" (Nóra)

"Hihetetlenül jól éreztem magam. Hogy miért? Hát egyrészt kimondhatatlanul nagy szükségem volt arra, hogy kiszabaduljak a mókuskerékből. Könnyen lehet hogy ha Tiszabőre ugrottam volna át 4 napra, az is elég lett volna. De így!! Szuper társaság, jól kitalált program, elképesztő helyszínek. Minden várakozást felülmúlt. Köszönöm szépen, és alig várom a következő közös élményözönt." (Tímea)

"Nekem tetszett minden. Nagyon szép helyeken jártunk." (Donát)

"Rendben volt a szervezés, a kérdésemre is hamar kaptam választ." (Mária)

"A túrázás és városnézés arányban volt egymással, ezt nagyon eltaláltátok." (Ági)

"Lelkesek, segítőkészek voltak a vezetők, odafigyeltek mindenki egyéni igényeire."

"A program felépítése megfelelő volt, Péter felkészültsége a látnivalókból szintúgy."

"Tekla is tökéletes, de Marci  az Oscar díjra érdemes sörgyári alakításáért külön dícséretet érdemel ! :-D"

"A túravezetők barátságosak, segítőkészek, rugalmasak voltak, akárcsak a régi barátok. :)"

Tömören

Időpont: 2024. augusztus 17-20
Szállás: vendégház, hotel
Utazás: telekocsis rendszerben
Ellátás: majdnem teljes (3 reggeli, 2 szendvicsebéd és 2 meleg és 1 hideg vacsora benne van a részvételi díjban)

Részvételi díj

145.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállás díját 3 éjszakára
 • részben az ellátást: 3 reggelit, 2 szendvicsebédet és 2 alkalommal meleg, kétfogásos vacsorát, 1 alkalommal hideg vacsorát
 • a túravezetést 4 napra
 • a szervezés költségét
 • a belépők árát a nemzeti parkokba, 4 napra
 • a sörgyárlátogatás és sörkóstolás költségét
 • az utolsó napi barlangi belépőt - csónakázás, kabinos felvonó díját

A részvételi díj nem tartalmazza a fakultatív programokra a belépők díját (pl. múzeumok Jičinben), valamint az utazást.

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A részvételi díj két napra tartalmazza az ellátást. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :) És Csehországban az árak hasonlóak az itthoniakhoz, nem kell vagyonokat költened egy étkezésre.

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke  43 500 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Danit a 30/501 62 30-as számon!

GO!