Szigetköz - A Duna ajándéka

Az Alpokból érkező Duna a Kisalföld terültére érve lelassult, szigeteket, zátonyokat épített, mert tudta, hogy pár tízezer évvel később olyan vízitúrások érkeznek majd, akik széles folyamok helyett keskeny csatornákat, zegzugos vízfolyásokat, vízimadarakat, kalandot és izgalmat keresnek.A Szigetköz a vízitúrázók kihagyhatatlan vízi paradicsoma.

Régóta hívogatnak minket is a Szigetköz több száz kilométeres vízi útjai, melyeken csendesebb eldugottabb, és hangosabb zúgókkal fűszerezett részek sorjáznak.
A folyó gazdag növény- és állatvilága, egyedülálló élőhelyek sokasága sokszínű életteret alakított ki ezeken az óriási ártéri területeken. Láperdők, mocsárrétek, ligeterdők mentén kanyarognak a folyó oldalágai, melyek felfedezésre hívnak. Testközelből szemlélhetjük meg a hódok munkáját, csodálhatunk hattyúkat, tanulmányozhatjuk a vízimadarak fel- és leszállótechnikáját.

A folyó gazdag növény- és állatvilága, egyedülálló élőhelyek sokasága sokszínű életteret alakított ki ezeken az óriási ártéri területeken. Láperdők, mocsárrétek, ligeterdők mentén kanyarognak a folyó oldalágai, melyek felfedezésre hívnak. Testközelből szemlélhetjük meg a hódok munkáját, csodálhatunk hattyúkat, tanulmányozhatjuk a vízimadarak fel- és leszállótechnikáját.

Program

1. nap - Megérkezés, bográcsozás

Pénteken a kora esti órákban várható érkezésünk, amikor a szállás elfoglalását követően nekilátunk az esti elemózsiánk elkészítésének! A finom bográcsos étel elkészítése és elfogyasztása után kinek-kinek vérmérséklete szerinti tábortűzi mulatságot követően, nyugovóra térünk, hogy másnap újult erővel vethessük bele magunkat a Szigetköz világába.

2. nap - Vízitúra a vízi paradicsomban

Terveink szerint a nap során a Cikolai és Tejfalusi mellékágrendszert keressük fel, az erőnlét, a kedv és az időjárás függvényében. Ez a hétvége is a kikapcsolódás jegyében zajlik! Többször megállunk majd enni-inni, egymást a vízbe dobálni, és csendes csordogálással olykor a bakcsók és kócsagok táncát is megcsodáljuk.

Unatkozni azért nem fogunk! A bukógátak, hallépcsők és hidak még a sokat látott evezősök elé is kihívást állítanak. (De nyugi! A kevésbé bátrak szerencséjére mindig akad egy könnyebb út is!)

3. nap - Búcsú vízitúra

Az előző napihoz hasonlatos program közben természetesen ismét új csapásokat keresünk. A napot valamivel korábban, a délutáni órákban zárjuk, hogy mindenki időben hazaérhessen.

Szállás

A Szigetköz egyik leghangulatosabb kempingjét szemeltük ki, ahonnan elhelyezkedésének köszönhetően jól megközelíthető a vízrendszer. Sátorban fogunk hálni, amiről mindenkinek magának kell gondoskodnia. 

Ha kényelmes típus vagy, aludhatsz faházban is. A faházak 4 fősek, emeletes ágyasok, egyszerűek, kis hűtővel felszereltek, és közös zuhanyzó tartozik hozzájuk.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Vannak páran, akik régóta szemeznek ugyan a túrával, de végül azért nem nyomják meg a jelentkezem gombot, mert esetleg még sosem sátoroztak, vagy kényelmetlennek gondolják.

Ó. Hát ez igazán nem lehet akadály. Nem lehet mindenki profi sátorozó, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy honnan bérelj, milyet vegyél, kitől kérj kölcsön, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. 

Még mindig nem vagy róla meggyőződve, hogy szeretnél sátorozni? Hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>

Ellátás

Úgy kezdjük az egészet, hogy megérkezünk, és valaki elkezdi a szalonnát kockázni. Közben a többiek csatlakoznak, és a hagyma is a bográcsba kerül. Innentől a túravezető kitalálja, hogy mit szeretnétek közösen főzni, de azt megígérjük, hogy finom lesz.

A hétvége további részében is a túravezető bevásárol, majd együtt készítjük el a reggelit és a szendvicseket, valamint a vacsorát is. Mi ezt már csak így szoktuk csinálni.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon.

Ha optimálisan osztjuk be az autókat, azzal nemcsak a környezetterhelésünket csökkentjük, hanem a pénztárcaterhelésünket is!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

A résztvevők száma

30 fő között várható.

Túravezetők

Ági és Balázs lesznek.

Erről a túránkról írtátok

"Minden nagyon szuper volt :) A túravezetők nagyon jo fejek voltak, szivesen mennek veluk maskor is. Soha nem voltam meg se tobbnapos, se vizituran, kicsit izgultam is emiatt, hogy birom majd, de egyszeruen fantasztikus volt. Mind a programok, a tajak es a csapat is. Orulok, hogy sok vicces es jofej embert megismerhettem :)" (Vanda)

"Tiszta, kulturált kemping, "zöld" (napkollektoros) vizesblokk. Épp annyi fa, amennyi az árnyékhoz kellett, kiváló sátorozó helyekkel. 

A túravezetők (Péter és Ági) a lelkület kitették a csapatért, parádés reggeliket és bográcsos vacsorákat biztosítottak." (Jancsi)

"Nagyon cuki volt végig Ági és Ákos is, jófejek, kedvesek és segítőkészek!"

"A túravezetők szuperek voltak, tapasztaltak, kompetensek. Csabi remek vacsorákat főzött és a szendvics készítő módszer is nagyon tetszett. Tetszett a kemping, jó volt a társaság, a táj pedig páratlan." (Ágnes)

"Életre szóló élmény volt az unokáimnak és nekem is, köszönöm!" (Ica)

"Petinek többet kéne innia, Áginak több pálinkát hoznia  °:) <3 /nagyon jól végezték dolgukat!/" (Zoli)

"Szuper volt a szervezés az elejétől a végéig."

"Sosincs hiba! Maradjon így! :)"

"Köszi mindent!továbbra is csak ajánlani tudlak titeket mindenkinek."

"Összességében szimpatikus volt a társaság, de a túravezetők hozzáállása, jófejsége különösen is tetszett."

"Jó volt újból veletek, még megyek :)!"

"Most írjam megint azt, hogy minden jó volt?"

"A szervezésből nem hiányzott semmi, információ is elég volt. A kemping kifejezetten szuper szerintem." (Emese)

"Csodálatosan éreztem magam,jó volt a csapat,és örülök nagyon, hogy Bea és Gabó volt a túravezetőnk!!! Jól kiegészítették egymást,összeszokott párost alkottak.Még a felhőszakadásban sem féltem, mert bennük megbíztam!Csak így tovább!!!!Puszi nekik!"

Tömören

Időpont: 2024. július 26-28.
Szállás: saját sátorban vagy 4 fős faházakban
Ellátás: közös konyhatündérkedés, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

Sátorban: 47 000 Ft per fő
Faházban: 53 000 Ft per fő

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállás díját 2 éjszakára
 • a szervezést és a túravezetést
 • a napi háromszori ellátás alapanyagát (péntek vacsorától vasárnap ebédig)
 • a kenus felszerelés bérlését

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás és a parkolás költségét.

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásáról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. A túra fórumán fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól, amikor összegyűlt a minimum létszám.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 18 000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt Vagy hívd Ágit hétköznapokon 9 és 17 óra között a +36306577625-ös számon. Könnyen elképzelhető, hogy nem tudja felvenni a telefont, de vissza fog hívni, amint tud.

GO!