Zöld ár vízitúra Gemencen

Víz alatt a Gemenci erdő?

Kihasználva az első simogatóan meleg napsugarakat és a magas vízállás miatt létrejött alkalmat, vízitúrát hirdetünk! Irány a Gemenci erdő! :)
A tavaszi 
magas vízállás a vízitúrázó számára többek között azt jelenti, hogy új kalandokra nyílik lehetőség. Árvíz idején az erdő is hajózható válik, amit nem is fogunk elkerülni.


I like Gemenc...

Gemenc, Európa legnagyobb ártéri erdeje, a szarvasok birodalma, mely még a Kispált is megihlette. A szarvasok mellett azonban az evezősök is paradicsomi hangulatú helyekre tévedhetnek, ha bevetik magukat az egész erdőt átszövő, keskeny csatornák, fokok, vízfolyások világába. Igazán jó vízállásnál még vízi ösvényekre sincs szükség. Ott az egész erdő :)
Ha te is meg szeretnéd tapasztalni, hogy milyen érzés a vadonban evezni, ha kíváncsi vagy az ártérben rohangáló vadakra és vízimadarakra, ha szeretsz a tábortűz mellett borozni éjszaka, akkor ne habozz jelentkezni a túránkra!

További olvasnivaló Gemencről


Program

1. nap - Megérkezés, ráhangolódás tábortűznél

Este lesz a találkozó a Budapesttől 175 km-re található (majdnem végig autópálya) Dunafürdő község közelében a szálláshelyünkön. 
Az este az ismerkedés, sátorállítás, vacsorakészítés jegyében telik. Ha szerencsénk lesz, tiszteletét teszi nálunk Jázmin, a környék barátságos vaddisznója.

A Gemenci Erdő réme2. és 3. nap - Egész napos vízitúra a gemenci erdőben

A hétvége során csillagtúrázni fogunk. A szállásunkról kiindulva mindkét nap teszünk egy-egy vízitúrát.
A kenutúrák pontos útvonala függ az aktuális vízállástól és a csapat igényeitől.  Annyit ígérhetünk, hogy a lehető legérdekesebb útvonalakat járjuk majd be

A harmadik napon délután tervezzük a táborzárót.

Szállás

Szállásunk a Vén-Duna partján épült  vendégházban, (2-3 és 4 ágyas szobákban) illetve annak hangulatos kertjében lesz, saját sátrakban.
Még nem vagy róla meggyőződve, hogy szeretnél sátorozni? Hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, az első estétől az utolsó ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól és együtt készítjük el az ételeket, ami a reggeli esetében helyben vásárolt pékáru, felvágottak, tejtermékek, zöldségek, ebédre jobbára szendvics, vacsorára pedig valami bográcsban főtt finomság.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon (telekocsi rendszer). A jelentkezés utolsó fázisában (kassza) jelezd utazással kapcsolatos igényedet!

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is hasonlóan fontos szempont az üzemanyagok jelenlegi, úgyszólván környezetbarát árainak fényében.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

25 fő körül lesz

Erről a túránkról írtátok

"Minden a legnagyobb rendben ment :) Bármikor elmennék a túravezetőkkel bárhova :) Egyszerűen nagyon klassz volt minden! A túravezetők, a helyszín, a csapat...... :)" (Anna)

"Szerintem a szervezés király volt, főleg ha még abba is belegondolok, hogy ennyi sok ember igényeinek meg kellett felelnetek..szuper volt a szervezés, 10/10! :)"

"Mindennel meg voltunk elégedve. Még a vízszinttel és a hordalékokkal is. Legyőztük, ez külön élmény volt." (Éva)

"Nagyon jól sikerült túra volt. Laza, kötöttségek nélküli, mégis nagyon pontosan jól szervezett. Teljesen feltöltött és sikerült teljesen kilépni a hétköznapok mókuskerekéből. Nagyon jó fej, jól felkészült túravezetőink voltak. Teljesen elégedett voltam mindennel. Számomra nem volt semmi hiányosság. Köszönöm még egyszer." (Judit)

"Csabát nem ismertem,de hozta a békatutajos színvonalat :), én Danival utazok sokat így nyílván hozzá húz a szívem (na de nem úgy), a precizitás és a szükséges lazaság tökéletes keveréke egy lehelletnyi szigorral :D" (Kriszta)

"Tökéletes volt a program. Igaz hajtottunk, de megérte, mert sok helyre eljutottunk. A sok "kenuösszefogás" szerintem sokat segített az egységként gondolkozásban. Szipcsiszupcsi volt. *kácsint*" (Imre)

"Szerintem élvezetes volt a túra. Részben a helyszín, a jó idő miatt, és természetesen a szervezés, túravezetők miatt is. :) Jó utakat jártunk be a vízen, érdekes volt, amiket láttam. Szép munka! A túravezetők segítettek, ha kellett, válaszoltak, ha kérdeztük őket, jó hangulatot tartottak. Örülök, hogy részt vettem a túrán, szép emlék."

Tömören

Időpont: 2024. június 7-9.
Szállás: sátrakban/vendégházban
Ellátás: svédasztalos hideg reggeli, szendvicsebéd, meleg vacsora (bogrács vagy rablóhús)
Utazás: telekocsival

Részvételi díj

 49 000 Ft/fő (házban alvással, ágyneművel)
 42 000 Ft/fő (sátorban)

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)

A részvételi díj tartalmazza

 • a szállást két éjszakára
 • a kenu és a hozzá tartozó felszerelések (evező, mentőmellény) bérleti dját 2 napra
 • a túravezetést tapasztalt, képzett túravezetőkkel
 • a teljes ellátás költségeit a péntek esti közös vacsorától a vasárnapi szendvicsebédig

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségét, és a vízhatlan hordó bérleti díját (300 Ft per darab).

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásáról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. A túra fórumán fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól, amikor összegyűlt a minimum létszám.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 12600 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz! Vagy hívd Balázst, Ő lesz a túravezető - mindent is tud: +36 30 9859 204!

GO!