Vízitúra a Bodrogzugban

A Tisza és a Bodrog összefolyásánál keletkezett, Bodrogzug néven közismert ártéri terület fantasztikus, vadregényes világot rejt magában. Vízimadarak garmadája találja itt meg otthonát. A tavaszi zöld árral érkezünk mi is, mely segítségével még a legszűkebb átjárókat, legsekélyebb vízi csatornákat is könnyedén be tudjuk hajózni.

Tarts velünk Te is ebbe a paradicsomi vízi világba, hagyd pár napra magad mögött a várost, nyugodj meg, nélküled is túléli valahogy...

További olvasnivaló a helyszínről

Péntek este - megérkezés, ráhangolódás a természetre

Este várunk mindenkit szeretettel az ország  egyik legnépszerűbb borvidék szőlőtőkéinek tövében (Tokajban), egy hangulatos kis kempingben!

Az este programja tűzrakással kezdődik és mély álomba zuhanással ér véget. A kettő közt némi vacsorakészítés és -fogyasztás, valamint ismerkedés kap helyet, ha más nem, annak érdekében, hogy másnap reggel keresztnevén könyöröghess kegyelemért annak a vicces kis pajtásnak, aki ébresztő gyanánt Rád bontotta a sátrad és annak köteleivel gondosan rögzített Téged a földhöz, nehogy elragadjon valami kóbor forgószél. :o)

Szombat - Hajókat ellökni, irány a Paradicsom!

Túránkat szombat délelőtt kezdjük meg. A Bodrog folyón elindulva egy szempillantás alatt beevezünk az ártéri világ paradicsomába. Egész napos evezgetésünket sok kikötéssel, megállással, fürdőzéssel tarkítjuk.Az első napi szakasz célpontja a Bodrogzug közepén fekvő Zalkod, 300 fős kisközség, ahol nomád körülmények között töltjük az éjszakát (alacsonyabb vízállásnál a vízparton táborozunk)

Vasárnap - Ébredés a vízparton, evezés

Lemásolva az előző nap menetrendjét, már óriási rutinnal a zsebünkben, kora délelőtt vízre szállunk, hogy ismét elmerülhessünk a vízi világ csodálatában.
Reggel egy kisebb csapat útnak indul, és szerez némi elemózsiát (süt, lő, lop, netán vásárol ízlés, rátermettség, valamint aktuális lehetőségek szerint), amit aztán később a csapat nagyobbik része reggeli formátumúra konvertál, természetesen, miután particionálta az ebéd alapanyagát.
Reggeli után tábort bontunk, és bepakolunk a kenukba.
A nap folyamán kisebb-nagyobb megállókat tartva fürdőzünk és ebédelünk, egymást a vízbe dobáljuk. A túravezető a komolytalankodókon demonstrálja a tavaszi napszúrás és a leégés fájdalmas és lassan múló tüneteit. A többiek a naptejtől fehérlő arcukkal kacagnak a kalapjuk alatt.Délután 3-4 óra körül érkezünk vissza Tokajba.

A pontos menetrendet persze nem véssük kőbe, hiszen az időjárás vagy bármi más is befolyásolhatja azt. A túravezető dolga, hogy az adott körülményekhez képest optimalizálja a túra menetét.
És a végén mindenki összeáll egy képpé...

Szállás

Mint ahogy azt már megszokhattátok más vízitúráinkon, a Bodrogon is sátrakban alszunk. Ki-ki a sajátjában, esetleg a máséban, tetszés szerinti összeállításban. :o) Az első éjszakát Tokaj egyik hangulatos kempingjében töltjük, ahol egyébként faházban is lehet aludni. Szombaton, a Bodrogzug eldugott kis falujának, Zalkodnak romantikus vízparti, nomád táborozóhelye ad otthont.

Ellátás

A túra ideje alatt végig gondoskodunk az ellátás alapanyagairól, amelyből minden nap közösen készítjük majd el a napi ellátmányt. (Konyhatündérek előnyben.) A reggeli és az ebéd általában hideg, svédasztalos, vagy inkább svédterítős jellegű, mivel 20 személyes asztalt többségében nem cipelünk magunkkal. Este a tábortűz segítségével készítünk valami nagyon finomat... :)

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Tokaj vonattal és busszal is könnyedén megközelíthető.

Ha inkább autóval mennél, de nincs autód, vagy van autód, de még bőven van benne hely, akkor se aggódj! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon.

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem utolsó sorban a környezetterhelésünket is csökkentjük, és nem utolsó sorban pénztárca terhelésünket is csökkentjük.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Erről a túráról írtátok

"Én személy szerint tökéletesen meg voltam elégedve mindennel!: -)" (Gábor)

"Most már megértem a vízitúrázás iránti szerelmet! :) Az egész hétvégéről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, a túravezetőktől a vadregényes vízi világig. Még a 40 szúnyogcsípésem sem szegte kedvem, már jelentkeztem egy újabb evezős túrára. :) A túravezetőkről: Nagyon bírtam őket, szuper jó fejek! :)" (Ági)

Tömören

Időpont: 2021. május 28-30.
Szállás: sátrakban (az első este lehet faházban is)
Ellátás: közös konyhatündérkedés, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben, mikrobuszokkal / személyautóval

Részvételi díj

Mindkét éjszaka sátorban: 31.000 Ft
Első éjszaka faházban: 33.500 Ft

Ezen a túrán SZÉP kártyát elfogadunk! (Részletek lejjebb)

A részvételi dj tartalmazza:

 • Túraszervezést egész hétvégére 2 fő tapasztalt túravezetővel,
 • A felszerelések bérleti díját 2 napra (kenu, mellény, evező)
 • A szállást sátorban vagy faházban, 2 éjszakára,
 • Az étkezések alapanyagát. (2 vacsora, 2 reggeli, 2 szendvicsebéd)
 • A 2 napos belépési engedély díját a Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet területére (1270 Ft / nap)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásáról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelenlegi szabályok szerint védettségi igazolvány szükséges a részvételhez. Kérünk, csak akkor jelentkezz, ha van, vagy a túra indulásáig lesz igazolványod!

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelenlegi szabályok szerint védettségi igazolvány szükséges a részvételhez. Kérünk, csak akkor jelentkezz, ha van, vagy a túra indulásáig lesz igazolványod!

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. A túra fórumán fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól, amikor összegyűlt a minimum létszám.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke xxxxx. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!