Nem tudjuk pontosan hány darab homokkő tornyot láthatunk majd a négy nap alatt, de aki a végén mutat nekünk két egyformát annak fizetjük a sörét.

Ezer és ezer alak, szürreális formák tömege, kristálytiszta patakok, homokövek labirintusa, szurdokok és sziklatetők, meseerdők, királylányok és királyfik kastélyai várnak ránk.

Ha velünk jössz, sürgősen szerezz be még egy memóriakártyát a fényképeződbe, mert bármennyi bit állt is eddig a rendelkezésedre, most kevés lesz!

Program

1. nap

A kiutazást követően (Budapesttől 550 km-re található Jicin városa) egy könnyed, rövid túrára indulunk a lenyűgöző sziklaformákkal, rendkívüli formagazdagsággal és különös változatossággal jellemzett Cseh-paradicsomba. Utunk a Prachovské Skaly-hoz (Porladó-sziklákhoz) vezet, melynek szikla együttese sziklatornyokkal, sziklalépcsőkkel, szorosokkal és szakadékokkal tarkított turistaúton járható be.

A könnyű túra várhatóan 4 órás lesz.

Este már friss élményekkel és az újonnan szerzett barátokkal pihenhetjük ki fáradalmainkat a szállásunkon.


2. nap

Reggeli után túrára indulunk a Cseh-paradicsom másik lélegzetelállító sziklalabirintusába a Hrubá Skála (Óriás sziklák) várai és sziklatornyai közé. A napot Hrubá Skála és Valdštejn várkastély közelében elterülő, homokkősziklák rengetegében és kilátópontjain töltjük el.

Az egész napos, könnyű túra során pihenésképpen időről időre megállunk fotózni, nézelődni, kastélyt látogatni.Az estét egy közös vacsorával és igény szerinti mennyiségben fogyasztott cseh sörökkel zárjuk.

3. nap

Reggeli után összepakolunk, elhagyjuk a szállást és útnak indulunk. Elsőként rövid városnézés vár ránk a híres rajzfilmfigura, Rumcájsz városkájában, Jičin-ben. Innen az Adrspachi homokkősziklákhoz vesszük az irányt, ahol egy újabb lélegzetelállító túra vár ránk a sziklalabirintusban. A túra várhatóan ismét 4 órás lesz.

A  nap végén elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsorával egybekötött sörkóstolóra indulunk Csehország legerősebb sörét készítő sörfőzdéjébe.4. nap

Reggelit követően összepakolunk és elhagyjuk a szállást. Hazafelé útba ejtjük a Morva-karszt vidékét, melynek kihagyhatatlan célpontja egy 36 km hosszú barlangrendszer.

Itt egy "hagyományos" cseppköves barlangi séta végén egy 138 méter mély szakadék alján találjuk magunkat - a hatalmas barlangi terem teteje ugyanis beszakadt pár tízezer évvel ezelőtt. Innen ismét egy keskeny barlangfolyosóban folytatjuk túránkat ezúttal már egy csónak fedélzetén. Kessler Hubert így írt az élményről egy könyvében: "Sohasem fogja elfelejteni ezt a látványt, akik egyszer e barlang alulról kivilágított vízfolyásán zajtalanul működő elektromos motorcsónakban végigsiklott"

Aki szeretne a túra végén gyalog, vagy kabinos felvonóval juthat fel a szakadék tetejére. Igazi három az egyben élmény. :)

A hazaindulás várhatóan a délutáni órákban lesz.


Szállás

Szállásunkként az első két éjszakára egy kemping kis faházait választottunk, melyek a maguk egyszerűségével, mégis hangulatos megjelenésükkel illenek túránkhoz. Tekintettel az időjárás májusi szeszélyességére a szállás fűthető! Az utolsó éjszakát egy kellemes, kulturált kollégiumban töltjük!

Ellátás

A kempingben éttermében fogjuk vacsoránkat és reggelinket elfogyasztani majd a csapat magának állítja össze a szendvics ebédet (2x).  Az utolsó vacsoránkat a sörgyár látogatást követően, étteremben töltjük, melyet a részvételi díj nem tartalmaz, valamint a 4. napon mindenki saját magának vásárol a közeli üzletekben.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben történik, vagy szükség esetén bérlünk kisbuszt. A jelentkezés megjegyzés rovatában add meg, hogy autóval jönnél (és el tudsz-e hozni másokat), vagy inkább csatlakoznál-e valakihez, esetleg a kisbuszt preferálod.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

15-20 fő között várható.

Erről a túránkról írtátok

"Hihetetlenül jól éreztem magam. Hogy miért? Hát egyrészt kimondhatatlanul nagy szükségem volt arra, hogy kiszabaduljak a mókuskerékből. Könnyen lehet hogy ha Tiszabőre ugrottam volna át 4 napra, az is elég lett volna. De így!! Szuper társaság, jól kitalált program, elképesztő helyszínek. Minden várakozást felülmúlt. Köszönöm szépen, és alig várom a következő közös élményözönt." (Tímea)

"Nekem tetszett minden. Nagyon szép helyeken jártunk." (Donát)

"Nagyon jó fejek voltak a túravezetők, Bécivel mindig élmény utazni." (Eszter)

"Rendben volt a szervezés, a kérdésemre is hamar kaptam választ." (Mária)

"A túrázás és városnézés arányban volt egymással, ezt nagyon eltaláltátok." (Ági)

"Lelkesek, segítőkészek voltak a vezetők, odafigyeltek mindenki egyéni igényeire."

"A program felépítése megfelelő volt, Péter felkészültsége a látnivalókból szintúgy."
Tömören

Időpont: 
Szállás: kemping, fűtött kis faházak, kollégium
Utazás: az utazás telekocsis rendszerben történik, szükség esetén bérlünk kisbuszt
Ellátás: két napra félpanziós ellátás

Részvételi díj

Tartalmazza

 • a szállás díját 3 éjszakára fűtött szállásokon
 • részben az ellátást 2 reggelit, 2 szendvicsebédet és 2 alkalommal meleg vacsorát
 • a túravezetést 4 napra,
 • a szervezés költségét
 • a belépő díjak árát a nemzeti parkokba,
 • a sörgyárlátogatás és sörkóstolás költségét, és
 • az utolsó napi barlangi belépő - csónakázás, kabinos felvonó díját.

A részvételi díj nem tartalmazza az étteremben fogyasztott szombati vacsora árát valamint az utazást!

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom