Ipoly-Dunakanyar vízitúra

Wellness hétvégére vágysz?

Az Ipoly-Dunakanyar túránkat a természethez való visszatérés jegyében szervezzük, így a wellness szolgáltatásokat is némiképp átalakítottuk. A Békatutaj Bio & Art Hotel különös figyelmet fordít az egészség megőrzésére, a négycsillagos folyóparti szállás wellness részlege és számos sportolási lehetőség várja a kikapcsolódni és felfrissülni vágyókat.

Szállásul nomád táborhelyeket választunk, és az éjszakákat borkóstolót követően, oxigéndús környezetben, gerinckímélő polifoamon, biotücskök ciripelését hallgatva töltjük. A meleg zuhany hiányát bőségesen kárpótolja majd az éjszakai csobbanás, a csillagos égbolt alatti tábortűz, és a kőhajításnyira csobogó folyó hangulata. A második éjszakát a Szentendrei-sziget északi spiccén töltjük, szállásunk ablaka (akinek a sátrán van ablak) a Duna-partra és a Visegrádi hegységre nyílik. Rendelkezésünkre áll non-stop medence használat, svédasztalos reggeli, fitnesz edzés képzett animátorokkal, és ha szerencsénk van, még a szauna és a szolárium is üzemelni fog. A masszázshoz szintén kell egy kis szerencse. ;)

Ilyen wellnessben nem sokan részesülnek!

Törj be velünk Te is a nagy Magyar Alföldre ott, ahol a Duna évezredekkel ezelőtt utat talált magának a Visegrádi-hegység és a Börzsöny közti szűk völgyben!

1. nap - Ellökjük kenuinkat a civilizációtól

Reggel az Ipoly folyó partján található Vámosmikola környékén lökjük el hajóinkat a parttól. A pénteki nap az Ipoly alsó szakaszának felderítésével telik. Útba ejtjük az ipolytölgyesi koktélbárt is, és igyekszünk minél többet magunkba szívni az Ipoly vidékének falusi hétköznapjából.

2. nap - Ébredés a folyóparton

Reggel Letkéstől nem messze található nomád táborhelyünkön ébredünk, és miután összeszedtük magunkat, továbbevezünk.

Irány a Duna, Visegrád, és a Dunakanyar! Szombat estére lefoglaljuk a környék legjobb strandját a Szentendrei-sziget spiccén, és ott verünk tábort, majd készítjük el az előre beígért, bográcsban főtt rizses lecsót.

3. nap - Vízitúra a Kis-Dunán

Utunkat a jóval kisebb sodrású és főleg kisebb forgalmú Szentendrei-Duna ágban folytatjuk. Útközben bőven lesz lehetőségünk fürdőzésre, görögdinnye evésre, nézelődésre, és szentendrei fagyizásra. A késő délutáni órákban Budapesten, a Római parton kötünk ki.

Még sosem eveztél? – Egyáltalán nem gond!

Senki sem kenuban született... vagy legalábbis nem ez a jellemző. A lényeg, hogy valamikor életében mindenki legyen kezdő vízitúrás, és persze minél előbb, annál jobb. A kenuzás nem egy nagy ördöngösség. Túravezetőink sok száz embernek tanították már meg, hogyan lehet előrejutni kedvenc hajóinkkal.
A három napos túra a könnyen evezhető, csendes Ipoly folyón kezdődik, ahol mindenki kényelmesen hozzászokhat a kenuzáshoz, hogy mire a Dunához érünk, már ne okozzon meglepetést egy egy hullám, vagy a folyó nagyobb tempója.

Mit fogunk csinálni napközben?

Egy evezős nap általában olyan gyorsan elrepül, hogy szinte észre sem veszed (nem így másnap, ha előzőleg nem kented be magad napkrémmel :) ).

A kenutároló előtt gondosan beosztjuk a hajókat, a túravezetők megmutatják, mitől megy előre a kenu, és kitérnek arra is, miként lehet ezt az egyébként egész stabil jószágot a beborítani... értsd: mit ne csinálj a kenuban.

Ezt követően a hordókat, a bográcsot és a többi tábori felszereléseinekt gondosan bepakoljuk a hajókba, majd szépen lassan vízre szállunk. Az evezést gyakran pihenőkkel szakítjuk meg - ilyen esetekben még mindig van lehetőség  pl. változtatni egy-egy hajó beosztásán. A pihenők alkalmával időnként kikötünk egy-egy madármegfigyelő toronynál, máskor fürödni állunk meg.

A program általában reggel 10-től délután 4-5ig tart.

Mennyit evezünk?

A mi vízitúráink nem a hajtásról, és a minél nagyobb sportteljesítményről szólnak. A kevésbé sportos emberek sem fognak megszakadni. („Élvezeti célú evezést folytatunk." :) 

Szállás

Mindkét éjszakát nomád táborhelyen sátrakban töltjük, ki-ki a sajátjában... esetleg a máséban... ahogy épp sikerül. :o)

Zuhany csak a második táborhelyünkön lesz, az is 15 perces sétatáévolságra, folyóban csobbanás és szabadságérzés van.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Nem kell profi sátorozónak lenni, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy honnan bérelj, milyet vegyél, kitől kérj kölcsön, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. 

Még mindig nem vagy róla meggyőződve, hogy szeretnél sátorozni? Hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, a pénteki vacsorától a vasárnapi ebédig gondoskodunk az ellátásról, annyi kitétellel persze, hogy a tábori konyha finomságainak elkészítéséhez közreműködéseteket kérjük. Itt aztán mindenki villogtathatja szakácstudományát, avagy épp krumplihámozói virtuozitását.

reggeli általában a legelegánsabb wellness szállodák interkontinentális étkezési szokásait igyekszik a folyóparti viszonyok közé adoptálni, s a tojásrántotta, valamint a frissen facsart narancslé elhagyásával felvonultatja a könyékbeli kisboltok gazdag áruválasztékát, a májusi csemegefelvágottól egészen a csípős cseresznyepaprikáig. Ilyenkor készítjük el az ebédre szánt szendvicseket is.

vacsora: barbacue party. Az esetek többségében valamilyen bográcsos finomságot készítünk. Olykor a hasonló gasztronómiai élménnyel kecsegtető rablóhús, vagy épp grillkolbász elkészítésére vetemedünk.

Utazás

Az utazást megkönnyítendő sikerült egy buszt beszerveznünk, ami Budapestről péntek reggel elhozza a csapatot. Ennek a megoldásnak előnye még, hogy a busz pont onnan indul (Római Part), ahová érkezünk majd a túra végén, így akár autókat is ott lehet hagyni.

Ha valamiért ez a megoldás nem jó, akkor egyénileg kell megoldanod az utazást.

Az utazás költsége a Római parttól Vámosmikoláig 2-4 ezer ft körül várható, attól függően, hogy hányan utazunk a buszban.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Ti írtátok rólunk - Ipoly

"Mind a társaság, a hangulat, a szervezés elnyerte a tetszésemet, szeretnék még túrázni Veletek."

"Nagyon jó volt a társaság, és a túravezetők is! A sok közül ez volt az egyik legjobban sikerült túrám! Még fociztam is, ami nagy szó, mert nem szeretek, de itt még ez is jól esett!"

Tömören

Időpont: 2021. július 09-11.
Szállás: saját sátrakban
Ellátás: napi 3 étkezés (közös konyhatündérkedéssel)
reggeli: hideg/meleg
ebéd: szendvics
vacsora: meleg (bogrács, vagy rablóhús)
Utazás: telekocsi

Részvételi díj

32.000 Ft fejenként

A részvételi díj tartalmazza:

 • A túravezetést két fő tapasztalt túravezetővel 3 napra
 • A kenu, mentőmellény, evező bérleti díját 3 napra
 • A kenuszállítás költségeit
 • A teljes ellátás költségeit a péntek esti közös főzéstől a vasárnapi szendvicsebédig
 • A szállás díját 2 éjszakára nomád és majdnem nomád táborozó helyeken

A részvételi díj nem tartalmazza a hordók bérleti díját, (1500 Ft 3 napra egy hordó) valamint az utazás költségeit. (Erről írtunk bővebben az "Utazás" résznél)

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásodról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 12.800 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!