Szarvasbőgés vízitúra Gemencen

Neked találtuk ki Gemenci programunkat, ha imádod a természetet, a gyönyörű tájakat és a kecses vízimadarakat, a folyóparti tábortüzek élvezetéhez pedig a sátorozás számodra csak hab a tortán. Persze nem is értjük, hogy ki az, akinek kifogása van az ellen, hogy az éjszakát a civilizációtól távol, egy lakatlan sziget fehér homokos puha fövenyén töltse. Állítólag ilyen is van...

A szeptemberi időpont ráadásul jó alkalom lehet arra is, hogy belehallgassunk a híres gemenci szarvasok nászindulójába, ugyanis ez az az időszak, amikor a legnagyobb az esély arra, hogy szarvasbőgést is hallgathassunk.

Szeptember közepére a nagy kánikulák már többnyire elvonulnak, de még kellemes meleg, napos időre lehet számítani. Mi erre számítunk :)

I like Gemenc...

Gemenc, Európa legnagyobb ártéri erdeje, a szarvasok birodalma, mely még a Kispált is megihlette. A szarvasok mellett azonban az evezősök is paradicsomi hangulatú helyekre tévedhetnek, az ártéri erdő holtágaiban és a Duna homokos fövenyén. A gemenci vízitúrák az előző évek talán legsikeresebb programjai voltak, így méltán számíthatunk rá, hogy az idén sem csalódunk a táj szépségében, a bográcsban főtt finomságokban és a gemenci szarvasokban.

Ha te is meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen érzés Magyarországon a forró fehér homokban süttetni a hasad, vagy ha kíváncsi vagy az ártérben szaladgáló vadakra és vízimadarakra, esetleg még soha nem hallottál szarvasbőgést, akkor ne habozz jelentkezni a túránkra!

Program

1. nap - Megérkezés, ráhangolódás a természetre

Pénteken este lesz a találkozó a Budapesttől 175 km-re található (majdnem végig autópálya) Dunafürdő község közelében az első esti szálláshelyünkön. Innen indulunk szombaton vízitúrát tenni.

Az este a sátorállítás, tűzrakás, vacsorakészítés, ismerkedés jegyében telik. Ha szerencsénk lesz, tiszteletét teszi nálunk a szomszéd barátságos vaddisznója, Jázmin is.

2. és 3. nap - Vízitúra, szarvasbőgés

Ha  magas a vízállás, akkor csillagtúrára indulunk, ha alacsony, akkor szombaton az éjszakát a szabad ég alatt töltjük egy homokpadon. Vasárnap innen evezünk vissza a péntek esti szállásunkhoz.

A kenutúrák pontos útvonala függ az aktuális vízállástól. Annyit ígérhetünk, hogy a lehető legérdekesebb útvonalakat járjuk majd be.Vasárnap délután 5 óra körül tervezzük a táborzárót.

Szállás

A péntek éjszakát egy kedves pihenőház kertjében, sátrakban töltjük! Ki a sajátjában, ki máséban, ezt a részt már rátok bízzuk! :)
Ha szeretnéd, az első éjszakát töltheted a vendégházban is.
A második éjszakai szállásunk helyszíne az aktuális vízállás függvénye. Nagy valószínűséggel táborhelynek találunk majd egy szép folyóparti homokos strandot.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Vannak páran, akik régóta szemeznek ugyan a túrával, de végül azért nem nyomják meg a jelentkezem gombot, mert esetleg még sosem sátoroztak, vagy kényelmetlennek gondolják.

Ó. Hát ez igazán nem lehet akadály. Nem lehet mindenki profi sátorozó, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy milyet vegyél, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. 

Még mindig nem vagy róla meggyőződve, hogy szeretnél sátorozni? Hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, péntek estétől vasárnap ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól és együtt készítjük el az ételeket, ami reggeli és ebéd esetében jobbára szendvics, vacsorára pedig valami bográcsban főtt finomság.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon.

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

  • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2024. szeptember 13-15.
Szállás: sátrakban nomád táborhelyen és kempingben - első éjszakára választhatod a vendégházat is
Ellátás: napi 3 étkezés alapanyaga - reggeli: hagyományos pékáruk, tejtermékek, felvágottak, sok zöldség; ebéd: szendvics, gyümölcs; vacsora: meleg (bogrács vagy rablóhús)
Utazás: telekocsi

Részvételi díj

Végig sátorban: 42000 Ft/fő
Első éjszaka vendégházban: 46000 Ft/fő

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásáról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 13000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Balázst a +36309859204-en. 

GO!